Byggahus.se

Ny plastmatta blir missfärgad av att något står på.

 1. D
  Medlem Nivå 2
  Hej! Vi är precis klara med att renovera vårat badrum men märkte idag när vi tog bort ett badrumsskåp och två schampoflaskor som stått på golvet över natten att plastmattan blivit missfärgat efter dem.

  Även VVSarna ringde och sa att golvet blivit missfärgat av golvpappen när de plockade bort den men det såg vi inget av när vi kom hem några timmar senare. Kanske något som försvinner?

  Ska såklart kolla med golvfirman på måndag men intressant om någon varit med om samma sak. Är ett Alloc-golv.
   
  Redigerat
 2. M
  Medlem · Nivå 10
  Det är ett välkänt fenomen att plastmattor tar åt sig färg från framför allt andra plaster. Har man en soffa eller fåtölj med plastfötter ska man alltid sätta filt-tassar under för att förhindra färgvandring. Tydligen är din matta väldigt känslig eftersom den tagit åt sig så fort.
   
 3. M
  Medlem · Nivå 10
  Kan tillägga att det inte går att få bort annat än mekaniskt (slipning) men då skadar man ju ytskiktet på mattan.
   
 4. D
  Medlem Nivå 2
  Fast verkar inte vara permanent missfärgning. Kollade nu igen och nu har det försvunnit, verkar bara sitta några timmar. Dessutom var hyllan av metall och svart medans schampoflaskorna är ju genomskinlig plast ändå blev "missfärgningen" exakt samma färg.

  Men det hade inget att göra med att det var torrt där och blött runt omkring eller liknande, blötte ner det och gnuggade osv men gick inte att få bort.
   
 5. M
  Medlem · Nivå 10
  Kul att det gick bort, men tänk på det där med plastgrejjor på mattan så du ondviker det i framtiden.
   
 6. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 20
  Gummi är än värre mot plastmattan.
  I en tidigare lägenhet hade vi spår efter där en säckakärra stått. Och i nu har vi en fin ring efter en avloppsrensare (som tur var i den aldrig använda duschen i källaren)

  Värt att tänka på innan man parkerar barnvagnen på mattan.