Byggahus.se

movat in i vårat movehome äntligen

 1. M
  Medlem · vällingby · 83 inlägg

  Marre E

  Medlem
  Nu har vi fått flyttat in i vårat hus!! Hela bygget gick faktiskt otroligt smidigt. Trivselhus/byggmästaren höll både tider o kostnader som de lovade. Vi hade en Förbesiktning en vecka innan slutbesiktningen, några få punkter Som skulle åtgärdas (repor på nån kökslucka m.m). Dagen innan slutbesiktningen kom kommunen dit med våran Kontrollansvarige för att kolla att huset klarade kraven från kommun annars få man inte flytta in..... Det sämsta mest onödiga möte i ens liv. Hon från kommunen gick omkring o sa att "det ser väl bra ut". Dagen efter slutbesiktning, gick som en smäck o vi fick de där jävla nycklarna ÄNTLIGEN! ! Ska ta lite bilder o lägga upp så fort ja kan. 2 barn o en massa kaos i uppackning tar sin tid :) . Summa kardemumma, movehome håller väldigt hög standard o finish!
   
  • Laddar…
 2. ChristinaH
  Husägare · Skåne · 414 inlägg

  ChristinaH

  Husägare
  Åh, så underbart! Stort, stort grattis till er!
  Så himla skönt att allt har gått så bra för er och så himla bra för oss andra Movehomebyggare att höra om 😃👍!
  Och det var ju verkligen inte mkt till anmärkningar!!!

  Kan tänka mig att ni lever i ett litet kaos just nu men måste vara ett positivt sådant haha.
  Ser verkligen fram emot bilder!

  Njuuut av ert nya hem där borta 👍😊!
   
 3. Östlund
  Medlem · Stockholms · 608 inlägg

  Östlund

  Medlem
  Grattis, alltid roligt att höra när folk blir nöjda med sina hus.
  Man läser allt för ofta om missnöjda kunder.
   
 4. M
  Medlem · vällingby · 83 inlägg

  Marre E

  Medlem
  Vi har inte fått internet än, kör surf genom mobilerna som går sådär halvsnabbt. När fiberns kommer 13 maj så ska ja lägga upp bilder. Trivs kanon än så länge. Det tråkiga i ett nybyggt är att ungarna fick inte göra så mycket första veckan pga rädsla för att de skulle göra märken överallt :) nu några repor i parketten o stötmärken i väggarna senare har man blivit mindre löjlig :)
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · gävleborg · 3 inlägg

  Miamar

  Medlem
  Hej! Vad roligt att höra att ni är nöjda. Vi har precis skrivit på för att bygga ett Movehome #19. Har ni några tips? Någon vi bör tänka på?
   
  • Laddar…
 6. ChristinaH
  Husägare · Skåne · 414 inlägg

  ChristinaH

  Husägare
  Så roligt att höra om ert nya hus 👍😃!
  Ser fram emot lite bilder sedan!

  Jag och sambon har pratat mkt om allt slitage som kommer att bli det första åren pga av de små, det har vi redan fått erfara i vårt befintliga hus 😝.
  Bara till att gilla läget hehe.
  Kommer nog inte att satsa så jätte mkt på dyra och fina möbler just nu! Dels för att vi inte har råd men även för vi har sett vad som har hänt med soffan (tre år gammal) 😂.

  Må så gott!
  /C ☀️
   
 7. M
  Medlem · vällingby · 83 inlägg

  Marre E

  Medlem
  Vi kom fram till det ganska snabbt att det inte blir dyra möbler på ett ex antal år :)

  Va kul att höra miamar. Ni kommer bli nöjda ja lovar! (Vi byggde nr 19 vi med som sagt :))Om eran byggare är sammarbetsvillig så finns det ganska mycket att fixa om man vill. Vår byggmästare var en kung, vi fick göra nästan vad vi ville. På övervåningen frågade han om vi skulle ha 2 st stora rum istället för 3, vi behöver rummen så vi tog de 3 från ritningen men det är bara att hoppa väggen där så har ni 2 fetstora rum. Entren är väldigt stor, sambon ritade en garderob med glasdörrar som hans killar platsbyggde, ska lägga upp bild senare. Det blev väldigt bra. Vi tog badkar där uppe men köpte det själv o satte in efter besiktingen. Vi bad rörisen att dra rören så att badkarsblandaren kom på långväggen där uppe så man slapp få den i nacken när man badar. På ritningen är den på kortväggen. Vi tog spotpaketet o det blev jättefint, köket blev skitbra med dem.
  I tvättstugan är torktum/tvättmaskin ritade på varandra. Vi satte dem brevid varandra, sen tvättbänken, bad elektriken att dra om eluttaget, då fick vi plats med ett torkskåp mellan tvättstället o ytterväggen. Bild kommer.
  Har du några funderingar eller frågor så e det bara att fråga.
   
  • Laddar…
 8. M
  Medlem · gävleborg · 3 inlägg

  Miamar

  Medlem
  Tack! Många bra tips.Ser fram emot bilder längre fram :) Jag hoppas verkligen att vi får en bra byggmästare också. Känns jättespännande. Det kommer säkert att dyka upp många frågor längs vägen :)
   
 9. ChristinaH
  Husägare · Skåne · 414 inlägg

  ChristinaH

  Husägare
  Gratulerar till kommande husbygge 😊👍!
  Vi har precis startat igång nr 11 😃.
  Lycka till!
   
 10. M
  Medlem · gävleborg · 3 inlägg

  Miamar

  Medlem
  Tack :) Vad spännande att höra hur det går för er :)
   
 11. P
  Medlem · Östergötland · 1 inlägg

  Petra_c

  Medlem
  Hej! Var roligt att ni är nöjda med erat movehomehus! Vi har precis påbörjat bygge av move 19! Vore jättekul att få se lite bilder!
   
  • Laddar…
 12. A
  Medlem · stockholm · 4 inlägg

  aritabonita

  Medlem
  Hej!
  Jag och sambon kommer förmodligen bygga nr 19.
  Hur trivs ni som bor i den nu när dt har gått ett tag?

  Sen undrar jag om det är lyhört på andra våning pga öppningen mellan 1 o 2 våningen? Hörs det in i sovrummen på övervåningen om man sitter tex o tittar på tv eller pratar vid middagsbordet?

  Skulle även vara jätte kul att se lite bilder :)
   
 13. M
  Medlem · vällingby · 83 inlägg

  Marre E

  Medlem
  Den öppna delen i taket gör att det e ganska lyhört,man pratar med varandra väldigt lätt mellan under o övervåningen, dock ser ja detta bara som positivt, skönt att slippa skrika ;-) Om tvn är igång på övervåningen med hög volym så hörs det bra om man säger så, det är värt det dock för det e så jävla snyggt!! Alla som kommer hem till oss första gången säger jämt "o va snyggt med öppningen " Bara att bygga ;-)
   
 14. A
  Medlem · stockholm · 4 inlägg

  aritabonita

  Medlem
  Tack för infon!
  Du har inte möjligtvis bilder som du vill visa? Skulle vara kul att se.

  Vart har i byggt?

  :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.