Nu ska det bli teakgolv!

14k läst  25 svar

 1. G
  Medlem Nivå 7
  Bild1: Så här såg mitt badrum ut för en vecka sen. Tillhåll för allehanda luffare och patrask. Så kan man ju inte ha det!

  Bild2: Teaken är 95x12mm inhandlad på Erlandsons (http://www.erlandson-trade.se/). Där köpte jag även nåtmassa (Sikaflex 290-nånting). Limmet är Casco SuperSet. Gick på typ 4500 spänn men det blir ganska mycket spill av teaken.

  Bild3: Mäter lite och kollar så kanten passar bra till framtida mosaik i duschhörnan.

  Bild4: Frisen fastlimmad. Här använde jag spackelspaden men jag tror att jag hade lite för liten tandning. Skrotet är improviserade tyngder för att hålla det på plats. Innan jag limmade ribborna så skrubbade jag först med ajax och sen med målarsoda. Undersidan av ribborna torkades av med aceton.

  Bild5: Här har jag lagt några ribbor. Jag gick över till att spritsa en ganska tät orm med fogsprutan istället. Kändes som om det blev bättre vätning av båda ytorna då.

  Bild6: Hela golvet är lagt och fler improviserade tyngder på plats.

  Nu ska det härda nåt dygn och sen nåtas, slipas och oljas. Sen ska muggen och mosaiken på plats och en glasvägg upp i skarven teak/mosaik.

  Lite erfarenheter: Det är lite pilligt att få till alla bitar så att nåten blir lika tjock överallt, men det är värt pillet för att få det bra. Jag kanske skulle ha använt tandad spackel på hela ytan istället med större tandning. Skulle nog ha täckt större andel av ytan men gått åt mer lim. Nu gick det åt typ 5x300ml för 2,5 m^2. Kommer det att hålla? Hoppas det.

  Mer kommer om några dar när nåten är på plats.
   
 2. P
  Medlem Nivå 3
  Snyggt som f-n, men knapapst godkänt av försäkringsbolaget.

  Men å andra sidan, vem fan bryr sig om försäkringsbolaget. Jag vill ha en försökring mot brand och inbrott - inget annat. Då vill jag ha en riktigt bra premie, då de slipper försäkra det som står för 90% av deras kostnader.

  Jag hade tänkt plasta mitt våtrum, som dom gjorde när dom byggde senasre briggen. Med glasfiberväv, epoxi och sedan målad gelcoat på toppen. Hur tät är inte den på en skala?

  Men som sagt inte OK enligt branschen.
   
 3. pinebar
  Medlem Nivå 11
  Varför inte godkänt av försäkringsbolaget?
  Det verkar ju inte finnas några skruvar. Och man får väl förmoda att tätskiktet under klinkersen är OK? Eller?

  Jag tycker att det var en lite cool variant!
  Vore intressant att få en rapport om typ ett år på hur det fungerar.
   
 4. G
  Medlem Nivå 7
  Det är godkänt. Limmat ovanpå kaklet stör ju inte tätskiktet alls. Är ju inte värre än att limma upp en spegel med träram på kaklet.

  Så här ser det ut i nuläget iaf. Imorrn ska det nåtas.

  Edit: Alla som hållt på med båtar vet ju att glasfiber + epoxi är grymt. Bor man i villa är det ju bara att köra. Angående att återkomma om ett år med resultat så är det just därför jag lägger upp denna tråd. Om nån i framtiden kommer i samma tankar så är det bara att kolla här och kontakta mej för att få reda på hur det gick i slutändan.
   
 5. G
  Medlem Nivå 7
  Nu har jag nåtat, slipat och oljat ett lager.

  Jag bottnade nåten med en gummilist så att det inte skulle gå åt så jävla mycket nåtmassa. 4 tuber blev det nu. Nåten var inte alls som annan mjukfog utan snarare som en kläggig tjära. Helt omöjlig att forma eller släta till. Man får lägga på med råge och sen skära och slipa bort överflödet.

  Jag slipade med 40-, 80- och 120-papper med bandslip och execnterslip. Det var ganska mycket att slipa ner då det skillde nån millimeter på många stället pga ojämt golv och icke jämntjocka brädor. Skall man göra en större yta än 2,5 kvm så rekomenderar jag nog att hyra en riktig golvslip. Det var väldigt likt ek när man slipade. Dammet, lukten och hur det betädde sig.

  Oljade gjorde jag med 50/50 kokt linolja och balsamterpentin. En omgång en så länge men tänkte lägga på några fler lager med 20-30 minuters mellanrum.
   
 6. D
  Medlem Nivå 3
  När luffare och annat patrask börjar bosätta sig i sitt badrum då håller jag med om att det är dags att göra nåt åt saken! Kul idé. /H
   
 7. K
  Medlem · Nivå 9
  Jag ser inget problem med godkänt i det här fallet. Teaken ligger ju uppepå en godkänd konstruktion och det finns inte dubbla tätskikt osv.
  Jag har en polare som har limmat sin teak direkt på tätskiktet och fått ok från sitt FB för det, men jag anser att trådskapare gjort en bättre konstuktion.

  Ren estetiskt så tycker jag att det är riktigt snyggt, men så är man uppväxt i skärgården också :) Älskar allt som har marin anknytning även om syrran tycker att jag är insnöad :)
   
 8. G
  Medlem Nivå 7
  Slipat, oljat och kaklat. Det som är kvar nu är mjukfog runt duschhörnan och en duschvägg i glas. Väggen är dyr som faen (fyra lax tillkapad av en glasmästare) men vad ska man göra. Teaken var ju oxå dyr. Totalt för det nya golvet gick det väl på en sex långa ungefär. Sen glasvägg, ny spegel, nytt handfat etc lär hamna på typ sex tusen till. Egentligen e man lite störd som lägger så mycket pengar för att bygga om ett fem år gammalt badrum.
   
 9. K
  Medlem Nivå 7
  [​IMG]
   
 10. S
  Medlem Nivå 1
  Galet snyggt! Vad är det för mosaik i duschen?
   
 11. G
  Medlem Nivå 7
  Den är köpt på kakelspecialisten vid globen. Den hette typ silver mosaik eller nåt men är typ rostbrungråsilverblänkandemelerad. Ser lite olika ut i olika vinklar och gör sig inte riktigt bra på bild. Kan kolla upp exakt vad den heter om du vill.
   
 12. S
  Medlem Nivå 1
  Ja gärna om du har möjlighet och ork. den var riktigt snygg! (speciellt ihop med teaken, blir mkt sugen på ett sånt badrum...)
   
 13. G
  Medlem Nivå 7
  "Metal mosaik silver" art. nr. 170600 på Kakelspecialisten. Kostade 895 kr per kvadrat.
   
 14. M
  Medlem Nivå 3

  Galet!

  Det måste vara bland det snyggaste golv jag har sett!! :cool:

  Nu blir jag inspirerad att göra något liknande LOL
   
 15. M
  Medlem Nivå 3

  Förresten

  Skulle en sån konstruktion kunna funka med golvvärme och plastmatta? :confused:
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: