Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Montering av kökslucka på inbyggnadskyl

 1. E
  Medlem · Stockholm · 3 inlägg

  Esteten

  Medlem
  Hej!

  Hur monterar man en snickerilucka på ett kylskåp för inbyggnad med door-on-door (där gångjärnen sitter på kylskåpet och inte på köksskåpet)?
  Luckan är alltså tänkt att skruvas fast i det blanka plåtfästet vars läge kan justeras några millimeter åt alla håll, men även i dess yttersta läge kommer vad jag kan se luckan att slå i den lackade plåtvinkeln ovanför eftersom den sticker ut längre än luckfästet! Köksskåpet är från Ikea.
  Har någon av er erfarenhet av det? Electrolux är inte till någon hjälp, såvida man inte kallar på en servicetekniker förstås.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  kyl.jpg
   
 2. electroluxaren
  Medlem · - · 12 462 inlägg
  det är i stort inga problem bara följ monteringsanvisningen
  det blir rätt i slutänden efter ett par timmar...
   
 3. E
  Medlem · Stockholm · 3 inlägg

  Esteten

  Medlem
  Tack för det uppmuntrande svaret! I monteringsanvisningen skall gångjärnet liva med kanten på köksskåpets sida, men då går inte plåtvinkeln emot hyllplanet ovanför utan sticker ut några millimeter och därmed gör köksluckan också det. Är det verkligen meningen?
   
 4. F
  Medlem · Västra götalands · 142 inlägg

  fredrik.an

  Medlem
  Vi har exakt samma upphängning på vårt kök och om jag inte minns fel så lossar man bara delarna, skruvar fast de på luckan och hänger upp. Vi följde monteringsanvisningen och sen efter lite tid så satt de uppe. Med tanke på att det är så här upphängningen ser ut så bör ni inte få några problem för då hade problemet funnits hos alla med inbyggnadskyl...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.