Byggahus.se

Myresjöhus - Pålitlighet

 1. K
  Medlem Nivå 3
  Hej, är mycket intresserad av att höra hur bra M har varit på att hålla den utlovade byggtiden? Någon som har några erfarenheter att dela med er av?
   
 2. HM
  Medlem Nivå 4

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Hej, menar du inflyttningsdatum, som bestäms cirka sex veckor innan stomresningen...?
  Vi har inte kommit så långt ännu, så det kan jag inte svara på. Men det datumet har de ett avtal som binder dem vid och de står för ev. merkostnader som en försening innebär.

  Vi ska snart göra vår slutliga beställning och leveranstiden från fabriken har ökat från 12 veckor som det talades om när vi bestämde oss för M-hus till 20 veckor nu när det närmar sig...
   
 3. N
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Hejsan

  Vi har fått ett inflytttningsdatum, om det nu hålls eller inte vet vi först i höst....

  Vi har två grannar som byggt med Myresjöhus och deras hus var klara i tid så det verkar lovande!

  Nora
   
 4. E
  Medlem Nivå 2

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Om huset inte är klart i tid får de ju betala skadestånd till köparen så de ser nog till att få det klart.
   
 5. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Hej,
  Vi flyttade in i vårt Myresjöhus för ca 2 månader sedan. Tidsplanen höll. Kan även informera om att det inte varit nåt strul under byggtiden. Allt har flutit på mycket bra. Kan varmt rekommendera Myresjöhus (åtminstone vårt kontor).
   
 6. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Vilket kontor har du kul att veta .!
   
 7. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Vi bygger/har byggt med Myresjöhus i Kristianstad, och på byggstartmötet i mitten av januari fick vi ett spikat inflyttningsdatum, nämligen 9:e juni.

  Kontrollbesiktning är utförd (med endast ett fåtal, mer eller mindre kosmetiska anmärkningar), slutbesiktning i morgon bitti. Husvisning lördag förmiddag, därefter får vi nycklarna, dvs 10:e juni. Så vi har inga som helst klagomål vad gäller punktlighet!   ;)
   
 8. N
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Hej Syster Anna

  Vad bygger ni för hus???

  Nora
   
 9. S
  Medlem Nivå 6

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  i stort som "syster anna" säger, efter kontrollbesiktning ca 2 veckor innan slutbesiktningen så fixade man till en del mindre fel.
  Vårt tidsschema höll precis som utlovat och allt rättades till.

  En fördel var osså att jag kunde komma till och stenlägga osv innan slutbesiktingen var klar pga att vi flyttade in sent på hösten så vi slapp all snösörja inomhus  ::)

  vi byggde med malmökontoret
   
 10. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Nora, vi har byggt Aria, 1½ plans med oinredd OV... med lite egna ändringar   ;)

  Hade slutbesiktning imorse, allt var åtgärdat, förutom nya fronter till ugn/micro (är beställt). Så imorgon går första flyttlasset!!   :D :D :D
   
 11. N
  Medlem Nivå 3

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Vad roligt, Grattis! Måste vara en härlig känsla som vi förhoppningsvis får uppleva om fem månader...som känns jättelånga......

  Vi bygger i södra Skåne. Tittade på Aria först men det blev 1 1.5 plans istället med övervåningen klar direkt.

  Nora

   
 12. U
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  Hej Syster Anna!
  Vad skönt att höra att besiktningen gått bra!. Det känns tryggt att höra, för vi planerar också att bygga Aria med oinredd övervåning. Planerar ni att inreda själva? Har ni fått ngt pris på vad Myresjö vill ha för inredd övervåning? Hur har ni ändrat planlösningen? Hur lång var leveranstiden på huset?
   
 13. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Myresjöhus - Pålitlighet

  ulle_72: nä vi fick aldrig någon prisuppgift på inredning av OV, för det var aldrig aktuellt för vår del. Vi har ju redan tre sovrum där nere, så det känns som om vi klarar oss på det ett bra tag. Men det är skönt att kunna inreda där längre fram, om behovet plötsligt skulle uppstå  :D    Då kommer vi nog att göra det mesta själv, men anlita "proffsen" till de kluriga delarna.

  Vi ändrade planlösningen så att vi spegelvände först huset, därefter drog vi ner sovrummen mot entrén till, så att vi fick vardagsrummet i vinkel mot baksidan. Då fick vi också en luftigare entré, samt även plats för en klädkammare   :)

  Det har nog gått ganska snabbt för oss. Vi kontaktade MH i augusti, då hade de fått återbud på en tomt som vi norpade med en gång. Kontrakt skrevs i september, hade byggstartsmöte i januari, utsättning på tomten och husleverans i februari... och så fick vi nycklarna idag   :D  Så knappt 9 månader från start till mål! Det har gått väldigt smidigt hela vägen, måste jag säga, MH och hantverkare har varit väldigt bra att ha att göra med.

  Lycka till med ert husbygge!!  

  /Anna