Byggahus.se

Montera trösklar

475 läst  5 svar

 1. 1
  Medlem Nivå 4
  Hej,

  Vi hade i dagarna en golvläggare hos oss som skulle åtgärda lite fel som uppstått med vårt golv. De nämnde att golvet skall inte ligga helt tätt mot väggarna utan man skall lämna några millimeters utrymme. När de även såg att våra trösklar är fastlimmade så förklarade de att man absolut inte får/skall limma dessa då golvet expanderar/krymper och måste ha utrymme att röra sig. Man skall lämna någon. Är då trösklarna fastlimmade så har golvet inte så många ställen att trycka ut på när det expanderar och i värsta scenario så kan golvet börja trycka mot något vägg som kan flytta på sig eller så kan det uppstå bulor på golvet etc.

  Vet någon hur det ligger till? Hur bör trösklar sättas fast på bästa sätt?

  Vårt hus står på gjuten betongplatta som är uppvärmd med värmeslingor.
   
 2. S
  Medlem · Nivå 16
  Du får lämna lite mer info och helst bilder på trösklarna.
  Vad är det för golv etc.
   
 3. 1
  Medlem Nivå 4
  Det är ett Kährs vitpigmenterat ek golv, Abetone. Bifogar bild på tröskel.
   
 4. S
  Medlem · Nivå 16
  Golvet ska läggas flytande precis som de säger.
  Limma trösklar går bra om man limmar så att golvet inte limmas fast. Bara limma i tex stödbit i mitten.

  Är det ett nybyggt hus där ni fått problem med golven?
   
 5. 1
  Medlem Nivå 4
  Det är ett nybyggt hus, de problem vi haft med golven är att det har varit större höjdskillnader runtom där vissa kanter har stuckit upp väldigt mycket så att man fastnar med strumporna. Sen är många kanter som skadats vid golvläggningen som de i efterhand nu har fått fylla i med vax. Även vid lister är golvet på vissa ställen för kort skuret så att det är "håligt". Så egentligen har vi nog inte haft några fel/problem som beror på att golvet expanderat/krympt än så länge.

  Vi fick trösklar i fel färg monterade som de fått ta bort, dessa skadade golvet vid borttagning då de var fastlimmade på själva golvet.. De har nu satt dit rätt trösklar men vissa var limmade och andra satt med dubbelhäftande tejp så de klickade/glappade när man gick på dem. En snickare har varit över och limmat fast alla trösklar, spikat den ena och de är fastlimmade på själva golvet. När golvläggare som Kährs anlitat kom förbi för att åtgärda skadorna så upplyste de mig om at trösklarna inte får vara fastlimmade.
   
 6. S
  Medlem · Nivå 16
  Lita mer på Kährs golvläggare än de som lagt in golvet.
  Ni borde kunna reklamera golvläggningen till byggfirman och hänvisa till att de inte följt läggningsanvisningen.
   
  • Laddar…
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka