Byggahus.se

När man hyr in folk som ska göra jobbet!

 1. D
  Medlem · stockholm · 3 508 inlägg

  Derbyboy

  Medlem
  Haha, är det du som målat @simpa96?
   
 2. J
  Medlem · Örebro · 16 inlägg

  JaKa

  Medlem
  Städningen är under all kritik och att det finns färgstänk lite överallt är oacceptabelt. Det ser ut vara befintliga väggar och du skrev att golvet är befintligt. Så vad är det ni egentligen har beställt? Enbart målning på befintlig vägg eller med underarbete som t.ex. spackling? Har ni beställt med underarbete osv. så ska ni inte betala innan de åtgärdat felen, läs igenom konsumentköplagen och hänvisa till den.
   
 3. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Fast det är väl ändå firmans ansvar isåfall att fråga om man vill ha täckning och städning i offerten? Har aldrig anlitat målare innan så hur ska jag veta vad som ingår/inte ingår? Knappast dålig kommunikation från vår sida. Och det där är ju bara det minsta problemet. När själva jobbet är under all kritik också. Fast man kanske skulle ha med i offerten vad för slutresultat man vill ha också?
   
 4. S
  Medlem · 100 inlägg

  Sajmon

  Medlem
  Ska ni lägga nytt golv ovanpå så kan jag ändå köpa att man inte täcker golven, men att avlägsna ojämnheter som spackelhögar och färgstänk samt en grovstädning ska ALLTID ingå.

  Ang resultatet så ser det skit ut. Vad fan har dom gjort? Varför har färgen krackulerat?
   
  • Laddar…
 5. Andreas_kalmar
  Renoverare · Kalmar · 2 245 inlägg

  Andreas_kalmar

  Renoverare
  Dom har ju inte utfört något som underlättar fortsatt målningsarbete så definitivt inga moraliska aspekter att ta hänsyn till
   
  • Laddar…
 6. I
  Medlem · 288 inlägg
  :):)
  Man ska inte behöva säga att golv och dylikt ska täckas, de fattar varenda idiot. Helt o hållet firmans fel.
   
 7. O
  Medlem · 118 inlägg

  Oeldling

  Medlem
  Gud vad tråkigt med detta resultat. Håller med om att städningen är dålig men att det förhållande till hur resultat med målningen verkligen är den mindre saken att klaga på. Om ni inte promt har kommit överens om att dom bara ska måla på befintligt underlag så måste du verkligen ta en diskution med firman hur ni ska lösa detta! Antingen får dom åtgärda underarbetet för alla defekter och göra det ordentligt eller så får betalningen vara skälig för resultatet eller det som ger dig slutprodukten du ska betala för! Bara hålla inne med pengarna och stå på dig håll en trevlig ton och var saklig!
   
 8. L
  Medlem · 226 inlägg

  Lucif3r

  Medlem
  Avsaknad av städning är en sak, men att kladda färg, spackel osv på saker som det inte hör hemma på är en annan. När resultatet av det jobb dom faktiskt utfört(måla väggarna) dessutom är rätt pinsamt så blir det genast betydligt mer allvarligt.

  Betala ska du inte göra, så fort du betalar så menas det att du godkänt jobbet dom utfört. Kan vara läge att kontakta ARN och rådfråga hur du ska gå vidare.

  Det jag undrar dock... Du säger att spackel fanns på golvet... Vad har dom haft spackel till? För inte tusan har dom haft det på väggarna iaf, med dom ojämnheterna som finns kvar.:rolleyes:
   
  • Laddar…
 9. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Väldigt bra fråga, enligt färgaffären har det varit för fuktigt. Dom har inte låtit det torka tillräckligt förmodligen?!
   
 10. N
  Medlem · Skåne · 573 inlägg

  noupe

  Medlem
  Ja vem skulle annars betala för det? Det är väl helt uppenbart att man debiterar timmar och material för täckningen, du driver ju ingen välgörenhetsorganisation. Sen säger du först att målare, tydligen på en generell global basis, endast och enbart täcker om detta specifikt avtalas. I nästa mening ”vi täcker alltid vid alla jobb”. Det är väl klart som fan att alla målare täcker för det som inte ska målas och som ska bevaras om det finns sannolikhet att det kommer utsättas för färgstänk.
   
 11. T
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Tallberga69

  Medlem
  Du kan inte bara strunta i att betala. Du behöver först och främst bestrida fakturan och säga att arbetet inte är slutfört/utfört korrekt etc.

  Om du är med i Villaägarna kan du ringa deras juridiska rådgivning så kan de hjälpa dig hur du ska agera så det blir korrekt.
   
 12. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Uppbenbart inte i det här fallet då vi fått färg på både dörrar, element och lister ‍♀️
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Har skrivit ett långt mail och alla brister i utförandet, plus att vi ej är villiga att betala det faktura beloppet, när arbetet ej är utfört korrekt/slutfört. Har ej fått svar än.
   
 14. S
  Medlem · 1 inlägg

  Sp1ken

  Medlem
  Ja, rasen "icke svensk firma" tog nog extremt illa vid sig av det uttalandet. :rolleyes:
  Den här sekundär-kränktheten hos vissa individer har för länge sedan gått till absurdum... Suck
   
 15. M
  Medlem · Kronoberg · 119 inlägg

  malarmaster

  Medlem
  Jag har varit målare i 40 år,har företag fortfarande och i mina offerter (som alltså är underlag för fakturan) specificeras givetvis arbetskostnad,resekostnader och huruvida material ingår. Vill kunden att det skall ingå specificeras kostnaden för detta och en generell uppskattning vilka material som ingår. i mina offerter ingår alltid grovstädning dvs avsopning av golv. vill kunden ha något annat avtalas det,ibland hyrs en städfirma in.
  när det gäller utförande ingår givetvis skyddande av ytor som inte behandlas. täckmaterial ingår i materialkostnaden.färgstänk på icke behandlade ytor tyder på slarv med täckning och är inte acceptabelt.
  likaså nerdammade möbler och annat som alltså inte täckts in.
  tyvärr är det oftast så att offert saknas,likaså hantverksformulär som specificerar regler avseende utförande,betalning,förseningsavgifter samt vad som händer vid TVIST. Jag förutsätter att målarna har firma/är anställda hos firma och alltså har org.nr,F-skatt m.m utan detta är du chanslös.
  föreslår att du ringer företaget,berättar om vad du är missnöjd med och begär avdrag på fakturan avseende städning. Betala inget förrän du antingen fått en rättvis faktura eller fått annan uppgörelse t.ex att målarna kommer tillbaks och rättar till sina fel. Först när jobbet är klart och du godkänt det betalar du. Vill de inte ta ansvar eller du upptäcker något skumt,t.ex att org.nr saknas (skall stå på offerten,hantverksformuläret och fakturan) betalar du inte oavsett.
  En faktura skall specificera materialkostnad uppdelad på vilka material som använts,arbetskostnad,ev. ROTavdrag,resekostnad m.m . En del tar ut hemska överpriser på material och vill därför inte redovisa vad och hur mycket som gått åt. Men jag förutsätter att du fått en prisuppgift innan jobbet påbörjades.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.