Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

När är stenplatta okej ist för plint

 1. R
  Medlem · 19 inlägg

  rollebollen

  Medlem
  Ska bygga en altan i form av en smal gång. Den är 1.6 m djup och 9 m lång, och ska sitta fast i fasaden på ena sidan. Bärlinor 170. Behöver jag plinta varannan meter längs hela ytterkanten, elller kan det räcka att sätta några plintar, säg 3, och stödja upp stolparna på marksten emellan? Marken under har 15 cm bärlager med bergskross.
   
 2. F
  Medlem · Halland · 638 inlägg

  fb35523

  Medlem
  Vitsen med plintar är ju att de inte ska röra på sig även om det blir tjäle. Att stödja stolpar på marksten fungerar men det finns en risk att de olika stenarna rör olika mycket på sig och i olika riktning. Kan du tänka dig att justera dessa efter varje vinter (vid behov) så kan du absolut göra så. Se bara till att konstruktionen tillåter lite rörelse så höjdförändringar i alla fall inte trycker sönder något dyrt :) Blir det heltokigt så kan du ju byta till plintar senare.
   
 3. D
  Besserwisser · E · 19 815 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
 4. A
  Medlem · Stockholms län · 9 995 inlägg

  Avemo

  Medlem
  Är man ok med att det kanske rör sig lite så verkar det onödigt att gå halva vägen. Då kan man lägga allt på lösa stenar på marken.
   
 5. J
  Medlem · Norrköping · 671 inlägg

  Jotsat

  Medlem
  Lägg allt på plattor om det är i marknivå. Använd terassfoten ovan eller bara jämna av med reglar som du skruvar in i bjälklaget och använder som "stolpar". Det är väldigt lätt och billigt och du kan atrössla med så många plattor+stolpar/terassfötter du vill
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.