Byggahus.se

Några frågor ang. bästa lösning för uterumsgolv

 1. L
  Medlem Nivå 1
  Hej, vi har kvar att lägga in ett golv i vårt nybyggda uterum på 40 m2 på andra våning. Eftersom det inte kommer att vara uppvärmt under vintern (lite värme kanske kan komma från bostaden under) är vi lite oroliga för hur fukten och temperaturskillnaderna kan påverka golvet.

  Fråga 1:
  Eftersom det ligger en ojämn tjock gammal tjärpapp (som inte går att ta bort på ett enkelt sätt. Vi har försökt...) tänkte vi regla upp och lägga spånskivor som grund. Är det en bra lösning? Fixar spånskivorna fukten/temperaturskillnader?

  Fråga 2:
  Vi väljer mellan furugolv, linoleumplattor eller linoleummatta. (Vi vill inte ha klinker). Om det blir furu vill vi inte ha springor mellan furuplankorna så det får bli spontat. Är risken stor att det spricker?
  Har någon erfarenhet av linoleum i uterum? Finns det några risker? Mögelbildning under? Finns inte så mycket info att hitta kring det.

  Tusen tack på förhand! :)
   
 2. Åsa Lund
  Medlem · Nivå 15
  Linoleum är ett organiskt inomhusmaterial, jag hade inte lagt det där.
  Varför inte lägga prefab trätrallar 30x30 cm, såna med plast på undersidan som man snäpper ihop?
   
 3. J
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Hur gick det med golvet? Funderar ihjäl mig kring olika lösningar. Törs man lägga fuktbeständig golvspånskiva? Är mest orolig för kanten mot det håll där glaspartierna finns.
   
 4. T
  Medlem Nivå 5
  spånskivor är inte fuktbeständiga
   
 5. L
  Medlem Nivå 3
  Textilplattor kanske är ett alternativ? Genom jobbet har vi lagt det i några uterum.
  Slittåligt och snyggt. :)