Byggahus.se

Myror i hus och trädgård

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Har du drabbats av myror i gräsmattan eller kanske inomhus? Vissa myror gör nytta och andra gör skada, så tänk dig för innan du gör dig av med dem.

  Du kan läsa artikeln här: Myror i hus och trädgård
   
  • Svara
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Caroline

  Vi har många bon med rödmyror i gräsmatta. Hur gör jag mig bäst av med dessa. Har en treåring och en bäbis och vill kunna låta dem leka fritt. Just nu vågar jag inte låta näbis sitta i gräset alls.
   
  • Svara
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Du får lokalisera deras samhällen och gräva bort dem helt enkelt. Det kan vara en gammal stubbe eller dylikt som har lockat dit dem.
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Elpaco

  Caroline - prova lite myrr !
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Hennke85

  Hade fått ett gäng stackmyror som ville bosätta sig i altanväggen, såg det först när jag upptäckte att det gick en myrväg igenom.
  Hittade något bekämpningsmedel på granngården och efter en månad så är det fritt från myror igen.
  Hade de bosatt sig ute vid tallen istället så hade jag inte brytt mig, men i husen vill jag inte ha dom.
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Andreas

  Skulle flytta på ett gäng smultronplantor. När jag grävde upp dessa, ur rabatten på baksidan av huset, var det tusentals små gula myror som levde bland rötterna till plantorna. Jag har aldrig sett dessa myror någon gång och grävde jag längre ut från plantorna så avtog de.

  Vad skulle detta kunna vara?
   
  • Svara
 7. Elina Blom Westergren
  Moderator Nivå 11
  • Svara
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Flytande myrr funkar bra, eller kokande vatten om man inte har växter att vara rädd om.
   
  • Svara
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Carina

  Har nyss köpt hus,upptäckte att det finns hästmyror kvar i huset. Vi hade bes på huset i juni,då var det hästmyror inne i huset och på ena husväggen,påtalade detta,och säljaren lovade att fixa detta,men de är fortfarande kvar,anticimex har varit dit och sprutat och lagt ut gift 4gånger,men de är kvar än.Säljarens bolag har varit dit och sanerat ute och inne,men de är fortfarande kvar.Hur gör man för att dom skall försvinna,jag klarar inte detta längre,utan bor i vårat gamla hus som vi hyrde nu.Kan tilläggas att säljarens försäkring säjer att det är ett avslutat ärende,min försäkring gäller inte,eftersom den börja gälla 16:e augusti,då vi köpte huset,så hur gör man när försäkringarna säjer att detta tar inte vi?
   
  • Svara
 10. G
  Anonym
  Har du fått in hästmyror i huset så har du ett allvarligt problem. Skulle jag vara som dig så skulle jag avbryta köpet. Du skulle aldrig köpt huset. Hästmyror kan förstöra hela huset.
   
  • Svara