Byggahus.se

Nya växthuset bländar grannen

 1. Daggen84
  Medlem · Stockholm · 153 inlägg

  Daggen84

  Medlem
  Tack! Det är köpt på Skånska byggvaror och heter Oas Junior. Kostar runt 60k, enligt henne bra kvalitetskänsla mot andra växthus hon tittade på.

  MVH
  Daggen
   
 2. Daggen84
  Medlem · Stockholm · 153 inlägg

  Daggen84

  Medlem
  Tackar! Vidarebefordrade alla hejarop och snart har hon glömt grannen och ger denne långfingret efter all peptalk :crysmile:

  MVH
  Daggen
   
 3. M
  Medlem · Stockholms · 85 inlägg

  mumiemonstret

  Medlem
  Istället för att köpa skuggpasta och applicera efter varje regn kan hon ta bort den där spetsiga nocken, så kommer duvorna att göra jobbet gratis åt henne!
   
 4. P
  Medlem · gävleborg · 390 inlägg

  polaris78

  Medlem
  gnälligt folk som gnäller om nåt sånt som reflexer från fönster...

  Ska alla som skapar reflexer från fönster krita dessa för att det kan uppstå solreflexer vissa dagar vid fint väder en stund om dagen en viss årstid.... :) :) skulle inte tro det kommer hända..

  Inget jag skulle lägga en minut på att försöka åtgärda , för såna gnällspikar gnäller på allt som dom kan komma på.. ska bilarna som kanske åker på nån väg och skapar solreflexer sluta med... skulle inte tro det Gnällspiken kan sätta upp en rullgardin att dra ner dom dagar/tider det är ett problem..

  Alla glasytor och andra släta ytor kan reflektera så man måste få bort den blanka ytan för att det ska sluta.. så inte säkert att speciellt mycket hjälper och jag skulle inte vilja krita ner utsidan av ett växthus som är nytt sådär utan sätta skuggnät på insidan om solen är för hård på växterna dock hjälper inte det mycket mot solreflexer. men resten av året när man inte har problem med stark solljus på växterna så skulle iallfall jag vilja ha fri sikt genom växthuset
   
 5. K
  Självbyggare · Skåne · 2 392 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  Testa att smeta på fil för att kontrollera om det hjälper innan ni lägger tid och pengar på krita eller liknande, som dessutom riskerar att smutsa ner både altanen och det fina växthuset. Filen kommer bara sitta tills nästa regn, men är billigt och enkelt, dutta på med en svamp en morgon när solen ska skina och grannen är hemma.

  Annars funderar jag på om man kunnat sätta något mörkt skuggnät på utsidan... Eller så bekostar ni en gardin till grannen....
   
 6. J
  Medlem · Stockholms · 65 inlägg

  jliljeha

  Medlem
  Be den som har problem att vänta en kvart så ska ni "fixa" det. Solen rör sig och problemet går över.. men vill man leta problem så hittar man förstås problem.
   
  • Laddar…
 7. K
  Självbyggare · Skåne · 2 392 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  haha, problemet kommer ju tillbaka dagen efter.
   
 8. B
  Medlem · Uppsala · 56 inlägg

  biggles34

  Medlem
  Skuggpasta ligger iaf på mitt växthus kvar över säsongen, försvinner inte bara vid första regnskuren. Nu använde jag iof roller

  Tror det gick åt en tredjedel el så för ena långsidan för mig.
  https://www.bauhaus.se/skuggpasta-75-cl

  (Kanske ska tydliggöra att jag inte jobbar på ovanstående företag och utan anknytning till företagets eller tillverkarens försäljning ellervinst.. Är i en helt annan bransch)

  Det funkade för mig, tomatplantorna sluta bli gula av för mycket sol å gav mer skörd... att det blev mindre reflexer från växthusglaset var väl mer en bieffekt för mig
   
  Redigerat 4 maj 12:37
 9. T
  Medlem · 765 inlägg

  Tompa01

  Medlem
  Tänk, jag har ett likvärdigt problem. Vid soligt och vindstilla väder så reflekterar havet solen in i köket på morgonen så man blir bländad. Är det något jag bör be kommunens miljöförvaltning åtgärda? Jag vill ju inte dra för en gardin och missa utsikten.
   
 10. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 7 439 inlägg

  pacman42

  Medlem
  Som @FEL007 var inne på så kommer inte reflexen tillbaka efter några dagar.

  Av just denna anledning så finns det en enkel och reversibel lösning. häng en bit tyg med en regel som tyngd, eller ännu hellre 70% vindnät (eller liknande) där det blänker och ta bort det om ett par veckor. Sedan är det bara att räkna antalet dagar till sommarsolståndet från nu och räkna ut när det är dags att hänga upp det i ett par veckor igen. En V-form på tyget bör fungera och då kan man lägga regeln i "takvinkeln". Denna konstruktion minimerar också risken för vindskador.
   
  • Laddar…
 11. P
  Medlem · 1 902 inlägg

  pmd

  Medlem
  Då får man citera Arne Tammer.
   
  Redigerat 4 maj 14:52
 12. U
  Medlem · 157 inlägg

  Unikt namn

  Medlem
  Jag tror du har råkat ut för ett så kallat dolt fel! :cool:
   
  • Laddar…
 13. T
  Medlem · Västra Götaland · 2 755 inlägg

  ToRy

  Medlem
  Varför inte? https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/badgaster-klagar-till-kommunen-for-lite-vatten-i-havet... :crysmile:

  Fast jag kan tycka att det är en ädel tanke att åtminstone försöka åtgärda ett problem som uppstått för en medmänniska efter att jag ändrat saker och ting. Om nu problemet avhjälps genom att smeta på lite sån där skuggpasta så skulle jag definitivt kunna tänka mig att göra det.
  Om människans första reaktion är "Jag skiter väl i om grannen bländas!" då är människosläktet illa ute... ;)
   
 14. G
  Medlem · Stockholm · 28 inlägg

  Gornor Ulragh

  Medlem
  Javisst klagar folk ibland. Och ibland inte. ibland är folk superkänsliga, ibland inte.

  Har själv firat en semester med ett hus där 2 fönster
  Speglade på detta sätt på den plats där man kunde sitta och titta ut. Blev att ha gardiner stor del av dagen, solspeglingen var hemsk. Som en byggstrålkastare rakt i ögonen.
  Utgå från att grannen har fog och undersök.
  Jag skulle lägga någon form av solskydd på utsidan. Det kommer bli tillräckligt ljust ändå.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.