Byggahus.se

Nödvändigt med arkitekt vid liten tillbyggnad?

 1. Z
  Medlem · 121 inlägg

  Zunken

  Medlem
  Mors!

  Skall göra en liten tillbyggnad på ca 25 - 30 kvm. Det skall bli ett nytt vardagsrum. Inga konstigheter, 3 väggar(en finns ju redan) osv. Skall byggas på ett berg så det blir på plintar alt mura upp en torpargrund. Inte behöver man en arkitekt för det? I annat fall kan det väl inte bli så dyrt då det inte borde ta mer än 1 timme att rita ihop en sådan ritning? Alt borde en byggfirma kunna bistå med sådan hjälp om man nyttjar deras tjänster?

  Håller till i Haninge, så tips om arkitekt i området mottages tacksamt, om det behövs ;)

  Mvh Zunken
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 43 004 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Nödvändigt med arkitekt vid liten tillbyggnad?

  I princip så kan du antagligen rita ihop det själv. Detta om du dels vet precis hur du vill ha det. Och dels vet precis vad du får bygga, max storlek på hus, avstånd till granne etc.

  Men det är ofta en bra idé att ha en arkitekt med i projektet, dels för att få hjälp med att se hur slutresultate kommer att se ut. Dels för att en proffsig ritning kan vara lättare att få bygglov på. Så lite som en timme går det aldrig på.

  Sedan behöver du någon, antingen en byggnadsingenjör eller ev. byggaren för att få till konstruktionsritningar. Så det håller.
   
 3. S
  Medlem · 60 inlägg

  StyvBoard

  Medlem

  Re: Nödvändigt med arkitekt vid liten tillbyggnad?

  Jag ritade mitt tillbygge med det utmärkta programmet CadStd, var uppe och fick bygglovet idag :D

  Tar lite tid att komma in i men det är jäkligt kreativt, så kommer man på massa saker efterhand och flyttar väggar lite hit o dit.

  Finns en gratisversion (bara det!!) av programmet på http://www.cadstd.com/
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.