Byggahus.se

Ni med STOR hund?

 1. H
  Medlem · 141 inlägg

  Honey_

  Medlem
  Vad har ni för golv?
  Vi ska lägga klinker i hall, toa och tvättstuga men vill ha träkänsla i övriga rum.
  Vi ska ha platta på mark och golv värme.
  Svar, snälla!
   
 2. S
  Medlem · Västra Götaland · 895 inlägg

  Styx

  Medlem

  Re: Ni med STOR hund?

  45kg. Rottweiler-tik..

  Klinker i hall och längs arbetsytorna i köket - parkett i resten av huset..

  Parketten är Kährs Copenhagen, UV-oljad. Den har legat i 3 år snart nu och det är mycket repor i den. Dessa syns dock inte om man inte tittar mot släpljus, men då ser man att det är väldigt mycket repor.

  Min syster har en lite mindre hund och lackad parkett och deras golv ser mycket värre ut än vårt, trots att de har färre repor om man granskar noga. Min åsikt är att reporna syns mindre på oljat golv..

  Vi tänkte väl ungefär som dig också, man vill inte gärna ha stengolv i hela huset, och parketten går ju att slipa ett par gånger om man stör sig på reporna. Fast har man valt att ha stor hund får man acceptera vissa negativa sidor - läs hundhår vid fälltid, löpblod vid löp och givetvis - repor i trägolv. Som ersättning får man en underbar familjemedlem som alltid är glad på en och som vaktar huset bättre än alla larm i världen ;)

  På klinkern däremot, där syns ingenting - inte en repa :)
   
 3. lbg
  Medlem · 642 inlägg

  lbg

  Medlem

  Re: Ni med STOR hund?

  Jag säger som alltid, granitkeramik! Ursnyggt och praktiskt, även om du inte har hund! (du slipper exempelvis oroa dig för gäster som inte tar av sig skorna eller att barnen hackar sönder golvet...). Det kommer mer och mer till Sverige att lägga stengolv, har man värmegolv är det ju väldigt varmt och "ombonat". Jämför hur trevligt det är att gå in i ett badrum som har värmegolv.

  Vi har lackad parkett idag med vinthundar (25-30 kg) samt två småbarn. Golvet ser bedrövligt ut efter 4 år  :(. Tror dock att på ett oljat golv syns repor och hack mindre.

  I vårt nya hus kommer vi att lägga granitkeramik i entré, groventré, hallar, kök, vardagsrum och allrum (ca 110 kvm). I TV-rum/bibliotek samt alla sovrum blir det däremot trägolv (jag tycker även trägolv är snyggt  ;)). Jag har erfarenhet av klinker i bostaden sedan tidigare och har aldrig upplevt det som kallt, hårt eller halt. Fördelarna väger helt klart över.

  :)
   
 4. C
  Medlem · Västernorrland · 274 inlägg

  Ceja

  Medlem

  Re: Ni med STOR hund?

  Vi har en stor leonbergertik + kompis i mindre format som gärna tar ett par varv i huset när de busar.
  Vi "provkör" de flesta typer av golv just nu, de flesta golven har vi låtit vara kvar som de var just för att se vilket som ät tåligast.
  Laminat i ena hallen, klinkers i den andra, lackad parkett i ena vardagsrummet, fernissat i andra. Och såpaskurat i kök samt linoljemålat i matsalen.

  Än så länge är det såpaskurade snyggast! Reporna syns minst där och det är lätt att sopa upp. Det fernissade på övervåningen får vissa törnar men är förvånansvärt tåligt!
  På det linoljemålade syns det visst att man har levt runt på men det bidrar bara till den gamla charmen och är lätt att måla på när det behövs.

  Den lackade parketten skulle jag ge mycket för att bli av med i dagsläget, fult som stryk efter två år.

  Laminaten är bra men det tar emot att lägga in laminat och fusk när jag ändå har trägolv överallt. Annars kan det vara ett prisvärt alternativ när man har hund och barn.

  Nu återstår bara att slipa om golvet i vardagsrummet och testa oljat golv där och se om det nu är bättre än lacken.
   
 5. F
  Medlem · 22 inlägg

  Franke

  Medlem

  Re: Ni med STOR hund?

  Apropå leonbergertik ;)
  Det som vi tycker verkar klart bäst, och som hunden gillar bäst, är plastmatta. Kanske inte så kul i vardagsrummet, men i hallen är vi helnöjda med den här mattan från Tarkett.
  Står nu inför samma problem som de flesta hundägare när vi ska lägga nytt golv i vardagsrummet. Trä eller laminat? Sten/klinker med golvvärme blir nog för dyrt för oss på det 35 kvadrat stora rummet (och betydligt jobbigare att lägga).
   
 6. yonna
  Medlem · Österlen · 7 057 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Ni med STOR hund?

  Klumpig, livlig dalmatinerhanne med kattklor (som inte dras in i tassen!). Vi har bott 6 dagar i nya huset och han trivs förträffligt. Rått betonggolv i nedervåningen, trapp och övervåning i lutad såpad gran. Golven tycks funka mycket bra och i jämförelse med tidigare boende med parkettgolv är de nya alternativen skyhögt bättre. På strategiskt utsatta ställen - framför stora fönsterpartier - ligger mjuka knutna mattor eftersom dalmatiner inte gillar ligga på hårt golv.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.