Byggahus.se

Myresjöhus Vindö!

 1. C
  Medlem Nivå 1
  Vi är en familj som funderar på att bygga Hus Vindö fr Myresjöhus. Är det någon som kan dela med sig av sina erfarenheter fr Myresjöhus. Har det funkat bra? Vi har pratat med dem en del och tycker de verkar vara väldigt seriösa och noggranna.De har ju även hög standard på materialet. Stämmer kalkylen som dom lovar? Berätta om ni är nöjda och vad ni är missnöjda med. Ge oss tips vad vi ska tänka på, måste bestämma oss snart. Tack på förhand.
  MVH Cia
   
 2. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus Vindö!

  puffar upp dig lite, är oxå nyfiken på detta trevliga hus, även om vi ska rita själva!
   
 3. C
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus Vindö!

  Tack för puffningen, verkar vara svårt att få svar.Kom igen berätta vad ni har för erfarenheter av Myresjöhus.
  MVH Cia ::) ::)
   
 4. Olmen
  Medlem Nivå 8
 5. I
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus Vindö!

  Vi bygger med MH - inflyttning om en knapp månad - och är hittills mycket nöjda. Alla tider har hållits och kontraktet (efter tillval) är på ett fast pris så vi vet exakt vad kostnaden blir.

  Ett tips inför kontraktskrivning och offert: Vi hade med en hel del tillval redan i första offerten, såsom bastu, centraldammsugare, takkupor etc. Trots det så gjorde vi ytterligare tillval för cirka 150 kkr i samband med den slutliga beställningen (kökstillval, badrumsinredning m.m.), och därefter har vi lagt extrabeställningar på el, kakel och tapeter på ytterligare cirka 50 kkr. MH har hela tiden varit öppna med vad som ingår och vad som kan väljas till, så det här är ingen kritik gentemot dem, men det kan vara bra att vara medveten om att man troligen kommer att dra på sig extrakostnader utöver den offert som man skriver det första kontraktet efter. Har ni behov att veta totalkostnaden i ett tidigt skede så försök tänka igenom alla tillval och uppskatta (med hjälp av säljaren) vad de kommer att kosta.
   
 6. C
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus Vindö!

  Tack för ditt svar! Behöver alla tips vi kan få. Förstår att det blir nog dyrare än vad som har sagts, men samtidigt är det nog bäst att ta det med en gång som man vill ha det, annars blir det ju ändå dyrare sen och så ångrar man sig säkert. Vad tror du om tillval på altan eller tjänar man på att göra det själv sen? Vad har ni gjort för tillval till köket?
  MVH Cia! ::)
   
 7. I
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus Vindö!

  Vi kollade aldrig priset från MH på altan, lite beroende på att vi inte riktigt hade bestämt oss för storleken, utan tänker göra den själva. Däremot har vi lagt en separat beställning hos markfirman så att de förberedde marken under altanen samtidigt som de gjorde iordning för grunden.

  Tillval till köket - nu gäller det att tänka efter... Med förbehåll för att jag kanske glömmer något:
  • Luckor (vit kvadrat) som jag tror låg en prisklass högre än det som ingår
  • 3 st vitrinskåp med glashyllor och belysning
  • Halogenspottar över bänkskivan
  • Fullhöjds väggskåp 2278 mm
  • Ekskivor på köksön och en sidobänk, laminat med ekframkant på skivan mellan spis och diskbänk
  • Tog bort Siemens-paketet på vitvaror och levererar istället själva ett paket av annat fabrikat (hustrun jobbar i branschen...)
  • Annan modell på blandare
  • Några sockellådor för extra förvaringsplats
  • Fläktkupa
  • Lyxigare skåpsinredning här och där, bl.a. ett flertal utdragsbackar i högskåpen istället för fasta hyllor
  • Helintegrerad diskmaskin
  • Lite dyrare kakel och på lite större del av väggen
  • Förvaringsplats i köksön för brickor etc, 10 cm bred utan dörr
  • Underlimmad vask
  • Överskåp ovanför kyl och frys
   
 8. C
  Medlem Nivå 4

  Re: Myresjöhus Vindö!

  Vi har bekanta som byggt med MH. De är över lag helnöjda. MH har som regel gott rykte och ett anseende de lever upp till.
  Som någon nämnde här, tillvalen gör att kostnaderna springer iväg men det styr ni ju själva. Ju mer ni vet om HUR ni vill ha det desto lättare är det att uppskatta i förväg vad det kommer att kosta.