Byggahus.se

Nybygge: Trähus i äldre stil med torn, gigantisk källare och 4m högt garage!

39k läst  164 svar

 1. F
  Medlem · Nivå 12
  Hoppas att TS vet...
   
 2. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Det är inte bestämt än. Bygglovet är dock klart.
   
 3. Immobil
  Medlem · Nivå 16
  Hur kan bygglovet vara klart, om man inte vet var det ska byggas? :thinking:
   
  • Laddar…
 4. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Kanske skulle lagt till ett: :crysmile: ...så kanske budskapet hade nått fram :D
   
  • Laddar…
 5. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 23
  Varför svarar du på TS vägnar? :thinking:
   
 6. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Suck.... ja, ibland går inte hissen ända upp :D

  Och nej, jag svarar inte å TS vägnar.
   
 7. S
  Medlem Nivå 6
  Jag förstår vad du menar, jag får se om jag kan få till det i sketchup och se hur det ser ut. Egentligen är väl inte det runda gavelfönstret kritiskt ur en funktionell synpunkt (just nu är det en oinredd vind som jag inte ser så stor potential i), men kanske behövs det rent estetiskt.
   
 8. S
  Medlem Nivå 6
  Får medge att jag har hoppats/väntat på ett svar från dig också! ;) Är fortfarande oändligt tacksam för din hjälp "grundlayouten" på huset.
  Dock får jag väl säga att jag inte är helsåld på "balkongiden" dels utseendemässigt och dels då det inte finns något vettigt vis att nå den. Rummet "under" används och har inte utrymme för trappa och via vinden blir det lång väg att gå och isf behöver man ju ta upp en dörr vilket kommer att se lite udda ut?
  Kanske man helt skall skippe ett tornutseende och göra en "gavel"? Nä, jag är osäker på detta.
   
 9. S
  Medlem Nivå 6
  Jovisst och eftersom en projekttråd faktiskt skall handla om vad man gör så får jag väl rapportera att idag körde jag bort 100ton sten, dock inte sprängsten utan utgrävd sten. Helt riktigt kostade det inget att bli av med, tidigare fick jag tom lite betalt, men inte nu, det finns väl överskott på sten helt enkelt.
  Större sten som inte går ner i krossen får man betala något för, men inga stora summor (som ex. när man kör bort jordmassor som du nämner).
   
 10. F
  Medlem · Nivå 12
  Hur mycket är det som skall bort totalt då, jag gissade ju på strax under 1000 kubik men det kanske finns naturlig utfyllnad på tomten?
   
 11. M
  Medlem Nivå 1
  Tycker du lyckats mycket bra med allt, ser fantastiskt ut.
  Jag skulle flytta direkt:)
   
 12. Martin_B
  Medlem · Nivå 14

  Jag vet inte om jag har missat något men var inte bygglov klart och hade vunnit laga kraft? (som enl. inlägg #95?)

  Eller gör man lite som man behagar i vissa kommuner och söker bygglov för en byggnad, sen ändrar man lite som man tycker? Där jag bor hade man fått göra en ändring i bygglovet, vilket i sin tur kan resultera i att man får ett nej och får köra enl. de ursprungliga ritningarna. För om man gör en ändring och det berör vissa grannar osv. så måste ju dem höras i sin tur/ge sitt godkännande osv. Och sådant kan ta ordentligt med tid och ändå resultera i ett nej.
   
 13. Anna_H
  Husägare · Nivå 18
 14. Gammelnörden
  Medlem · Nivå 13
  Skärmavbild 2019-05-22 kl. 21.10.06.png
  Lösningen kanske är att inte försöka efterlikna det höga tornet på framsidan och mer tänka på det som ett burspråk? Löfvenskiold föreslår ett ganska flackt tak. ;)
   
 15. S
  Medlem Nivå 6
  Hej,

  Tack, jo det kanske kan fungera! Jag skall se om jag kan få fram detta och något tidigare förslag i sketchup för att få en 3d vy. Har lite svårt att få tiden att räcka till just nu då jag försöker bli klar med grävarbeten och annat...