Någon som har en tak-integrerad köksfläkt?

15k läst  46 svar

 1. A
  Medlem Nivå 1
 2. A
  Medlem Nivå 1
 3. J
  Medlem · Nivå 8
  Snygg!
  Intressant att höra kring funktionen efter lite baconstekning.
   
 4. Snailman
  Medlem · Nivå 15
  Ja, och vad har du för takhöjd? (har 2,70 själv)
   
 5. I
  Medlem Nivå 4
  Var ska motorn placeras, det är avgörande, uppe på taket eller i kanal på vinden. Har själv en frihängande fläkt med motor på vinden, men det vanligaste är nog att man sätter den på taket.. Man kan ju oftast ha mycket större motor i sådana här fall, men det blir ju ändå ett jäkla sus om jag kör på de högre hastigheterna, verkningsmässigt är det heller ingen större skillnad, fläkten hänger ungefär 95cm över hällen, det som träffar fläktkåpan suger den effektivt in nästan oavsett hastighet medans sånt som kommer vid sidan om åker förbi, intressant med en tak placerad fläkt, jag antar man kan ha en väldigt stor "fläktkåpa" då för man kan nog inte bara kan fälla in den i vilket tak som helst, blir nog väldigt mycket "fett" och smuts i taket vid sidan om fläkt intaget även
   
  Redigerat 24 aug 2016 18:58
 6. Lime113
  Medlem Nivå 10
 7. D
  Medlem Nivå 1
  I Malmö finns ett företag som heter Swedluxury som är specialister på köksfläktar, de har webbutik med stort utbud av köksfläktar (https://www.swedluxury.se)
  Jag har varit i kontakt med dom och vet att de håller på att bygga sitt showroom i Malmö, och kommer inom kort att öppna. Då kommer man kunna titta, känna och testa funktionerna på deras köksfläktar. Jag har också kollat på deras takintegrerade köksfläktar och funderar på att köpa en sådan snart. De har väldigt fina varianter, säjs i bredd 96cm och 120cm. Finns både med intern motor och extern motor. Värt att kolla in!
   
  • Laddar…
 8. Snailman
  Medlem · Nivå 15
  Har skaffat en Witt Fläktkåpa WSU90S men det dröjer nog innan den monteras.
   
  • Laddar…
 9. Lime113
  Medlem Nivå 10
  • Laddar…
 10. D
  Medlem Nivå 1
  Eller hur, ha ha :)
   
 11. Lime113
  Medlem Nivå 10
  Trådbump, finns det någon annan som har installerat takfläkt som har fått en känsla hur det fungerat efter bacon-stekning?
   
 12. H
  Medlem Nivå 3
  Jag skulle också vilja veta, hur nöjda ni är vid stekning av osiga maträtter, vi kommer att ha ca 150cm mellan häll och tak så känner mig lite osäker
   
 13. D
  Medlem Nivå 1
  Vi har köpt en Swedluxury takintegrerad köksfläkten som jag skrev om innan. Vi valde denna: http://swedluxury.se/tak-integrerad-koksflakt-spisflakt/lyxor-vit-glas, med extern motor 850

  Har monterat upp fläkten 170cm över spishällen och satt den externa motorn en meter ifrån.
  Vi är super nöjda vid stekning och allt annat vi lagar i köket! Kan gott rekommendera, så fina och prisvärda fläktar. Och dessutom jätte snabb leverans :strong:
   
 14. Lime113
  Medlem Nivå 10
  Men blir det fett på ytor mellan tak och spis? (Köksluckor, vägg, tak runt om fläkt)
  Det brukar ju bli en del runt om en konventionell fläkt.
   
 15. D
  Medlem Nivå 1
  Vi rengör våra fettfilter en gång i månaden (maskindiskar). Och torkar av köksfläkten med en trasa när jag redan är uppe för att ta ut fettfiltret för rengöring.

  Om man rengör köksfläkten regelbundet och sköter om den skall det nog inte vara några större problem med fett runt om osv.

  Jag tycker i alla fall att det är sjukt skönt att ha så mycket utrymme över spishällen. Köket känns mycket större tack vare att fläkten sitter i taket. Ändrar inte beslutet!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: