Byggahus.se

När man hyr in folk som ska göra jobbet!

 1. F
  Medlem · Etelä Pohjanmaa · 1 999 inlägg

  Finndjävel

  Medlem
  I de flesta trådar så brukar ts måla upp en bild av världens undergång och sen när bilder visas så handlar det om små detaljer. Men i det här fallet var det verkligen bedrövligt, här är det målarna som målat undergången.
  Tyvärr tror jag ts råkat ut för nån riktig lurendrejare, det blir knappast bättre fast dom får försöka hundra gånger. Det finns många tomtar som startar upp hantverkarfirmor utan att veta vad dom håller på med, sen sätter dom bara företaget i konkurs och byter namn. Hantverkare kan vem som helst kalla sig, det behövs inga papper till det.
   
 2. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Under all kritik:)
   
 3. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Det ska sitta skåp där / kök. Dock har vi aldrig sagt att dem inte ska måla där :)
   
 4. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 4 050 inlägg

  Fairlane

  Medlem
  Jösses. Jag tror jag skulle måla bättre om jag hade ögonbindel och stod på händer, och då kan jag inte ens stå på händer...

  De har tydligen haft tre försök på sig, så frågan är om de verkligen ska få försöka fler gånger?! Jag skulle inte betala för detta.
   
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Stockholm · 8 050 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Javisst, ett tydligt kontrakt = färre missförstånd och problem i slutändan. Men detta jobb går nog till historien, ”målarna var sjuka, grävmaskinisten får jobbet...”. Betala inte en krona av fakturan och se till att du får en riktig målare som fixar till det.
   
  • Laddar…
 6. M
  Medlem · 24 inlägg

  Michaela Ek

  Medlem
  Men kan man verkligen säga att man inte tänker betala en krona när dem ändå gjort hela grovjobbet? Är det inte moraliskt fel?
   
 7. JanneJanne123
  Husägare · Stockholm · 1 199 inlägg

  JanneJanne123

  Husägare
  Som vår vän Leif Silbersky brukar säga: ”Vad säger moralen och vad säger lagen - det är två olika saker”
   
  • Laddar…
 8. N
  Medlem · 158 inlägg

  nevinator

  Medlem
  Det vanliga rådet i sådana här fall brukar vara att ta in en annan firma för att få offert på vad de tar för att uppnå det resultat du avtalat med första firman, och sedan betala första firman allt utom kostnaden för nya firman.
  Köper man produkter har säljaren 3ggr på sig att åtgärda produktfel i garantifall, osäker om det är någon skillnad på tjänster.
   
 9. R
  Medlem · vg · 2 777 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  De var de jävligaste jag sett
   
 10. Niklasloow
  Renoverare · Skåne · 458 inlägg

  Niklasloow

  Renoverare
  Ta in en annan firma för offert för att färdigställa det.

  Skulle första firman ha 10.000kr för jobbet och firma två ha 7200kr för resterande blir du betala 2800kr till första firman.
   
  • Laddar…
 11. windestal
  Husägare · Västergötland · 329 inlägg

  windestal

  Husägare
  Jag tycker inte det ser ut som de ens gjort grovjobbet, med tanke på hur det ser ut med gamla tapetskarvar som är lösa, sprickor/bucklor osv... Men som tidigare sagts, om du tar in offert från annan firma och det blir billigare får första firman mellanskillnaden. Egentligen är det ju även så att om nya offerter är dyrare ska första firman betala mellanskillnaden till dig, men det brukar vara svårt att få ut. (Principen är att du, konsumenten, ska gå skadelös, dvs få det som avtalats till det priset, även om det nu blir någon annan som får göra det.)
   
 12. Raka
  Medlem · 240 inlägg

  Raka

  Medlem
  Hade icke betalat en krona men det är jag det.
   
  • Laddar…
 13. simpa96
  Medlem · 69 inlägg

  simpa96

  Medlem
  Bara att betala. Firman lär gå vidare om du inte gör det och tror inte du kommer vinna detta. Framgick det Inte i avtalet att städning och täckning ingick då gör det inte de heller. Sen kan man tycka vad man vill, själv täcker vi alltid vid alla jobb men det får kunden betala för om den inte vill göra detta själv. Dålig kommunikation från båda håll i detta fall.
   
 14. JanneJanne123
  Husägare · Stockholm · 1 199 inlägg

  JanneJanne123

  Husägare
  Har du tittat på bilderna på själva utförandet? Den saknade städningen/täckningen är ju en bagatell i sammanhanget.
   
 15. F
  Medlem · Etelä Pohjanmaa · 1 999 inlägg

  Finndjävel

  Medlem
  Självklart ska man inte betala när jobbet inte är slutfört och dessutom amatörmässigt gjort. Du är säkert en sån som säljer en bil utan både hjul och motor. Vadå, varför skulle det ingå i priset om du inte skrev det?:seenoevil::dizzy:
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.