Nässjöhus/Norrlandshus

4k läst  8 svar

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Nu har det blivit dags att bygga till två takkupor på vårt hus från Nässjöhus/Norrlandshus (byggt 1983). Vi har varit i kontakt med en arkitekt och han önskar få se konstruktionsritningar över huset vilka både vi, kommunen och tidigare ägare saknar.

  Finns det någon vänlig själ som sitter på konstruktionsritningar för liknande hus från denna hustillverkare? syftet är att ta reda på om det finns några bärande väggar/delar för golvbjälklaget som man kan ta ner laster på från eventuella nya takstolar.

  Så här ser fasad ritningarna ut på vårt hus:
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Husritning 3 (fasad).jpg
   
 2. D
  Medlem Nivå 1
  Läste om ditt problem med konstruktions ritningar till Nässjö hus Norrland hus från tidigt 80 tal
  Har samma problem , har du fått något svar, ritningar
  Mvh Dan i
   
 3. J
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Väcker denna tråd till liv, även vi står inför samma dilemma. Håller på att renovera vårat Nässjöhus/Norrlandshus från 79. Har ni lyckats fått tag på konstruktionsritningar?
  Mvh Julia
   
 4. H
  Medlem Nivå 9
  Finns inte företaget kvar? Annars släng ett mail till dem, går det inte att lösa på annat sätt?
   
 5. J
  Medlem Nivå 1
  Nej de har tyvärr gått i konkurs och de som idag använder namnet Nässjöhus har inte någon koppling till gamla företaget, har varit i kontakt med dom. Inget användbart finns hos kommunen heller. Vi har anlitat en konstruktör som ska räkna på avväxling av en bärande vägg, men värt att kolla ifall någon hade lyckats hitta fullständiga konstruktionsritningar.
  /Julia
   
 6. K
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Jag har ritningar för vårt nässjöhus från -82/83. De ligger tyvärr hos vår snickare som planerar vårt utbygge. Jag ska försöka ordna med lite kopior!

  Inte den smidigaste konstruktionen att göra förändringar i. Taket till exempel består av en limträbalk i nocken från vilken masonit I-balkar löper ner till takfoten där sitter fixerade med en järnstång genom mellanbjälklaget till motsvarande balk på andra sidan. Så ska man in och peta i taket som vi ska så är det risk att det rasar på motsvarande sida...

  Återkommer när jag fått tag på ritningarna!
   
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Tusen tack, vad snällt av dig! Kommer att vara till stor hjälp nu och ffa inför framtida jobb i huset. Låter trixigt med taket och utbyggnaden, lycka till!
  Allt gott /Julia
   
 8. M
  Medlem Nivå 1
  Vi bor i nässjönorrland hus från samma era. Har alla ritningar, inkl beräkningsunderlag från husleverantören. Dessutom är det tillbyggt en takkupa som har hållit iaf 25år. Även vi funderar på framtida tillbyggnad med vetskapen om husets konstruktion och de utmaningar det ev innebär. Jag delar gärna med mig i förhoppningen att ni som bygger ut era Nässjönorrland kan återgälda med era lärdomar och underlag. Ska försöka scanna lite under morgondagen.
  //Magnus
   
 9. J
  Medlem Nivå 1
  Så generöst, stort tack! Delar gärna med oss av erfarenheter längre fram. Vi har just tagit ner vägg mellan sovrum som angränsar till hall/v-rum och ska inom kort flytta bärande vägg mot hallen för att få v-rummet mer rymligt. Säg till om det är av intresse så delar vi gärna k-ritningar när de är klara.
  /Julia
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: