När fantasin möter verkligheten.

8k läst  10 svar

 1. O
  Medlem · Nivå 6
  Efter några år med mycket få problem med att få tiden att gå så blev resultatet så här.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0277_7219.JPG


  Invändigt ganska mysigt med varma färger, bekväma lösningar och lagom blandning av modernt och gammalt.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0279_7221.JPG


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0280_7222.JPG


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0288_7230.JPG


  Fritidshus, 90 kvm och åretruntstandard.

  Beröm till grävare, elektriker, rörmokare och kakelfirman som alla utförde proffsarbeten, stort tack till Byggnadsnämnden i Borlänge som var enormt tillmötesgående inför alla våra personliga lösningar.
   
 2. H
  Medlem · Nivå 19
  Riktigt snyggt.
   
 3. F
  Medlem · Nivå 10
  Fint. Var har du hittat dörren?
   
 4. O
  Medlem · Nivå 6
  Dörrarna gjordes efter våra önskemål på Basis snickeri i Leksand. Vi ville ha höga trösklar, något som byggnormerna inte tillät, bygg.nämnden ansåg dock att det blev bra så det fick passera.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_0002_5864.JPG
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · Nivå 13
  Trevlig personlig stil! Gillar speciellt att ni vågat sätta färg både exteriört och speciellt interiört. Är det egenritat? Vad gillar ni själva bäst med huset?
   
 6. O
  Medlem · Nivå 6
  Tack. Vi som byggt har många gånger förfasats över den vita trend som råder, allt skall vara vitt, eller svart, och lämnar i våra ögon ett kallt och ödsligt intryck men, smaken är ju olika.
  Vi bestämde när vi satt och ritade på huset att inget skulle vara vitt utan färger, mest inspirerade från omgivningen, skulle användas.
  Färghandlaren tog sig för pannan när vi kom ångande med barkbitar och ljungblommor men, gav efter och blandade som vi ville.
  Det vi har uppskattat mest är att vi har haft så förbaskat trevligt under hela byggperioden, fattat gemensamma beslut och valt lösningar som vi båda har funnit bekväma och praktiska.
  Vi har utvecklats som byggare och häpnat över vad vi har klarat av så nu när vi kommer upp till stugan, morsar på hackspetten som har en smedja i ett av de träd vi lämnat, tänder i kaminen och under tiden som värmen sprider sig i huset tar en promenad i det vackra omväxlande landskapet som omger oss, så glömmer vi för en stund nyhetsrapporteringarna från världens katastrofområden och bara njuter för det som vi får uppleva där är också en del av verkligheten, fast den aldrig omnämns i massmedia.
   
 7. R
  Medlem Nivå 7
  Väldigt fint, både inne och ute.

  De icke-90 graders vinkel med kurvig bordsskiva och färgsättningen gör det hela mycket trevligt och personligt.
   
 8. M
  Medlem · Nivå 13
  *gnällspiksläge på*
  Ja, jag reagerar också på den otroliga mängd inredningar som är vita och/eller svarta, tycker det är oerhört fantasilöst och tråkigt. När många suktar över svarta köksbänkar och toaletter, vita väggar, soffor och bord, så längtar jag efter mer färg och personlighet. Problemet är att precis allt är vitt/svart. Det räcker inte att bryta av det vita med en röd blomma på soffbordet och en pastellfärgad kudde i soffan. Vi har färgtv sedan 70-talet men svartvita hem. Hemma hos-reportage i inredningstidningarna ser alla likadana ut, man kunde lika bra tryckt hela tidningen i svartvitt och sparat tryckerikostnader. Denna märkliga trend har varat alltför länge nu - eller, det som är märkligt är väl snarare att trenden i sig varat så länge.
  *gnällspiksläge av*

  Med tanke på den svartvita trenden är det därför så skoj att se era genomtänkta färgval. Huset ser verkligen ut att vara byggt för just det du beskriver. Och helt vanligt är det väl inte heller att byggprocessen har flutit på så bra som den verkar ha gjort, och där besluten snarare är lustfyllda än ångestframkallande. Grattis! (y)
   
  • Laddar…
 9. H
  Medlem Nivå 4
  Dottern sa titta villa villekulla så av henne fick ni godkänt
   
 10. H
  Medlem Nivå 1
  Den typiska inredningstidings villan är stora omöblerad ytor, vita väggar med lite modern konst sedan lite design möbler typ en pilaster, några myran/sjuanstolar kanske en superellips. Arkitekt mässigt så undrar jag hur många kopior på den spanska villan finns det egentligen.

  Därför är det oerhört befriande med någon som gör något helt efter eget huvud, vissa delar gillar jag skarpt andra saker är inte som jag hade gjort det, men det är ointressant, ni har fått det som ni vill ha det. Hoppas att fler vågar.
   
  • Laddar…
 11. O
  Medlem · Nivå 6
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: