Byggahus.se

Mössen flyttar in

 1. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Här verkar det lugnt, men då jag startade den här tråden så var det i snitt en mus per dag.

  Protte
   
  • Laddar…
 2. L
  Medlem Nivå 5
  Jag har nio dokumenterade fall i fällor + att två fällor spårlöst försvunnit. Grannkatten springer regelbundet här. Vi har ca 50 m mellan varje hus (relativt stora tomter) och bor intill en skog med många olika djur. Ändå verkar bara jag drabbad i grannskapet och jag begriper inte vart fällorna tagit vägen. Ibland ser jag även att fällorna flyttats och att betet är borta. Vi använder Mjölner och Biltemas giljottin. Kommentarer?
   
 3. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  När jag förlorat 2 fällor så satte jag snöre i fällan och en krok på väggen.

  Protte
   
 4. D
  Medlem Nivå 3
  Har märkt att mössen hittat till min vind också. Hade tre stycken Mjölner och tre ggr var jag uppe och såg alla fällorna tömda och utlösta. Men tomma...

  Köpte fyra billiga från Jula med märket Axley och satte upp istället. Kollade resultatet idag. Två av fyra utlösta och i dessa, två möss. Dessutom sjukt smidiga att tömma. Bra skit!
   
  • Laddar…
 5. C
  Medlem Nivå 6
  Satte för första gången (relativt nyinflyttad i ett hus på landet) ut lite fällor på vinden då jag hörde gnagande om kvällarna. Lite blandat med fällor, både mjölner och dom vanliga från jula

  Två mjölner är än så länge orörda
  Fyra av julas är betet borta
  En av julas lite blodstänk
  Och slutligen en av julas med en totalt(!!!) söndersmetad mus

  Tyvärr är jag mesig och äckelmagad så jag har nu skaffat en vippfälla som förhoppningsvis fungerar :rofl:
   
 6. L
  Medlem Nivå 5
  Har noterat att grannkatten istället för att jaga möss tömmer fällorna på beten. Jag brukar agna med jordnötter, jordnötssmör ovh choklad. Finns det något bete katter inte gillar, men som går hem hos möss?
   
 7. P
  Medlem Nivå 7
  Bästa på vinden är hink med vatten och vippramper med lite jordnötssmör på. Fixar hela musfamiljen på några timmar
   
 8. kitco
  Medlem Nivå 6
  Glöm inte glykolen för att vattnet inte ska frysa och för ytspänningensskull, möss har en tendens att hålla sig flytande i vatten och kan därmed hoppa ut. Men med lite glykol i så sjunker de fortare.
   
  • Laddar…
 9. FreQa
  Medlem · Nivå 13
  Nu är väl sådana saker olagligt så det får ni prata tyst om.
   
  • Laddar…
 10. ceson
  Medlem · Nivå 14
  Även om man vill bli av med möss så behöver man väl inte använda plågsamma metoder som att dränka dem.
   
 11. P
  Medlem Nivå 7
  Man behöver inte.
   
  • Laddar…
 12. Tokslut
  Medlem Nivå 13
  Gykolen dödar lukten också. vattnet dunstar så man får fylla på varje år. Tror jag hade 2 lik i nu när jag fyllde på vatten, ingen lukt
   
 13. Zolt
  Medlem · Nivå 8
  Varför är det olagligt? Lät ju som en toppen idé för övrigt
   
 14. FreQa
  Medlem · Nivå 13
  Plågsamt helt enkelt.
   
 15. L
  Medlem Nivå 5
  Jag inser nu att ju fler fällor du placerar ut, desto, större fångst. I början av hösten körde jag fåtal fällor kombinerat med musstörare. Fångade ca en mus per natt, förutom för ett par veckor sedan då jag fick triss. Igårnatt valde jag dock att beväpna mig ordentligt. Hade köpt 15 Mjölnerfällor på classe. Placerade ut ca 8 av dem utöver de Biltema/Mjölner som var ute (vet inte hur många, men 5-10 stycken). Slog rekord inatt. Hade testat lite nya ställen också, bla vid garageuppfarten. Fick fyra totalt, tre i Mjölner, en i Biltema. Som vanligt var flera av träffarna nära altanen där det är mycket spring. Jag testade både jordnötssmör, jordnötter och choklad med kokos i.

  Mitt råd är att placera fällor runt hela huset (kanske inte där barn springer - jag har undvikit dessa områden medvetet) med någon meter mellanrum. Testa även lite udda ställen och variera betet. Trots all kritik mot Mjölner vill jag nog påstå att den fällan är bäst. Lätt att skaka av musen till skillnad från Biltemas där det ofta blir kladdigt. Mjölner träffar nästan alltid vid nacken så jag tror lidandet blir kort.

  Hinktricket kanske funkar, men det är väl olagligt och dessutom väldigt inhumant. Bättre då att placera ut rejält med fällor. Som sagt verkar det vara musår i år. Totalt har jag fällt 15 stycken denna höst. Mer än någonsin tidigare, hur ser statistiken ut för er andra?
   
  • Laddar…