Mögel och fukt pga läckande diskmaskinskoppling

841 läst  2 svar

 1. P
  Medlem Nivå 2
  Hej! För ca 5-6 veckor sedan satte vi in en ny diskho och blandare i köket. Den gamla diskmaskinkopplingen byttes ut mot en ny och vi kontrollerade regelbundet att den höll tätt de första veckorna. Nu i dagarna upptäckte sambon dock att det droppade litegrann från kopplingen och såg även då att det var lite blött inne i bänkskåpet samt på golvet under/bakom bänkskåpet. När vi sedan började titta närmare kunde vi även känna en tydlig doft av "fuktig källare"/mögel och såg då att det hade bildats någon sort luddig mögelsvamp lite här och var. Det måste ha stått och "smådroppat" ett tag då träet i underskåpet har rest sig precis under kopplingen. Finns det någon risk att fukten har hunnit leta sig ned i grunden på den här korta tiden och vad är allra viktigast att ta tag i nu? Är riktigt förbannad på mig själv som inte kom till skott att sätta dit droppskyddet när vattnet väl blev inkopplat men det är dessvärre försent att göra någonting åt nu.
  Är evigt tacksam för all hjälp jag kan få i frågan!
   
 2. T
  Medlem · Nivå 10
  Det viktigaste är att ta bort mögel och låta all fukt torka.

  Är det betongplatta och betongvägg? Skura bort möglet med klorin och låt torka.

  Eller är det spånskiva? Då får du försöka bedöma hur blött det har blivit. Är det blött får du såga upp en ordentlig ruta i spånet för att se hur det ser ut under och torka. Sen sätter du dit nytt material.

  Köksskåpet får du väl byta om du inte kan dölja att det svällt med en plastbotten. Det är bara estetiskt.
   
 3. B
  Medlem · Nivå 15
  Kontakta också försäkringsbolaget för det kan ju tänkas att du kan få ut något därifrån och i så fall har de ju fläktar för uttorkning.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: