Byggahus.se

"Normal" sluttning på tomt för sutteräng

 1. M
  Medlem · 121 inlägg

  maroon

  Medlem
  Den tomten vi funderar på sluttar typ två meter där huset ska byggas. Är det normalt eller mycket?
  Blir det dyrare ju mer tomten sluttar?
   
 2. J
  Medlem · 395 inlägg

  jimata

  Medlem

  Re: "Normal" sluttning på tomt för sutte

  Hm, förstår nog inte frågan. En sluttning på två meter är mycket om du vill bygga ett enplanshus, för att inte säga omöjligt (resultatet blir inte bra). Däremot passar ett sutteränghus utmärkt. Du kanske ska förklara lite mer.
   
 3. P
  Medlem · 484 inlägg

  Pedda_P

  Medlem

  Re: "Normal" sluttning på tomt för sutte

  Det beror ju lite på hur lång sluttningen är...? Vår tomt har ett fall på två meter över en sträcka på 10 m. Där skall vi lägga ett enplanshus, schakten tar jord från bakre delen och flyttar om, sen fylls det upp, blir kanon plus att det planerade trädäcket kommer att stå på pålar längst ut som en balkong ut över trädgården.

  Så omöjligt, nja, det beror helt på tomtens förutsättningar. Ta dit en kunnig person som helst arbetat med schakt-arbete, det var det som avgjorde saken för oss, då kunde vi släppa sutteräng/etagehus-ideerna som vi ändå inte ville ha, och fick istället mycket mer hus för pengarna. Den extra fyllnaden som behövs fixar vi genom banverket som bara blev glada att kunna dumpa massor på närmare håll, därför blir det inte mycket dyrare än "normala" schakt-arbeten :)
   
 4. M
  Medlem · 121 inlägg

  maroon

  Medlem

  Re: "Normal" sluttning på tomt för sutte

  Det är sutteränghus som det gäller. Jag har inte riktigt koll på hur många meter det gäller. Jag får nog kolla upp det själv lite bättre först. Men tack ändå! ::)
   
 5. M
  Medlem · 157 inlägg

  magnuso

  Medlem

  Re: "Normal" sluttning på tomt för sutte

  Vår tomt luta väldigt mycket, i bakkant är tomten ca 6,5m högre än iframkant, sträckan är ca 33m men det blir en ganska rejäl lutning totalt sett vilket innebär mycket kostnader för markarbete. vi bygger såklart sluttningshus här, även utnyttjat lutning lite för olika etage och nivåskillnader invändigt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.