Byggahus.se

Någon som har bilder på golv m vit lasyr och lack?

 1. J
  Medlem · 8 inlägg

  jop

  Medlem
  Hej igen!
  Nu har jag fått nys om att det kan vara snyggt med furugolv som är behandlat med vit lasyr och ett lack ovanpå.

  Undrar därför om det finns någon som har någon bild på ett sådant golv eller något annat furugolv som har en vit ton. ???

  Anledningen med att jag är intreserad av "vit-lasyr-preparerat" golv är att man kan lacka det.

  Så fram med digitalkameran och plåta... TACK! :-*
   
 2. Fasting65
  Medlem · Stockholm, Hägersten · 3 228 inlägg

  Fasting65

  Medlem

  Re: Någon som har bilder på golv m vit lasyr och l

  Jag kan tyvärr bara bidra med ett "vanligt" lutat, vitoljat Silajansgolv. Se vår web under Dagboken, 2004, Februari. Det finns även lite bilder under mars, april och maj 2004 på köket och furugolvet.

  Jag har sagt det tidigare, och säger det igen: Jag skulle valt grangolv istället om jag fick göra om det. Gran har färre svartkvist samt ljusare, rundare kvist. Furan kan ha väl stora ovala kvistar.
   
 3. C
  Medlem · 263 inlägg

  cy_berg

  Medlem

  Re: Någon som har bilder på golv m vit lasyr och l

  Fasting65: Är du nöjd med Siljan-golvet i övrigt? Bra kvalitet? Bra/lätt att lägga? HUr ömtåligt är det (jag menar, jag vet ju att fur är mjukt, men jag menar snarare om du tycker att det är FÖR mjukt, att det för lätt blir repor och märken i det)? Vet du om gran-golv finns som lamell-golv (vi kommer att vara tvungna att lägga våra golv flytande och har fått rådet av diverse golvföretag att då inte lägga massiva golv, utan istället lamell).
  /Kristian
   
 4. Fasting65
  Medlem · Stockholm, Hägersten · 3 228 inlägg

  Fasting65

  Medlem

  Re: Någon som har bilder på golv m vit lasyr och l

  Jo, jag är nöjd med golvet. Jag såg till att få låånga plank så det är minimalt med skarvar. Tyvärr blev det inte skarvfritt, men ändå... Visst är det mjukt, men eftersom mönstret är livligt, så syns det inte på samma sätt som andra golv. Det har nog blivit en hel del hack och repor i govlet, men vi märker det faktiskt inte.

  Jag kan notera tre glipor i golvet - alla är mitt eget fel vid läggningen. Gliporna är väl en halv millimeter, men de syns ju likaväl.

  Det jag stör mej mest på är svartkvisten - trots att vi köpte den "fina" sorteringen. Undrans hur den sämre sorteringen ser ut då....

  Golvsliparn sa att golvet såg okej ut, men när densamme var hos en kollega och kollade in dennes nylagda vitoljade furugolv från Baseco så utbrast sliparn: "Vem har lagt det HÄR golvet ?!?! Det är ju kutterslag överallt!"
  Att få ett "okej" från den golvsliparn ser jag som ett gott betyg då han verkligen säger vad han tycker.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.