Byggahus.se

Nytt element dött?

  1. L
    Medlem · Nivå 3
    Har ett nytt vattenburet element installerat i källaren(huset är 1.5 med källare). Alla kopplingsdetaljer och termostatet är nytt. Returventilen är helt utskruvad. Termostatet fullt öppet. Motionerat piggen. Luftat elementet ca 1 liter. Fyllt på tryck och vatten.

    Fortfarande ingen värme. Har ett luft/vatten system med utegivare och innegivare. Pannan står i källaren. De gamla elementet gav värme! Och det är bara detta elementet i huset som är dött. Detta är 5:e elementet som bytats i huset.

    Vad är fel ?
     
  2. T
    Medlem · Nivå 11
    Har du kopplat returen på inloppet?
     
  3. Demmpa
    Husägare · Nivå 22
    Bild på både gamla och nya elementet kan underlätta.

    Är rören till/från elementet varma?

    Du har kanske monterat ett koppel för ettrörssystem fastän du har tvårörssystem.
     
  4. L
    Medlem · Nivå 3
    2 rörs system. Rören är inte varma heller!

    Min polare som är rörmokare har kopplat in de så det lär knappast vara felkopplat iallafall :p

    har inte tagit vidare de med honom för ja tänker att de säkert är ett enkelt fel som jag själv kan åtgärda, annars får ja såklart ringa in han! Får testa själv först lite :)
     
  5. L
    Medlem · Nivå 3
    kan ta bild när ja kommer hem från jobbet!
     
  6. T
    Medlem · Nivå 11
    Jo det lär ju vara något fel eftersom du har tryck fram men ingen värme
     
  7. Demmpa
    Husägare · Nivå 22
    Prova att stryp/stänga dom andra fyra nya elementen (termostaterna), kan vara så att det är för högt flöde genom dessa så att flödet inte räcker till till det femte nya.

    Har radiatorventilerna flödesjusterats just för ditt system?
    Förinställning av MMA radiatorventil,
     
  8. L
    Medlem · Nivå 3

    Verkar också konstigt. Alla termostat är alltid fullt öppna. Även på dom gamla elementen är termostaten bytade på nästan alla element. Fick upp ett nytt element i helgen och de funka utan problem.

    märkligt bara de funkade innan och de e liknande element uppsatt igen; lenhovda panelradiator.

    Och de e dessa termostat:
    https://www.proffsmagasinet.se/vvs-...MIo5OS6smv5QIVxqiaCh31vQd7EAQYASABEgIjJPD_BwE
     
  9. Bästa svaret

    Staffan2000
    Medlem · Nivå 16
    Stäng alla element i hela huset förutom den felande länken. sätt också cirkulationspumpen på max. Funkar det inte då. Ring din kompis!
     
  10. L
    Medlem · Nivå 3
    Suveränt, det ska testas!! Cirkulationspumpen är samma som jag ökar trycket på ?
     
  11. T
    Medlem · Nivå 11
  12. Demmpa
    Husägare · Nivå 22
    Du får skilja på förinställning och termostat.

    Förinställningen gör man för att det ska gå rätt flöde genom varje radiator.

    Om det är för stort flöde genom en/flera radiatorer så kommer det inte tillfälligt med flöde till den/dom radiator som är strypta och/eller längst ifrån.
     
  13. L
    Medlem · Nivå 3
    Tjena.

    skulle bara meddela att den nya returventilen var ett riktigt måndagsexemplar och släppte inte igenom något alls, därav ingen värme. Nu funkar allt med en ny :)