Ni som har vita hus --> titta gärna hit!

31k läst  35 svar

 1. V
  Medlem Nivå 3
  Hej!

  Ska bygga hus till sommaren, och det kommer att bli "lite gammal stil" på huset. Det blir ett plan och ytterpanelen kommer att vara enkelfas 22X145.

  Jag är så himla sugen på att måla huset vitt, och att ha gråa takpannor och silverfärgad plåt (zink?), typ hängrännor mm.

  Är dock lite orolig för att man ska bli "bländad" av det vita. Har upplever ni det som har vita hus? Vilken färg har ni valt? Skulle ni rekommendera vitt?

  Tack / Lisa :)
   
 2. Robert63
  Medlem · Nivå 8
  Syrran har ett helvitt enplanshus och det är verkligen skitsnyggt. Hon har vid flera tillfällen blivit tillfrågad om huset får stå bakgrund då de fotat reklam för andra produkter. Rekommenderas varmt!!!

  Hmmm, trots att jag sett huset 10.000 gånger så minns jag inte färgen på takpannorna...
   
 3. V
  Medlem Nivå 3
  Hi, hi.. Då är jag inte ute och cyklar i alla fall ;) Kommer du i håg vilken färg hon har på ytterdörren och fönsterfoder?
   
 4. Loner
  Medlem Nivå 6
  Robert63, bilder på syrrans hus??
   
 5. Robert63
  Medlem · Nivå 8
  Vit ytterdörr, vita foder. Helvitt!

  Dessvärre har jag inga bilder.
   
 6. V
  Medlem Nivå 3
   
 7. Loner
  Medlem Nivå 6
  Då får du en anledning till att åka och hälsa på din syster då :)

  /L
   
 8. P
  Medlem Nivå 1

  Varmvitt

  Prova med lite gult i det vita t.ex NCS 0502-Y. Jag tycker det verkar avbländande vilket är skönt en sommardag. Pass dock på då fasaden uppträder väldigt olika beorende på strukturen på puts, typ av väderlek och när på dygnet du tittar.

  Mvh/Peter
   
 9. F
  Medlem Nivå 7
  Bruten vit - som pere föreslår - kan var en lösning.

  Precis som han påpekar kan dock färgen upplevas olika vid olika tidpunkter och väderlek. Uppfattar dock att ni kommer att ha träfasad (varför strukturen på puts? inte lär ha någon betydelse).

  Gråa takpannor kan bli mindre bra, allt beroende på vilken grå nyans man väljer. Om ni skall ha aluzink på plåten vore det nog bättre med röda eller svarta takpannor. Väljer ni engoberade tegelpannor i gråsvart ton så blir det nog jättebra.

  Väljer ni aluzink och vitt hus bör ni ha "metallfärg" på ramar och bågar kring fönster och dörrar.

  Ytterdörren kan vara en typ en färg på en fondvägg (lila, röd, grön eller någon annan tuff färg)...

  Men som andra sagt tidigare; smaken är som baken - delad.

  Lycka till! :) :) :)
   
 10. T
  Medlem Nivå 2
  Vi har huset målat i NCS S-1002-Y och är supernöjda. Upplever att färgen är väldigt behaglig. Eftersom den är bruten så förändras färgen under dagen, kan ibland gå mot lite mer grått/blått. Vi har röda takpannor, vilket vi var lite tveksamma till först men det blev bra! Tycker att röda är mer klassiskt (passar eftersom vi bl.a. har spröjsade fönster). Grå ytterdörr och grå foder.
   
 11. Robert63
  Medlem · Nivå 8
   
  • Laddar…
 12. A
  Medlem Nivå 1
  För tydlighetens skull skall kanske inflikas att en färg som 0502Y upplevs som helt vit. Vi sa vid första byggmötet att huset ska vara VITT. Ingen av dom närvarande hade dock varit med om att måla ett hus i obruten vit och vi avråddes bestämt från det. Vi var lite oroliga att huset skulle ha en gul nyans men det är omöjligt att se att det finns gult i färgen.
   
 13. Robert63
  Medlem · Nivå 8
  Mja, ställ ditt 0502:ade hus mot ett helvitt så ser du skillnaden. En bruten vit upplevs som helvit bara om det saknas något att jämföra med.
   
 14. F
  Medlem Nivå 7
  Helvitt - utan brytning - är jättesnyggt en solig dag mot en molnfri himmel och kristallblått hav. Till detta ett hus med platt tak och blåa dörrar och fönster. Nu skall väl Villa_Granberg bygga i Sverige och inte utomlands (läs: Grekland) så rekommendationen med bruten vit färg istället för "kritvit" kvarstår. Men som sagt om den delade baken....

  Lycka till! :) :) :)
   
 15. Robert63
  Medlem · Nivå 8
  Hur har du kommit fram till den slutsatsen? Tittat på många helvita hus runt om i Svedala?

  Och hur vet du att ett hus målat i en bruten kulör skulle vara snyggare? För att det skiftar i andra färger? Var det inte just ett vitt hus de ville ha?

  Ett helvitt hus är snyggt alla dagar i veckan, året runt! Som sagt, smaken är som baken, men jag förstår inte varför man MÅSTE bryta med exempelvis dörrar och andra detaljer i andra färger. Less is more och 100% helvitt är sjukt snyggt.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: