Byggahus.se

Myresjöhus Ekenäs

 1. C
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Vi har i princip bestämt oss för att bygga ett Ekenäs med Myresjöhus. (http://www.myresjohus.se/vara-hus/sok-hus/2-planshus/ekenas/) Vi gillar den rymliga och öppna entrén även om den är lite svårmöblerad och tar mycket yta. Vad tycker ni annars om planlösningen?

  Vi vill gärna ha ett allrum på övervåningen men försöka få in ett till sovrum också, mindre än de övriga. Några tips på hur det ska lösas? Vi ska träffa en säljare på Myresjöhus senare i veckan men tänkte ändå se om ni hade några kloka råd. Trappan vill vi göra lite maffigare (U-trappa, eventuellt med förråd under om det går att lösa).

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  botten.jpg


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  topfloor_ekenas.jpg
   
 2. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 14
  Det ni kan göra med ovanvåningen är att ha allrummet till höger på ritningen, men utan vägg och dörr förstås. Då blir det det första rummet man kommer till ovanför trappan.

  Sen flyttar ni in dörrhålet för "föräldrasovrummet" och passar samtidigt på att flytta det något uppåt på ritningen, till kanten på garderoben.
  Sen gör ni sovrum av den vänstra allrumshalvan.

  Gör hålet in mot klädkammaren lite bredare. (Gör klk större och badrummet mindre? Förvaring är alltid bra)
  På detta sätt blir badrummet inte bara för föräldrarnas sovrum. Något som kan vara bra med fyra sovrum där uppe.

  Lycka till!
   
 3. L
  Medlem Nivå 7
  Badrummet på öv känns onödigt stort, varför så mkt golvyta? Spegla den högra planlösningen med två sovrum och bad i mitten, men det nedre vänstra sovummet kan göras större än det övre vanstra så får det plats garderob i föräldrasovrummet. Klk kan ju då ta en liten bit av allrummet men man kan fortfarande använda det.

  På bv, om ni inte ska ha ev wc utan har det so förråd, flytta dörren ut mot foaje. Då får ni plats med en längre garderobsvägg längs med hela långväggen. Alternativt öka ytan på tvättstugan och ta upp en dörr mellan tvättstuga/groventré och kapprum. Finns viss logik i att komma åt overaller och träningskläder i kapprum från groventrén, när vantarna torkat klart vill man ju gärna flytta dom till kapprummet. Om ni tänker använda entrén för att ta er in och ut och det inte bara är en gästentré.
   
 4. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Vill ni absolut ha öppet upp mot övre plan? Det ger en massa extra golvyta och blir ofta billigare att bygga om man INTE har hål så. Dessutom blir det mycket mindre ljudstörningar mellan våningsplanen. Den stora så kallade foajen kan då vid senare tillfälle byggas igen till ytterligare ett rum (sovrum, arbetsrum, gästrum) om man vill.
   
 5. J
  Medlem Nivå 1
  Vad hamnade priset på ungefär? Vi funderar också på att köpa ett ekenäs. Alltså inget exakt pris utan bara ett plus minus 500k vore härligt att ha. Så det går att jämföra med andra modeller.