Byggahus.se

När slår elpatronen till på en bergvärmepump?

 1. M
  Medlem · 273 inlägg

  Myrin

  Medlem
  Hej

  Har en IVT greeline plus E7 och har funderat på när den slår på tilskottsvärmen. Sker detta vid en given utetemperatur eller om den inte uppnår sitt börvärde tillräckligt snabbt?

  Kanske skall påpekas att jag inte har någon innomhustempgivare utan den reglerar på returvattnet från elementen och utetemperaturen.

  /Zeb
   
 2. ByggaNytt
  Medlem · Stockholm · 2 711 inlägg

  ByggaNytt

  Medlem

  Re: När slår elpatronen till på en bergvärmepump?

  Helt rätt med "tillräckligt snabbt" med börvärdet eller om du har en knapp för extra varmvatten under t.ex. 24 h och vid den periodiska legionellahöjningen!
   
 3. MathiasS
  Medlem · Stockholm · 28 388 inlägg

  MathiasS

  Medlem

  Re: När slår elpatronen till på en bergvärmepump?

  Jag tror dom flesta pumpar räknar gradminut-underskott och att man specar ett tillåtet gradminutunderskort innan elpatronen går in och stöttar. Så funkar det tex på Nibe.
   
 4. C
  Medlem · 5 694 inlägg

  CarMan

  Medlem

  Re: När slår elpatronen till på en bergvärmepump?

  på en bargvärmepump så går kompressorn halatiden, altså behöver elpatronen bara hjälpa til med lite effekt för att den totala effekten ska bli tillräckligt stor. (till skilnad från luft/vatten där kompressoen stänga av när det är för kallt & elpatronen får sköta hela jobbet.)

  vid vilken tempratur den slår i beror på flera faktorer & du kan via reglerdatorn ndra vissa faktorer för att få anläggningen att arbeta som du vill.

  jag tycker at man altid ska ställa in reglerdatorn så att elpatronen slår i när värmepumpen verkligen har försökt o gett allt den har en längre stund. du ska altså inte ha nån elpatrons drift fören värmepumpen jobbar 24h/dygn
  har man tillräckligt stor värmepump så går aldrig elpatronen i !
   
 5. Johan Gunverth
  Diversearbetare · Göteborg · 8 297 inlägg

  Johan Gunverth

  Diversearbetare

  Re: När slår elpatronen till på en bergvärmepump?

  "Integralen" :D

  Min Thermia Diplomat 12kW slår vanligtvis till på -660. Men snål som man är stängde jag av tillsatsen. Enligt loggen var kurvan nere och nosade på "botten" under några timmar under den gångna veckans nätter när det var minus 18-20°.
   
 6. C
  Medlem · 5 694 inlägg

  CarMan

  Medlem

  Re: När slår elpatronen till på en bergvärmepump?

  "Integralen" :D

  Min Thermia Diplomat 12kW slår vanligtvis till på -660. Men snål som man är stängde jag av tillsatsen. Enligt loggen var kurvan nere och nosade på "botten" under några timmar under den gångna veckans nätter när det var minus 18-20°.[/quote]


  Jag har min tillsats på, så jag har backupp om nått händer med värmepumpen.
  jag kör på -1200 ;D har inte kollat så noga, men jag har nog aldrig ens varit nära -200
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.