Byggahus.se

Mycket besvärlig granne

 1. H
  Medlem · 208 inlägg

  Hullefar

  Medlem

  Min gissning är att TS namngav dottern "Jävlagranngubbe"... så de kan ropa "Jävlagranngubbe, gå in med dig!" utan problem.
   
 2. J
  Medlem · Västra Götaland · 214 inlägg

  jivanoff

  Medlem
  Om häcken står på er tomt och är er så ska dom fullständigt skita i hur ni sköter den eller hur hög den är, den är er och står på er mark. Kolla upp det först bara, för om staketet är deras och står på gränsen så står det fel. Dom ska kunna underhålla staketet på sin egen mark utan att behöva gå in på er tomt. I övrigt, be dem fara och flyga, känns inte som att ni har nån direkt grannsämja att vårda i vilket fall. Som det föreslogs i tidigare svar: Låt häcken växa så ni slipper se dem. Annars kan ni be dem köra upp sina åsikter i häcken..
   
 3. K
  Hobbysnickare · skaraborg · 251 inlägg

  kioskdavid

  Hobbysnickare
  Ja vi alla har ju alla en liten djävul i oss som gärna väcks och vill ge igen på en gång.
  Tyvärr så resulterar han oftast bara i kortfristiga glädjeyttringar men kan man stå emot och bara vara artig så ska du se att den enda sanna glädjen kommer, Skadeglädjen när granen åker dit ordentligt.

  Angående gränsmarkeringarna så begär ut områdets fastighetskartor ifrån kommun eller lantmäteriet. Då kan du fråga andra grannar om deras gränmarkeringar och jämföra med kartan. Särskilt lätt är det om grannens kända markeringar sitter i rät linje med dina okända. Då är det ju bara att ställa sig där och se vart linjen borde gå.
   
 4. MathiasS
  Medlem · Stockholm · 28 215 inlägg

  MathiasS

  Medlem
  Jag vet inte om det bara är jag som ser det roliga i att hälften av er som svarar här med "goda råd" är ju just den där idioten på andra sidan staketet som går bärsärk över en skitsak och hoppar över den förnuftiga dialogen. Och, detta beteende motiveras alltid med att "ingen jävel ska tala om för mig vad jag ska göra" och "sådana idioter förstår bara ett språk".

  Hysteriskt roligt faktiskt, men också lite tragiskt eftersom det inte bara över staketet som den förnuftigt sansade och faktabaserade dialogen saknas, utan även i resten av samhället.
   
 5. C
  Medlem · 65 inlägg
  Ovårdad tomt ska det ganska mycket till, typ skrotupplag.

  Ibland undrar jag om inte sådana där grannar borde gå att ta upp som ett dolt fel på fastigheten :rofl:
   
 6. F
  Medlem · 171 inlägg
  Klockrent
   
 7. M
  Medlem · 52 inlägg

  magnuss

  Medlem
  Hej!
  Låter ruskigt om det stämmer.

  Jag rekommenderar att:
  A) leta rätt på era två tomtpinnar som definierar gränsen längs sträckan och sedan
  B) spänna ett murarsnöre mellan punkterna (över häcken ifall det behövs) för att få en garanterad position av gränsen och
  C) Om häcken är på er sida hade jag grävt upp den befintliga häcken och planterat (1 meter in på er sida) redan nu så höga smaragdthujor ni har råd med alternativt
  C-1) om häcken står i tomtgräns hade jag klippt bort all häck på er sida och sedan satt upp tätt nätstaket (tänk beständigt insyningskydd av plast) samt på er sida planterat smaragdthujor (enligt C ovan).

  Det är ingen ide att ni lägger energi på förhandlingar eller på några saker som kräver bygglov. Växter är inte bygglovspliktiga och ni kan med glädje se grannarna försvinna varje år plantorna växer.

  PS jag hade spenderat extra pengar på extra höga thujor för att täcka siktfältet från dem till er uteplats så ni snarast kan sitta ute i lugn och ro.
   
 8. Staffan_V
  Hobbysnickare · Stockholm · 66 inlägg

  Staffan_V

  Hobbysnickare
  Praxis verkar vara olika. Jag hade en sommarstiga i Mariestad och där hotade kommunen med vite om man inte klippte gräsmattan minst varannan vecka.
   
  • Laddar…
 9. F
  Medlem · Västra Götaland · 32 inlägg

  Fransroland

  Medlem

  Om TS inte ansvarar för grenar som hänger in över grannens tomt och det är helt upp till grannen att sköta det själv, har grannen även rätt att lösa problemet med Roundup om dom bara sprutar på sin sida?
   
 10. 13th Marine
  Lökodlare · Trelleborg · 8 917 inlägg

  13th Marine

  Lökodlare
  Nej, du har rätt att beskära gren och rot om det kan ske utan att växten tar skada.
   
 11. D
  Besserwisser · E · 14 982 inlägg

  Daniel 109

  Besserwisser
  Nej, de får inte lösa det på ett sätt som skadar växten. Men oavsett hur jävliga grannarna är ska man inte jävlas tillbaka. Det vinner man inget på.
   
  • Laddar…
 12. F
  Medlem · Västra Götaland · 32 inlägg

  Fransroland

  Medlem
  Oj glömde visst nämna att det fanns ett stort mått ironi i mitt inlägg för att påvisa orimligheten i tidigare inlägg.
   
 13. E
  Medlem · 34 inlägg

  Eazy1

  Medlem
  Jag har liknande grannar men kanske inte lika illa. Vi är ovänner sedan de fick ett frispel över att jag rökte. Detta kom från ingen stans. Ingen frågan om jag kunde vara snäll att röka där jag inte störde dem utan bara rakt av kalla mig för idiot. De har nog grälat på alla som har närgränsande tomter. Jag har kommit fram till att de är psykopater Min lösning på det hela är att totalt hantera dem som luft. Jag svarar de helt enkelt alls om de säger nått och det har funkat i flera år nu. De säger inget och jag säger inget. Jag kom fram till den här lösningen eftersom det inte finns något bot mot psykopati.
   
 14. E
  Medlem · Västerbotten · 60 inlägg

  eckeph

  Medlem
  Om ni tar dit lantmätare så kommer ni och grannen att dela på kostnaden. Kan bli en intressant diskussion när dom får sin del av räkningen :) Kanske kan användas som ett hot om dom inte slutar vara otrevliga?
   
 15. B
  Medlem · Östergötland · 362 inlägg

  Brallan84

  Medlem
  Andreas, jag har ett kort svar till dig, med lite förklaring.
  Sluta prata med dem, ignorera bara. De kommer sluta, tillslut.
  Förklaringen är att denna sortens människor har en verklighet och standard som dom anser vara ok. Hur skulle världen se ut om alla ville ha det likadant överallt? De kommer ALDRIG att förstå vad kompromiss är. De lär aldrig vika ner sig, för detta är deras verklighet, allt ska vara så som dom tycker, inte vad som speglar din verklighet. Du gör dig inte själv en tjänst att försöka bli vänner och dra jämt, så gå ut, på med hörselkåpor och bry dig inte om dem.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.