Byggahus.se

Någon som vet hur man bygger en mediavägg...?

 1. P
  Medlem Nivå 7
  Någon som vet hur man bygger en mediavägg så att man kan komma åt alla uttag från tv:n som sitter bak på tv:n? Kanske att man kan dra ut tv:n och allt som sitter fast med kablar? Vi behöver ha den stående mot en yttervägg och vardagsrummet är litet.

  Exempel som jag tycker är ursnyggt!!!:
  http://images.styleroom.se/image/scaled/full/ge67/1/211737-mediavägg.jpg
   
 2. Buuzzz
  Medlem Nivå 7
 3. P
  Medlem Nivå 7
  Snyggt!
  Vi har tv, box, dvd, blueray, ps3 och ps2. Ska kanske sälja ps2:an och blueray - ps3:an har blueray och de spelen som hör till ps2:an spelas inte så ofta. Hade varit enkelt om allt hade varit i en enda manick!
  Du har inte så många manicker väl? Funkar det om du behöver byta ut en kabel mot en annan på tv:n och man måste dra ut tv:n för att komma ut utan att alla manicker som är kopplade till tv:n påverkas?
  Funderar också på något på hjul, liknande http://www.ikeahackers.net/2014/09/movable-expedit-standing-desk-with-storage.html fast lika snyggt inbyggt som du gjort och som på länken jag har med i första inlägget.
   
 4. P
  Medlem Nivå 7
  Funderat mer, blir alltid så att när jag har postat en fråga på ett forum så dyker fler idéer upp. På IKEA finns Rill hjul med broms som har maxbelastning 55 kg per hjul. Det borde alltså inte behövas speciellt många hjul för att sätta på ett högskåp som man sedan kan sätta på lite fina lister så att manickerna ser inbyggda ut. Eller också använder man en möbel med tv-panel och snygga lister. Det fixar sig nog.
  Bara tråkigt att paneler alltid sitter längst bak på möbeln så att tv:n hamnar så långt bak jämfört med hyllor runt omkring.
   
  Redigerat 2 maj 2015 17:49
 5. S
  Medlem · Nivå 10
  Får jag fråga vad du har emot gips? :) tycker gips är förjävla skönt att jobba med.
   
 6. P
  Medlem Nivå 7
  Tänkte mig något sånt här (bild):
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Mediamöbel.jpg


  Tänkte att jag försöker hitta skåp som är ungefär de måtten, sågar ut lagom stora hål på baksidan av skåpen. Ev. på med en snygg skiva eller så målar jag bara baksidan eller tapetserar, så att manickerna ser inbyggda ut. Sätter ihop skåpen en skiva som täcker hela ovansidan och en undersidan och på med hjul. Vill kunna dra ut den för att koppla om sladdar vid behov. Och så kanske en sladd någonstans.
  Realistiskt????
   
  Redigerat 13 maj 2015 11:52
 7. P
  Medlem Nivå 7
  Fast det blir ju inte en snygg vägg utan kanske bara en otymplig ful möbel. Kanske i så fall lika bra med en öppen lösning som vi har nu även om den samlar massa damm.
   
 8. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Du får köpa en hembio-reciver så du inte behöver byta några kablar till tvn. Det finns väggfästen till tv som går att dra ut en bit från väggen
   
 9. P
  Medlem Nivå 7
  Oj, finns det, låter jättebra!!!
   
 10. P
  Medlem Nivå 7
  Väggfäste som går att dra är ingen dum idé heller eftersom alla sladdar går till tv:n så när en pryl eller kabel slutar fungera eller man vill köpa en ny så är det kanske enkelt att byta. Behöver verkligen läsa på hur en receiver funkar, är helt nytt för mig :cool:
   
 11. P
  Medlem Nivå 7
  Inser att jag läste lite för snabbt, du gjorde mot en yttervägg så som jag tänkt mig. Jag kanske försöker mig på något liknande, fast det lär inte bli förrän slutet av sommaren för vi måste ju flytta in först :)
   
 12. iSnobben
  Husägare Nivå 17
  Bilden i första inlägget är från ett hus där jag bor. I det fallet så kommer man åt allt från rummet bakom där de har byggt en garderobsvägg.
   
 13. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  En hembioreciver blir ungefär samma som du använder tvn nu. Du kopplar in en hdmi mellan tv och reciver och sen behöver du bara ström till tvn. Resten av alla hdmi/ljud/bild kablar kopplar du in i recivern. Kan vara en bra lösning om du vill slippa mycket kablar till tvn. :)
   
 14. P
  Medlem Nivå 7
  Smart men tyvärr kan inte jag göra så eftersom jag måste ha det mot en yttervägg.
   
 15. P
  Medlem Nivå 7
  Då underlättar det egentligen inte för jag vill fortfarande ha alla manicker inbyggda och bara en elsladd som kommer ut och går till kontakten. Ska kolla upp utdragbara kablar.