Byggahus.se

Ni som får in dansk digitaltv - hur och varifrån?

 1. kalleknas
  Medlem · 63 inlägg

  kalleknas

  Medlem
  Jag vill att ni som kan plocka in dansk DVB-T skriver hur ni lyckats med det i denna tråd, och berättar i vilken ort ni befinner er.

  Jag bor i Hörby, och min antennspecialist hävdar bestämt att man kan ta in dansk digitaltv genom en helt vanlig 100-elementare av yagi eller unix-modell som sitter på en 2meters mast ovan tak.
  [​IMG]

  Själv är jag lite såld på en Televes Dat-75 - mest för att den ser lite fräck ut mot andra antenner och att den lovar 18dB förstärkning utan strömförsörjning eller andra trix.

  Dat-75'an ser ut såhär:
  [​IMG]

  Sen undrade antenngubben varför jag tvunget skulle ha just den antennen? Då sa jag att den hade HF-tät inkoppling och skydd mot "brusstötar" som ger blockbildning i bilden... Han bara skrattade och sa att det trodde han inte alls på - signalen kommer ju från luften - vad ska störa? Tja, sa jag, macab hävdar att det är så iaf.

  Enligt den danska bilden över täckningsområden här http://www.digi-tv.dk/Daekningskort/Danmark_udend%F8rs_august%202006.jpg ska det inte vara nåt problem för mig att plocka in köpenhamnssändaren, eller bornholm, för den delen...
   
 2. P
  Medlem · 10 inlägg

  petgus

  Medlem

  Danmark

  Vi har haft danmark digitalt sedan de började 2006-04-01, Vi satte upp två nya antenner, en för Svensk och en för Dansk digtal tv. Vi använder kanal 51(Köpenhamn) och vi bor i Steninge på Svenska Hallandskusten.
  Boxen är en Dialog 355 med uppgraderad programvara, Dansk DVB-T.
  Antennförstärkare används och den förstärker alla signaler, Svensk som Dansk.
  Fördelen är att vi med Danmarks antennen även kan se kanalskåne, TCM osv. pga. att Halland inte har mux5.
   
 3. kalleknas
  Medlem · 63 inlägg

  kalleknas

  Medlem
  Shit, det var långt ifrån :) Men jag antar vatten är en mycket bättre vågbärare jämfört med land o skog. Mycket intressant.

  På digitv's täckkarta ligger ni ju flera mil från de röda fälten - men det kan vara så att man räknar med lägre känslighet i mottagarna i de där mätningarna.

  Dilog 355, sa du - funkar DVB undertexter på den med senaste mjukvaran, eller du kanske menade att du kör dansk mjukvara i den? (Hur får man tag i det isf?)
  Jag funderar själv på Dilog 355 pga -78dB känslighet (högsta för tillfället på marknaden tror jag, snälla rätta mig någon, om jag har fel) och uppgraderingsbar - men hur är den annars i menyer och användarvänlighet?
   
 4. P
  Medlem · 10 inlägg

  petgus

  Medlem

  Dansk digitaltv

  Om du tittar på Digitv´s täckningskarta så kan du se att det finns några röda områden norr om Halmstad. Vid kraftigt regn kan det vara en del problem.

  När det gäller mjukvaran så är det Dialogs egen mjukvara som jag fick per mail. DVB undertexten fungerar.
  Du måste ha en nollmodemkabel, det var enkelt.

  Den var ju testvinnare för två år sedan, det har väl kommit en del nya saker.
  Jag gillar den och tycker att den är enkel.
   
 5. R
  Medlem · 508 inlägg

  robsarve

  Medlem
  Är det den svenska eller danska mjukvaran? Har Dilog den på sin hemsida monttro?...
   
 6. P
  Medlem · 10 inlägg

  petgus

  Medlem

  Dansk digitaltv

  Skicka ett mail från Dialog:s hemsida, så fär du den på mail.
  Det är nog en allmän uppdatering. Det funkade på danmark innan
  men det kom upp en ruta som det stod att den uppdaterades, så var det varje gång du skull titta på de Danska kanalerna. Den rutan är borta efter uppdateringen.

  Gå in på : Service och support - Download, klicka på Dialog DT-355 och Mjukvara.
  Där står en mailadress- begär ny mjukvara- skicka.
   
 7. R
  Medlem · 508 inlägg

  robsarve

  Medlem
  Man tackar!
   
 8. P
  Husägare · 131 inlägg

  Pedersen

  Husägare
  Tar upp en gammal tråd: Jag blir matt, enligt http://www.digi-tv.dk/ skall dom börja sända i MPEG-4 2009. Stööön. Dock kommer MPEG-2 att sändas fram till 2012 (rätt länge till alltså). Tiden är definitivt över då man hade en teknisk pryl tills den pajade.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.