Byggahus.se

Mycket kondens från vattenrör

 1. M
  Medlem · 14 inlägg

  MickeG

  Medlem
  Har problem med att mycket kondensvatten droppar från mina kallvattenrör i fritidshuset. De är dragna inne i kökskåpsstommarna bl a och det gör att det bildas mycket vatten som går hårt åt stommarna. In-vattnet är väldigt kallt.
  Skulle det hjälpa att trä på isolering på rören?

  Har installerat bergvärme hemma i villan, där har man lindat rören med någon tejp. Skulle det kanske lösa problemet?

  Har även problem med mycket kondens från toastolen. Får lägga handdukar på golvet annars blir det pölar. Någon som har något bra tips för det också?
   
 2. saturnus
  Medlem · M · 3 679 inlägg

  saturnus

  Medlem

  Re: Mycket kondens från vattenrör

  Ja Du får ta och isolera rören, finns färdiga skumplasrör att trä på.
  Övrig kondens tyder på dålig ventilation. Låt alla dörrar inne, vara öppna, och se till att ventilerna fungerar= kanske för små och för få. Kanske bättre att tappa systemet på vatten under vintern, om ni inte vistas där.
   
 3. M
  Medlem · 14 inlägg

  MickeG

  Medlem

  Re: Mycket kondens från vattenrör

  Tack för svar.
  Jo, ventilationen är nog "så där" men kommer att bli bättre när jag har renoverat färdigt fasaden mm mm mm... Har köpt en luftvärmepump och ventiler som ska upp i sommar så till nästa vintersäsong hoppas jag det blir bättre. Nu tappar vi vattnet och låter stugan stå utan uppvärmning när vi inte är där så det är ju stora tempskillnader.
  Men problemet med toastolen har jag även på sommaren när alla dörrar står öppna så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Doppvärmare i behållaren kanske ;D
   
 4. J
  Medlem · Uppsala · 7 852 inlägg

  jon_h

  Medlem

  Re: Mycket kondens från vattenrör

  Jag såg nånstans att man hade kopplat på en blandare på inkommande vatten till muggstolen, så man fyllde cisternen med ljummet vatten..
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.