Byggahus.se

Ni som använder Ikea trådfri eller Philips Hue

11k läst  46 svar

 1. L
  Medlem Nivå 3
  Hej på er!

  Har en tanke att styra utebelysningen med hjälp av Ikea trådfri eller kanske Philips Hue.
  Vill då kunna använda någon typ av astrour funktion eller i värsta fall bara kunna programmera till och frånslag.

  Finns denna möjlighet i någon av dessa system?
   
 2. Buildgates
  Tillbyggare · Nivå 8
  Med Philips Hue kan man låta lampor tändas och släckas vid solens upp- eller nedgång. Man kan välja rutiner fritt för olika lampor, t.ex tända vid solnedgång samt släckas efter viss tid. Går även lägga på slumptid för att att variera tändning/släckning från dag till dag.

  Ikeas system vet jag tyvärr inget om.
   
 3. F
  Medlem Nivå 2
  Jag kör Philips Hue och Ikea trådfri i samma system (Philips Hue hub som styrsystem).
  Detta funkar kanon och går antingen via Philips Hue appen att ställa astrourfunktion väldigt smidigt.
  Själv kör jag dock en app som heter Hue Essentials och som gör just dessa funktioner ännu enklare att ställa in, där hemmet tänds upp på kvällen (eller dimmar upp till rätt belysning till och med) samt stänger av det mot natten för att tända upp det till morgonen igen.

  Däremot så vet jag inte, hade du tänkt att sätta dessa lampor utomhus så vet jag inte om de håller för det. Tror Philips har Hue lampor för just utomhus, det skulle ju funka.

  Super nöjd med systemet, har 15 lampor totalt i huset och det funkar kanon.
   
 4. L
  Medlem Nivå 3
 5. E
  Medlem · Nivå 18
  Köp PLEJD.
   
 6. L
  Medlem Nivå 3
  Detta var min tanke från början men blir alldeles för dyrt.
   
 7. B
  Medlem · Nivå 18
  Nu är ju just det uttaget nytt men det finns många som styr Ikeas trådfria glödlampor med Philips app och hub. Dock behöver man också Ikeas gateway för att kunna uppdatera lamporna.
   
 8. fremax
  Husägare · Nivå 14
  Nyfiken på Plejd, och varför alla elektriker jag känner trycker på den produkten ?
  Imponerad av Babak (VD) som lyckats få en hel yrkeskår att välja hans produkter (och köpa aktier i bolaget som jag förstått ;) ). Plejd är i alla fall väldigt osmart i jämförelse med Zwawe/zigby produkter och kostar mer.

  Med vänlig hälsning, fremax
   
 9. E
  Medlem · Nivå 18
  Kanske för att det är en "begriplig" produkt som elektrikerna kan sälja in som en smarta hem-produkt utan att behöva grotta sig ner i andra mer avancerade system.

  Har ej själv använt dessa produkter, men gissar att jag blivit övertygad/färgad om produktens förträfflighet från andra forummedlemmar som har pushat för produkten.
   
  • Laddar…
 10. Systemkalops
  Bannad · Nivå 5
  PJELD ska vara det senaste hört mycket positivt om det. Man borde istället integrera modulen direkt i vägguttagen så den möjligheten redan finns i alla nya hus med någon slags mottagare där allt från Wi-Fi till Bluetooth redan finns. Har haft Philips sen länge och de fungerar bra men måste ha en mottagare i hallen och uppkoppling då. PLEJD verkar mer och mer intressant när jag läst här i tråden. Är helt ny men forumet verkar toppen. (y)
   
 11. Systemkalops
  Bannad · Nivå 5
  Håller med det fick lite bägaren att rinna över till den där PLEJDEN jag läser om den nu. Hög nivå på kompetensen här som jag hellre litar på än tio elektriker som kanske har egna och inte samma intressen rekommenderar en lösning de vill spara pengar också och som nån sa är det säkert komplicerat för många.
   
 12. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Gillar du Apples koncept så köper du Plejd.

  Gillar du Googles koncept så köper du Zwave.
   
 13. Systemkalops
  Bannad · Nivå 5
  Då får det bli PLEJD kan man installera den själv? Förmodligen inte gissar jag. Var finns de till bra pris?
   
 14. Systemkalops
  Bannad · Nivå 5
  Haft den här ganska länge. Och några till i serien. En har gått sönder med fungerar ändå. Bra kvalitet men ljuset är dåligt tycker jag 8 watt men måste vara låg lumen på dem.
   
 15. Systemkalops
  Bannad · Nivå 5
  Styrkan på ljuset på Hue har varit lågt från början tycker jag så det beror nog inte på tiden jag haft dem om de tappat ljus men det märkts väl inte.

  Med Plejd kan man då välja valfri belysning både LED och andra lampor som jag inte bytt än? Vad ska man välja då? IKEA-lampor och billig Led tror jag inte på. Har försökt men den håller inte måttet man måste köpa något dyrare har jag kommit fram till om man måste ha Led.