Byggahus.se

Multislip för att slipa hörn/trånga utrymmen

 1. R
  Medlem Nivå 3
  Hej

  Har en Bosch PEX 400 AE 125mm excenterslip ( https://www.jula.se/catalog/verktyg...lektriska-excenterslipar/excenterslip-010815/ ) som fungerar utmärkt på de större ytorna när jag slipar bänkskivan. Dock kommer jag inte åt hörn/kanter/trånga utrymmen (ex runt blandare) med den.
  Fick låna en gammal variant av Black&Decker "The Mouse", men den var hemsk att arbeta med. Vibrerade mycket, svår att styra och repade mer än den slipade.

  Söker tips på smidig multislip för detta ändamål, och som även kan användas för att snygga till ektrappen lite senare. Budget ca 1 000:-. (har redan en Bosch GOP 30-28 multimaskin, men den är för klumpig för att slipa detaljer med).

  mvh
  Richard
   
 2. leby
  Medlem · Nivå 20
  I hörn så är det ju bara en "vibrerande som kommer åt så den GOP du har är nog så bra det blir
   
 3. P
  Medlem · Nivå 14
  Jag kan tänka mig att en multimaskin med sim avlånga kropp ger dålig balans när man slipar med en liten trekantig slipplatta längst fram. Jag har bara sågat med min.

  Den här finns på bygghemma.se för 769 :- tom 31/3

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_1126.JPG


  Det ger säkert en bättre känsla när man "samlat" ihop maskinen och man greppar den ovanifrån.

  https://www.bygghemma.se/verktyg-oc...MI4tTrqIW46AIVik8YCh3aZg01EAQYAyABEgJb5fD_BwE

  Måste tillägga att jag har ingen erfarenhet av den här maskinen men Makita gör ju generellt bra grejor; hur som helst skulle jag själv letat efter något liknande.

  Lycka till och låt oss gärna få veta vad du köpte till slut och vad du tycker om den slipen.
  //Ronnie

  PS Vet att Bosch (blå) har en planslip av liknande typ där man kan byta mellan fyrkantig och "strykjärnssula", kolla på conrad.se. DS
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem · Nivå 14
  Här är Boschvarianten:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_1127.PNG


  Verkar inte finnas på conrad längre och den är ju något över din budget egentligen men å andra sidan får man ju två maskiner i en med tanke på de utbytbara slipplattorna.

  //Ronnie
   
  • Laddar…
 5. R
  Medlem Nivå 3
  Varken
  https://www.jula.se/catalog/verktyg...lektriska-excenterslipar/excenterslip-010815/
  eller
  https://www.bygghemma.se/verktyg-oc...MI4tTrqIW46AIVik8YCh3aZg01EAQYAyABEgJb5fD_BwE
  fanns hemma i butik i mitt område. Då jag behövde slipa bänkskivan nu till helgen blev det till att köpa någon annan modell.
  Blev en Bosch PSM 160 A https://www.hornbach.se/shop/BOSCH-Multislip-PSM-160-A-160-W/5162231/artikel-detaljer.html . Kan inte ge något omdöme än då den knappt är använd. Tyvärr lite för stor/klumpig för trånga utrymmen runt blandare etc så lite "bortkastade pengar" just för mitt bänkskiveprojekt. Slipar ok, vibrerar lite och bekväm.