Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Möjligt tillverka egen takskyddsutrustning?

 1. Johan-
  Medlem · Västra Götaland · 477 inlägg

  Johan-

  Medlem
  Priserna är i överkanten på 15.000kr för takstege, skorstensplattform och skyddsräcke. Jag kan material och kan tolka kravspecen enl. normerna. Frågan är om sotaren vill se vart man köpt grejorna?
   
 2. Matarese
  Medlem · Västmanland · 315 inlägg

  Matarese

  Medlem
  Det skall väl vara typgodkänt eller av att någon utomstående (SP?) kommer på plats och certifierar anläggningen enligt SS-EN 516, SS 12951 och kanske flera andra standarder. Så jag skulle tro att det är billigare att köpa typgodkänt material istället för att ta ut någon som ska certifiera anläggningen.
   
 3. Johan-
  Medlem · Västra Götaland · 477 inlägg

  Johan-

  Medlem
  Typgodkänd eller ej så handlar det som jag förstått om att sotaren ska godkänna den oavsett uppvisad platscertifiering. Så frågan kvarstår.
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem · 55 inlägg
  Jag fixade en egen plattform på skorstenen, Enda kravet dom hade var att den skulle vara min 30X30 cm och sitta bra förankrad. Inga krav på att den skulle vara typad. Tog lite trappgaller, några rör och en liten stegbit och svetsade ihop allt. Klart.......
   
 5. Johan-
  Medlem · Västra Götaland · 477 inlägg

  Johan-

  Medlem
  Se där! ..tänkte själv svetsaihop fyrkantprofil i olika dimensioner och sedan rostskyddsbehandla den. Den konsol man svetsar ihop själv är flera ggr starkare än de profiler i knäckt plåt som finns bland leverantörerna.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.