Byggahus.se

Någon som byggt i Gbg regionen med OM - bygg som entreprenör?

 1. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Hej, skulle du kunna berätta mer - jag har inte träffat på någon hittills som hade bara gott att säga om OM bygg - fått mycket respons även på mejl från kunder som berättar mycket tråkiga erfarenheter av både hussäljare och OM bygg
   
  • Laddar…
 2. RedThunder
  Nybyggare · Göteborg · 8 inlägg

  RedThunder

  Nybyggare
  Hej,

  Vi har precis tecknat avtal med OM-bygg som entreprenör och vi ska bygga med Anebyhusgruppen. Vi får se hur det utvecklar sig och om vi kommer stöta på samma problem som vissa i tråden här. Det var en väldigt tråkig läsning i tråden måste jag säga. Återkommer med hur det går för oss.
   
 3. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Gör gärna det. Man hoppas ju att det är olyckliga omständigheter gjorde så vårt bygge blev så fel och OM har sett över sina rutiner. Vill dock bara flagga lite för att vara uppmärksam på att slutbesiktningsresultat inte på något sätt garanterar att det inte finns grundläggande fel i huset. Slutbesiktning är enbart okulär, vi fick reklamera ”tunga ” grejer som en gemene besiktningsman inte tittar på. Nu har OM åtgärdat en del efter snart 2 års konflikter ( nästan 2 veckors arbete för 2 snickare, så inga småsaker) , fortfarande har vi tvist kvar om felaktigt monterade väggsektioner .
  Det senaste är trappan: Vi påpekade även att trappan knarrar bl mkt, OM avfärdade det som allt annat. Nu har vi haft ATAB hos oss som drog åt sättsteg, men säger att det hjälper inte, trappan är felmonterad och behöver tas ner.
  Vår erfarenhet är att man måste vara mkt källkritisk när man har med OM att göra, deras hantverkare är snarare montörer än snickare...
   
  • Laddar…
 4. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Kan bara säga att besiktning visade inga fel på vårt bygge heller. ( om bygg vet precis vad besiktningsman tittar på och vad de inte tittar på) Men när vi upptäckte fel när vi tagit över huset så började vi mäta : golv visade sig luta, väggar buktade, och märkte snabbt att det var inget som OM bygg var intresserade av att höra. ”Allt är inom toleranser ” fick vi höra. Vi fick göra en särskild besiktning för att få de åtgärda felen, det tog nästan två år då vi inte kunde möblera övervåningen för bjälklaget sviktade och väggarna är skeva. När man öppnade innervägg på övervåningen så såg vi varför väggarna buktade - takstolar bakom vad snedvridna, de hade skivat runt om , det gick inte ha hela skivan för takstolen stack ut ...

  Huset är felmonterad - ytterväggar lutar och det ör ingenting som de kan åtgärda. Det andra som delvis ör åtgärdat fick vi kämpa i 1,5 år så jag skulle inte sägs att vi är nöjda med hantering av reklamationen.

  Vi anlitade om bygg trots tveksams referenser just för att de byggt många liknande hus , men när det visar sig att de inte ens klarar av montera väggsektioner korrekt då vet jag inte ens vad man ska tycka om det.
   
 5. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Denna fasaden ”bågnar” - man ser från marken när man tittar uppåt att det ser konstigt ut...
   
 6. Ostronmannen
  Medlem · 6 inlägg

  Ostronmannen

  Medlem
  VD Offesson och hans OM-bygg har fortfarande inte åtgärdat 1(!) enda av de minst 35(!) felaktigheter som den oberoende SBR godkända besiktningsmannen anser att OM-BYGG är ansvariga för. Bland annat: "Spishäll är inte i våg, ca 5 mm lutning", "Bristfällig funktion på spisfläkt enligt beställare. Ej rekommenderad dimension på fläktrör (Ø125 mm) är monterad mellan spisfläkt (anslutning 125 alt 160mm) och takanslutning (anslutning 160mm). Slangklämma saknas mot anslutning spisfläkt. Elkontakt sitter löst. Avvikelse från egenkontroll.", "Inbyggnadsmåttet för kyl och frys är trångt. Sak-nas spelrum, vilket försvårar underhåll/städning/ bakom samt injustering. Avvikelse från egenkon-troll.", "VVS dragning under tvättbänk är inte fackmäss-igt utförd. Avvikelse från egenkontroll.", "Flertal trappsteg sitter inte stumt mot sido-stycken (tätat en glipa med fog). Kontroll av montage av hela trappan med trappleverantör erfordras.", "Ojämnheter i parkettgolv, ca 11 mm på 2 meter är uppmätt på golvyta vid trappräcke", "Tröskel till balkongdörr sviktar", "Dörrblad sned mot karm. Glipar ca 6 mm i över-kant.", "Garderobsdörrar är ej justerade, väggar, golv, tak är ojämna/sneda. Exempelvis är vägg höger om skjutdörrar sned ca 11 mm", "Ojämnheter i parkettgolv, ca 6 mm på 2 meter är uppmätt på golvyta mot söder. ", "Knarr i golv i närheten av dörröppning. ", "Garderobsdörrar är ej justerade, väggar, golv, tak är ojämna/sneda. Exempelvis är yttervägg vänster om skjutdörrar sned ca 7 mm. ", "Dörrblad sned mot karm. Glipar ca 17 mm i överkant.", "Ojämnheter i golv, ca 5 mm på 2 meter är upp-mätt på golvyta vid dörr. " osv osv... TYVÄRR kan listan kan göras längre. Alla felaktigheter skulle varit åtgärdade/avhjälpa 2018-06-13. Tyvärr pga mkt kraft och energi och tid har gått åt att vara med våra sjuka äldre föräldrar, min pappas bortgång och för den delen tid åt våra heltidsjobb och barn och att man var helt slutkörd av att ha med OM-BYGG att göra båda inför och under och efter husbygget har vi inte haft ork att ta tag i detta. Men vi har nu bestämt oss för att Offesson inte ska få komma undan med detta fuskbygget. Vi ska undersöka vad vi har för möjligheter att gå vidare så att vi blir kompenserade för de sannolikt omfattande åtgärderna som krävs för att få ordning på vårt hus.
   
  • Laddar…
 7. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Låter ju inget kul, snarlikt vårat. Ang trappan - vi påpekade för OM att trappan låter mkt, de ansåg inte att det var nåt fel. Anebyhus skickade Atabs felavhjälpare som dömde ut trappan - enligt de är trappan felmonterad, ska tas ner och monteras rätt på nytt. Förrådet under ska rivas och byggas upp igen...så har det varit hela tiden - man måste motbevisa OM bygg om varenda fel .... får fortsätta kämpa igen för att få trappan åtgärdat...
   
  • Laddar…
 8. Ostronmannen
  Medlem · 6 inlägg

  Ostronmannen

  Medlem
  Sannolikt exakt samma sak med vår trappa. Den knarrar året runt och sviktar onormalt och har så gjort enda från början. Man skulle kunna tro att det är i ett riktigt gammalt hus man befinner sig när man går i trappan med tanke på knarr och svaj och inte ett som är 4 år. Jag har aldrig någonsin varit inne i något annat hus, gammalt som nytt, som har en så knarrande och svajig trappa. Utan tvekan felmonterad hos oss också. Ett Stort tack för att du gjort ditt inlägg om OM-BYGG - tack vare det så kommer vi nu äntligen ta tag i detta och få Offesson att göra rätt för sig och inte bara komma undan med de felaktiga arbeten som hans OM-BYGG utför och dessutom tvingar sina kunder betala för innan man får tillträda huset.
   
  • Laddar…
 9. H
  Moderator · Stockholm · 43 523 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Användaren erth som skrivit här i tråden, kan kopplas till OM-bygg.

  /moderator
   
  • Laddar…
 10. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Det är ju för tråkigt att det ska in folk som har andra intressen än gemene konsuments och skriva i tråden! Det finns andra forum där OM bygg får visa sina bättre sidor - de får istället sörja för bättre yrkeskunskap hos anställda och omtanke om kunden.
  Den här tråden startade jag för hos oss visades enbart de dåliga sidor hos OM bygg. Jag undrade om det är tillfällighet eller håller deras arbete överlag så dålig kvalite? Jag har frågat Anebyhus (huvudkontoret) som ju godkänner entreprenören inför projektstart vad deras erfarenhet är och de säger att de brukar inte ha så mycket kontakt med kunder ang entreprenad. Samtidigt är de helt oförstående hur OM bygg lyckas med konsten att få huset så snett...
  Det verkar ändå som det finns en hel del missnöjda tidigare kunder. Saklig och objektiv kritik är ju nyttigt både för oss konsumenter som får möjlighet att ta bättre beslut när man anlitar entreprenör men även få de ifrågasätta varför en hussäljare ska sälja in en entreprenör som de vet mycket väl är rätt så kass på många sätt. Brist på yrkesheder eller har man någon typ av ”insiders” affärer?
   
 11. RedThunder
  Nybyggare · Göteborg · 8 inlägg

  RedThunder

  Nybyggare
  Uppskattar väldigt mycket att du delar med dig av din erfarenhet. Vi kommer bygga Anebyhus Fokus 173, en relativt enkel tvåvånings rektangel. Har man svårt att sätta ihop det då är man helt enkelt usel på det man gör. Leveransen av huset är beräknad till vecka 17.
   
  • Laddar…
 12. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Vet inte hur era tankar går kring hur mkt ni vill engagera er i byggprocessen. För oss var det viktigt med tryggheten att få veta att huset byggs med omsorg och av hantverkare som åtminstone är villiga att göra ett bra jobb. Så är det ju inte fallet med Om bygg i vårat fall.

  Naturligtvis önskar jag er ett smidigt bygge och att huset blir som ni tänkt er
   
 13. K
  Medlem · 31 inlägg

  karlbrutal

  Medlem
  Känns ju lagom kul att dessa förmodligen kommer färdigställa vårat hus. Verkligen professionellt... ser att de även fejkat recensioner på hitta.se också...
   
 14. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Professionellt och OM bygg är nog så långt ifrån varandra som man kan komma. Det är ju så frustrerande när man får svar i linje ”god dag yxskaft” från de. Projektledare som aldrig sätter sin fot på byggen och ska sköta kommunikation med hantverkare. Snickare som blir tillsagda att sätta kortlingar mellan reglar och tar fram fasadbräda för att ”fixa ” en lösning..

  Så fort det är problem så skylls det på någon annan - Anebyhus, materialtillverkare, kunden. OM gör aldrig något fel enligt deras egen mening. När man väl motbevisat så vill att fixa på billigaste möjliga sätt om man inte kämpar länge och att kämpa så länge som vi håller på gör att man är så less på hela huset till slut.
   
  • Laddar…
 15. DixiePixie
  Medlem · 92 inlägg

  DixiePixie

  Medlem
  Hej, hur har det gått för er? Vi fick vår trappa nedmonterad och uppbyggd igen så låter det något bättre. Man märker att man hade vant sig vid det hemska ljudet som trappan gav så nu känns det konstigt att den låter mycket mindre. Atabs hantverkare gjorde jobbet. Paraffin mellan sättsteg lös med sin frånvaro i originalmontering. Även förrådet under trappan fick monteras ner. Då såg man än en gång hur dåligt jobb OM bygg gör. Deras sätt att montera dörrkarmar är minst sagt förvånande. Det verkar inte vara så noga var karmskruvarna är fästa i ...
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.