Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Nytt delforum: Prepping

 1. A
  Anonym
  Ja,jag kör alltid bil i t-shirt,utan säkerhetsbälte,med sommardäck,inga bromsar,det ordnar sig alltid...;)
   
 2. Mikael_L
  Medlem · 44 338 inlägg
  Nu är iofs kanske inte denna tråden den rätta för ämnet, men nu är det ju nu här diskussionen pågår ... :thinking: :whistle:


  Läste detta, åkte sen till mitt lokala ICA, kollade runt lite och försökte upptäcka de tomma hyllorna, nja det var rätt proppfullt överallt. En kaffesort var slut, en annan hade bara ett par paket kvar, kampanjvaror.
  ICA's pommefrits var rätt lite av, dock fullt med strips samt av andra fabrikat. Annars la jag inte märke till några andra tomma hyllor, självklart kan jag missat något, någon snussort var säkert slut ... ;)
  Inget som jag skulle reagerat på en vanlig dag i butiken.


  Men nåväl, nu corona-hamstrade jag lite faktiskt.
  Jag tog 2 kg ris, 2 kg mjöl och 2 paket pasta, inget av det hade jag köpt annars, då det finns hyggligt av dessa varor hemma. Jag glömde köpa torrjäst och olja, ty sen har man ju så man klarar en vecka utan att svälta ihjäl, bara man löser vattenfrågan.
  Mjölet förutsätter ju dock att strömmen inte slås ut ... ;) Så då torde det finnas vatten också.
  I yttersta nöd finns ju fjällgrejerna i garaget, Trangiakök och gasolkök, och lite bränsle har jag också, faktiskt en helt full 450gr gasol, ska också göra att vi klarar en vecka i alla fall.

  Jag är ju inte någon prepper i egentlig mening, men har redan några lösningar på plats för smärre samhällsstörningar under några dagar. Men mycket värre scenarior än så, jag då är jag körd förstås.
   
 3. useless
  Lök. · Gävleborg · 26 447 inlägg
  Ris- och pastahyllorna på Willys var ganska urplockade i dag. Det fanns mycket av dom udda sorterna, typ 10-kilossäckar med jasminris och färgad pasta, men i övrigt var det näst intill tomt.
   
 4. P
  Medlem · Bosarp · 1 334 inlägg

  Prodigys

  Medlem
  Ni som går till affären med tomma hyllor, bor ni i större städer? Känns som att dom flesta här som går till affärer med fulla hyllor bor lite mer "avlägset".

  Här i eslöv har alla affärerna haft fulla hyllor så när som en pastasort på willys men övriga sorter fanns det gått om. Har hört att några ställen i lund va länsade.
   
 5. R
  Medlem · 5 400 inlägg
  Jag talar för Hässleholm. Ungefär lika stort som Eslöv. Många man talar med är inte oroliga alls för faran. Jag kände att det var värre vid svinis, men det kan bero på att jag faktiskt körde sjukresor och färdtjänst och det blev ett himla stohej med alla som snabbt skulle in och ta vaccinet.
  Trodde faktiskt ni skulle ha mer urplockat ur era affärer. Lund kan jag förstå med tanke på hur ihoppressat alla studenter lever.
   
 6. buspojken
  Byggveteran · Gävle · 1 856 inlägg

  buspojken

  Byggveteran
  bor i Gävle och här är då hyllorna fulla på de butiker jag besökt. Media skrämmer upp folk och handlarna gör ju allt för att spä på för att sälja. Inget blir bra om man agerar i panik, själv hoppas jag aldrig behöva använda min beredskap. ”Hoppas på de bästa, förbered för de värsta” var de någon vis som sade en gång i tiden
   
 7. M
  Medlem · Halland · 2 381 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
 8. A
  Anonym
  Jag försökte köpa aluminiumfolie häromdagen,till matlagning och annat,det var tomt i hyllorna! vad använder folk så mycket folie till? :thinking:
   
 9. 13th Marine
  Renoverare · Trelleborg · 10 204 inlägg
  Hattar? :thinking:
   
 10. Mikael_L
  Medlem · 44 338 inlägg
  Igår var det däremot rätt rejält urplockat i mitt lokala ICA, fram t.o.m i förrgår har det inte märkts av något, men igår stod plötsligt väldigt mycket hyllor tomma.
  En märklig känsla ... Jag handlade dock bara som vanligt, vad jag behöver det närmaste dygnet. Jag glömde dock att köpa torrjäst så jag har jäst till de där extra 2kg mjöl jag köpte häromdan ... ;)
   
 11. P
  Medlem · Bosarp · 1 334 inlägg

  Prodigys

  Medlem
  Gjorde min veckohandling idag, det enda som jag la märke till att vara slut/nästan slut va toapapper, köttbullar i gräddsåskonserver och rostebröd. Allt annat fanns det gott om på hyllorna.
   
 12. A
  Husägare · Kalmar Län · 15 765 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  Får bunkra upp med lite råvaror om Bolaget skulle stänga så man kan starta hemmabryggningen av öl igen.;)
  Och jästen kan du ju använda till annat......
   
 13. T
  Medlem · Småland · 528 inlägg

  tobiast

  Medlem
  Jag bunkrade konserver för en femhundring i torsdags. Hamstring av toapapper tycker jag är ett mysterium. Ska man linda in sig i det i hopp om att coronan inte ska komma igenom eller vad är det fråga om?

  nottodaycorona.jpg
   
 14. P
  Medlem · Bosarp · 1 334 inlägg

  Prodigys

  Medlem
  Dom som bunkrar toapapper tror väl att pappersindustrin ska haverera så att det inte tillverkas något nytt. Ser själv det som osannolikt att det skulle bli brist på något som tillverkas inhemskt mestadels med hjälp av maskiner och av inhemsk råvara.
   
 15. T
  Medlem · Småland · 528 inlägg

  tobiast

  Medlem
  Ja, men precis, det är inte logiskt. Och skulle vi få ett värstascenario så är ju inte toapappersbrist hela världen. Människan har klarat sig utmärkt utan toapapper under största delen av sin historia.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.