Byggahus.se

Musvärmare

 1. S
  Medlem · 21 inlägg

  Svenstorp

  Medlem
  Hej!

  Jag har inte tidigare haft någon värme på under vintern men tycker att huset nog skulle må bra av det, mindre fukt och mindre skadeinsekter. Dock har jag en fråga om möss.

  Vi har inte haft möss inne men undrar om mössen är mer benägna att ta sig in i huset om man har värme på under vintern. Någon som har erfarenhet?

  /Sven
   
 2. morsan
  Medlem · Dalarna · 2 368 inlägg

  morsan

  Medlem
 3. J
  Medlem · Stockholm · 263 inlägg

  Jeppson

  Medlem

  Re: Musvärmare

  Vi har haft problem med möss i huset under vintern, då höll vi ungefär 6 - 8°C inomhus.
  Efter att ha lokaliserat några ingångshål så täppte vi dessa med aluminiumfolie, det är tydligen mössen "allerigska" emot, iallafall enligt morsan. Nu har jag denna vinter iofs slagit av värmen i huset, är inte värt att ha den på i ett halvdåligt isolerat hus (Gävle).

  Har tittat till huset nyligen och inte sett nån tillskymmelse av möss........ännu.

  //Jeppson
   
 4. H
  Medlem · 228 inlägg

  Re: Musvärmare

  Min farbror fick problem med möss i fjällstugan sedan de glömt stänga av värmen vid ett tillfälle. Utan värme var det inga problem.
   
 5. T
  Medlem · 10 inlägg

  Takten

  Medlem

  Re: Musvärmare

  Har haft värme(ca 5-10grader) under 20 vintrar och har aldrig haft problem med möss eller andra gnagare. :)
   
 6. bebben
  Medlem · 385 inlägg

  bebben

  Medlem

  Re: Musvärmare

  I vår gamla stuga spelade det ingen som helst roll (ur mössens synvinkel) ifall vi hade på värmen eller inte, dom åt sig in i huset ändå!
  Däremot så hade värmen betydelse när det gäller fåglar och skorstenen... med värmen påslagen ville dom gärna ned i den med följden att dom fastnade i spjället :p
  Småfåglar är väl okej, men när det en vår var ett halvruttet uggle-lik som damp ned när man öppnade spjället då kunde jag hålla mig för skratt :surprised:
   
 7. I
  Medlem · 167 inlägg

  inkognito

  Medlem

  Re: Musvärmare

  Det blev en rejäl måltid det =)
   
 8. J
  Medlem · 1 300 inlägg

  jakim

  Medlem

  Re: Musvärmare

  Enligt min uppfattning är det tillgången på mat i stugan som gör att musarna :p trivs. Våra mössar :p hade käkat 2 paket coscos och öppnat 3 paket kaffe i vinter :-? Sen hade dom ochså ätit ca 30 st plastkassar :surprised:
   
 9. J
  Medlem · 247 inlägg

  Jorg

  Medlem

  Re: Musvärmare

  Tillång på mat har inget att göra med om man får in möss eller inte. Jag vet detta av erfarenhet, eftersom vår stuga aldrig har haft besök av möss under vintern. Trots att köksskåpen varit fyllda med både ris, pasta, kex och knäckebröd.

  Det gäller helt enkelt att täppa till alla eventuella hål där möss kan tänkas ta sig in.
   
 10. H
  Medlem · 228 inlägg

  Re: Musvärmare

  De flesta möss lär föredra ett uppvärmt hus, med mat, som är lätt att ta sig in i.

  Möss har tydligen ett utmärkt luktsinne. I min gamla bil tog sig en mus in och gnagde sig in genom bakväggen på handskfacket (av kartong). Varför? Jo, där fanns en bortglömd chokladbit som den kalasade på.
  /Hans
   
 11. B
  Medlem · 35 inlägg

  bjorwen

  Medlem

  Re: Musvärmare

  enris enris enris och ännu mera enris. Jag var en av dom absolut största tvivlarna ( heter det så..?) på detta gamla husmors knep, Men efter att ha provar själv på ett "musssäkert" ställe, Så kan jag säga att det funkar.

  Lägg enris runt huset, och lägg lite enris här och var på golvet inne i huset, inte bara att det håller möss,råttor borta så luktar det gott också
   
 12. E
  Medlem · 40 inlägg

  evakat

  Medlem

  Re: Musvärmare

  Hej
  Hittade detta om ättika kanske värt att prova
  [smiley=happy.gif]
  Vad som är viktigt att veta är att djur inte gillar lukten – ättikan används för att t.ex. hindra katter från att vistas på vissa ställen (verandor t.ex.) och för att hindra hundar från att kissa på icke önskvärda ställen. Det har även använts för att hindra hästar från att gnaga på stallväggar/träkrubbor.
  http://www.perstorpattika.com/Fragor ,-a-, Svar.aspx
  Lycka till
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.