Byggahus.se

Nyköpt tvättmaskin - rinner ut vatten ur förpackningen + garantifråga

745 läst  9 svar

 1. C
  Medlem Nivå 3
  Hej. Har alldeles nyss köpt en ny Electrolux tvättmaskin på Elgiganten. När vi bar in den så märkte vi vatten på golvet där vi gått. Vi har alltså inte packat upp tvättmaskinen ur sitt skyddande plasthölje ännu men det kommer ut vatten ur detta hölje. Vi ringde till Elgiganten och fick svaret att det beror nog på att den testkörs innan leverans (Av Electrolux?Elgiganten?) och då kan det vara vatten kvar i den. Brukar det vara så?

  Nästa fråga uppkom när vi såg att tvättmaskinen har en stickproppsanslutning. Vi har en fast anslutning för tvättmaskin i badrummet. Gäller garantin om man kapar sladden eller måste anslutningen göras om till ett uttag för stickpropp? Det känns ju som en nedgradering av säkerheten. Får man ens ha stickproppsuttag i badrummet? Ang den frågan ringde vi till Electrolux men personen där kunde inte svara på denna fråga utan ska återkomma. På en fråga om vattnet som kom ut så kunde hon inte svara på det heller utan ska återkomma även om det.

  Är det någon som vet hur det brukar vara med dessa två saker?
   
 2. E
  Medlem · Nivå 18
  Att det kommer vatten är säkert beroende på testkörning. Elgiganten lär inte göra några testkörningar av maskinerna. Dom vill lägga så lite tid på maskinerna som möjligt.

  Stickproppsfrågan har varit uppe många gånger. Stickpropp kan vara OK i badrum beroende på var uttaget sitter i förhållande till dusch/badkar. Jordfelsbrytare är ett krav.

  Garantin ska gälla även om du klipper av stickproppen.
   
 3. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Det är normalt att det finns vatten kvar, maskinerna testkörs.
   
 4. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 19
  Maskinerna körs ju alltid innan dom lämnar fabriken, inget konstigt alls.
   
 5. torbeno
  Medlem · Nivå 11
  Kan du ta ett foto på platsen där du tänkt ha maskinen?
   
 6. D
  Medlem Nivå 6
  Ja ja
   
 7. K
  Medlem · Nivå 10
  ?
   
 8. Immobil
  Medlem · Nivå 16
  = svar på fråga ett och två. Kort och koncist. ;)
   
 9. C
  Medlem Nivå 3
  Tack alla för svaren Som många av er skrivit så har Electrolux svarat att det är normalt med vatten kvar i maskinen och också att det är ok att byta stickproppen mot en fast anslutning
   
 10. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Ang vatten i maskinen så vet jag inte, men andra verkar ju ha koll.

  Garantin ska inte beröras utav att man klipper bort stickproppen, så länge det inte är just detta som orsakat felet i maskinen man söker garanti för. Och det enda "fel" som uppstår då är att maskinen saknar stickpropp, så du lär inte få utbytt sladden till en med stickpropp på garanti. :) Men sen ska det vara lugnt.

  Man kan ibland ha uttag för t.ex. tvättmaskin i badrum, men jordfelsbrytare som skyddar det uttaget är ett absolut krav i badrum. Det finns också badrum som är helt omöjligt att ha ett uttag i, där alla möjliga placeringar av uttaget kommer för nära dusch/badkar. Då är fast anslutning enda möjligheten.
  Det finns också (små) badrum där tvättmaskin egentligen blir helt omöjligt oavsett, för att själva maskinen hamnar i område 0 i badrummet.
  Så det finns inget lätt och snabbt svar på frågan. Men fast anslutning medger mer, och har ditt badrum en dosa för fast anslutning avsedd för tvättmaskin så är det väl troligt att det är godkänt, om det nu inte något dåligt hempul.