Byggahus.se

Mördarsnigel? Vad gör man?

 1. J
  Medlem Nivå 3
  Hittade precis denna på gräsmattan. Över 10 cm utsträckt när den ”kryper”. Måste vara en mördarsnigel va? Är det kapa huvudet och slänga som gäller? Känns lite brutalt men det är det ”snällaste” sättet va?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  D41BFE10-9F53-4492-B281-69485B625330.jpeg
   
 2. Marojo
  Renoveringsnovis Nivå 3
  Påse i frysen kör vi med. Sedan i soporna efter några dagar. Känns betydligt mindre brutalt.
   
 3. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Kapa med spade eller sax och låta ligga.
  Efter 2 timmar kommer man tillbaka och tar alla asätare
   
 4. B
  Medlem · Nivå 19
  Går ju alltid att dubbelkolla med jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet eftersom artbestämning av sniglar är mycket svårt med många förväxlingsmöjligheter (röd skogssnigel, bruna varianter av svart skogssnigel, pantersnigel): https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/fragajourhavandebiolog.147.html

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Spansk_skogssnigel

  Någon form av halshuggning med snabb död låter i mina öron bättre än att långsamt frysa till döds.
   
 5. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Jag tar nog hellre giljotinen än inlåst i ett frysrum om jag får välja själv.
   
  • Laddar…
 6. Staffan2000
  Medlem · Nivå 14
  Det "snällaste sättet" är att låta dom vara.
  Alla andra sätt, är ur offrets synvinkel mer eller ännu mer plågsamt. Den mest sadistiska metoden måste vara att lägga dom i en påse med salt. I andra änden av skalan, ligger troligtvis halshuggning. Att sakta döda dom genom förfrysning torde klassas som sällsynt barbariskt.
  Att döda någon "snällt" existerar som sagt, endast i gärningsmannens värld. Inte i offrets.
  Själv använder jag mig av en sekatör som jag separerar huvudet från kroppen med, lite framför "sköldens" bakkant. Eller så plockar jag upp dom och bjuder på en luftfärd, så lång som möjligt ut i skogen.
   
  • Laddar…
 7. Marojo
  Renoveringsnovis Nivå 3
  Påse i frysen är i alla fall mindre äckligt för utföraren av dådet. Saxen blir inte så mysig efter några klipp. Jag tror oavsett att sniglarna inte har så värst mycket nervsystem att känna ångest och plåga med.
   
 8. B
  Medlem · Nivå 19
  Även mycket enkla djur har enkla nerver för obehag och belöning, helt enkelt för att det underlättar för dem att göra sånt som får dem att överleva. När en snigel utsätts för kyla så ska den ju normalt gräva sig ner i jorden för att överleva vintern och därför är det troligt att kyla upplevs som obehagligt.
   
  • Laddar…
 9. K
  Husägare · Nivå 12
  Att stampa på dem dör de med ganska mycket av.
  Funkar bra.
   
 10. K
  Medlem Nivå 9
  Deg är därför man har en speciell sax för det ändamålet. Fö blir den rel ren om man kör ner de vassa delarna i gräsmattan, slemmet gnids av bra mot fuktig jord.
   
 11. Marike
  Medlem Nivå 4
  Skaffa pantersniglar. Tidigare år har det varit mängder med mördarsniglar, i år har jag inte sett en enda men väl en himla massa pantrar. Jag är överbevisad, det fungerar. Nu gäller det bara att få de sistnämnda att klara sig, nu när maten tryter. Har läst att man kan ge dem kattmat, det stämmer nog, en decimeters var uppe i kattens matskål och mumsade. ska nog strö lite kattfoder under plattorna där de bor. Jag kan leta fram några om du vill ha, skickas ej, måste hämtas.
   
  • Laddar…
 12. S
  Medlem Nivå 6
  Förra årets värme verkar tagit kol på de där slemmiga varelserna.
  Tidigare år har vi kunnat döda ett 50-tal varje kväll. I år har jag knappt sett 10st på hela sommaren.
  Jag brukar klippa dem..
   
  • Laddar…
 13. Marike
  Medlem Nivå 4
  Det kan klart vara en annan förklaring. Men man kan ju undra varför antalet pantersniglar ökat så i antal? Förra året hittade jag ägg från dessa sniglar som jag la på skyddad plats, de har kanske kläckts, och vid ett tillfälle i år, då jag flyttade takpannor på marken, räknade jag 15-20 st. De måste ju ha ätit något fram tills nu. Nu ska de väl kalasa på fallfrukt,på vilket tillgången är noll i år. Jag ger dem nog lite kattmat i alla fall, i fall att.
   
 14. K
  Husägare · Nivå 12
  Tänk bara på mössen om du lägger ut kattmat.
  Så du inte får en musinvasion istället.
   
 15. Marike
  Medlem Nivå 4
  Sant. Tänkte inte på det.