Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Naturhus i Vadstena - Grand Designs

 1. N
  Medlem · 1 773 inlägg
  Förstår inte vad du menar Är många som varken har möjlighet att frambringa 5.5 miljoner eller några tusen timmar eget arbete. Är du inte intresserad är set väl bara att ignorera trådarna där det byggs Älvsbyhus. Byggs ju rätt många sådana så det är kanske inte så konstigt att det dyker upp en och annan tråd.
   
 2. Appendix
  Husägare · Roslagen · 3 281 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Du ville verkligen missförstå mig va?
  Jag menar att det är extremt riskabelt att bygga hus när man är väldigt nära marginalen.
   
  • Laddar…
 3. Torbjärn
  Lösvirkesbyggare · 341 inlägg

  Torbjärn

  Lösvirkesbyggare
  Väldigt coolt hus och man blev ju sugen på både valnötskök och avokado :love:

  Hoppas de övriga avsnitten är som detta :love:
   
  • Laddar…
 4. S
  Medlem · Blekinge · 1 675 inlägg

  steve5432

  Medlem
  Väldigt intressant avsnitt. Otroligt impad att de orkade hålla på hela vägen, det hade räckt med att någon av dem hade gått in i väggen och stannat i sängs ett år för att hela planen hade gått i kras (been there done that).

  Sen får man inget vidare svar på vad som händer med en vecka med minusgrader (jo det kan det bli i Skåne, och vinden gör sitt för att kyla ner), tål växterna det? Det blir ju snabbt lika kallt i växthuset som utanför, även om huset kanske genererar lite spillvärme.

  /S
   
  • Laddar…
 5. craftsboy
  Medlem · Oskarshamn · 77 inlägg

  craftsboy

  Medlem
  Kan bli kallt även i och runt medelhavet eller Iran som kvinnan kom ifrån. Så att det går ner mot nollan är inga problem. Våra växter i Norden ska kunna klara -20 i flera månader. Det är skillnad det.
   
 6. Realvamos
  Medlem · 32 inlägg

  Realvamos

  Medlem
  Otrolig kämpainsats, mycket sympatiskt par. Kul att det var en kvinna som drev på, annars tål inte min svägerska programidén eftersom det nästan bara är män med för mycket pengar som ska förverkliga sig själva
  genom ett husbygge. Men varför envisas med att kalla det en gemensam arbetsinsats när manen gjorde nästan allt?
   
 7. S
  Medlem · 12 inlägg

  Sveik

  Medlem

  Programmet upphöll sig mycket kring hans tunga jobb med glastaket och den fantastiska trappan. Men kvinnan hade flera jobb för att finansiera bygget och har säkert bidragit med massor av annat arbete, som inte visades.
  Planteringarna och inredning är troligen hennes verk.
  Styrkan av att vara två skall inte förringas, här passar verkligen den gamla regeln om 1+1=3.
  Slutresultatet är ett gemensamt verk och bägge har skapat ett ovanligt hem med många kvaliteter.
   
 8. F
  Medlem · Västra götaland · 7 250 inlägg

  fsn

  Medlem
  Hon hade tre jobb för att dra runt finansieringen så totalt sett så var nog ditt sista stycke den mest medeltida insatsen i hela tråden.
   
 9. Realvamos
  Medlem · 32 inlägg

  Realvamos

  Medlem
  Kul att vara lite medeltida, du har nog rätt. Stör mig redan på folk som säger att de ska bygga ett hus, när de låter andra uppföra ett åt dem. Hoppas också kvinnan var mer delaktig än den där biten isolering hon fick trycka dit i rutan. Var genuint orolig för den snälla manens hälsa, inte kul med dödsfall. Noterat att programledaren är ganska hård mot uppblåsta Män vilket uppskattas, kör mer med silkesvantarna med seriens kvinnor. Kanske även han är lite medeltida? Ps: någon med länk där man får reda på mer om huset?
   
  • Laddar…
 10. F
  Medlem · Västra götaland · 7 250 inlägg

  fsn

  Medlem
  Alla är vi olika. Anledningen till att programledaren är mjukare mot kvinnorna är nog just för att männen ofta står för musklerna och grovbyggandet och kvinnorna för finessen och inredning. Och det är just möten mellan material, sakrala odefinierade mjuka värden och speciella ljus som bara programledaren ser som han går igång på. Han pratar alltså om det han kan. Notera när han pratade om den helt makalösa trappan som mannen byggt, då var programledaren len där med så jag tror alltså inte att han är medeltida utan helt enkelt pratar om det han kan och det som programmet skall handla om.

  Det hade ju varit en grym programide med två programledare med helt olika synsätt initialt men det blir två avsnitt per hus, ett design och ett byggtekniskt.
   
  • Laddar…
 11. Realvamos
  Medlem · 32 inlägg

  Realvamos

  Medlem
  Du har nog rätt igen men mjuka värden och finess? Till och med jag kan ställa dit ett olivträd och fruktskål. Eftersom det är TV4 misstänker jag dessutom att de kommer till platsen och produktplacerar skiten ur hemmet allt för profiten. Programledaren är väl bara upptagen med det rent arkitektoniska? Har aldrig hört han nämna heminredningen?
   
 12. craftsboy
  Medlem · Oskarshamn · 77 inlägg

  craftsboy

  Medlem
  Nej det har han inte. I detta hus verkar det som om de hade valt ett väldigt exklusivt kök från Kvänum, Liljecrantz. Det visades men fabrikatet sas aldrig vad jag uppfattade det som.
   
 13. S
  Medlem · 12 inlägg

  Sveik

  Medlem
  Mark Isitt tittar nog på helheten när han bedömer arkitektur.
  Interiören är en viktig del, det finns många exempel där arkitekten eller arkitekterna även har designat möbler, belysning och i stort sett allt.
  Praktexemplet är väl SAShotellet i Köpenhamn där Arne Jacobsen till och med ritade kranarna till handfaten och duscharna.
   
  • Laddar…
 14. T
  Medlem · 17 inlägg

  TheRose

  Medlem
  Vart nånstans?
   
 15. U
  Renoverare · Dalarna · 82 inlägg

  Ursviken

  Renoverare
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.