Byggahus.se

Mögel bakom sänggavel ?

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  8630F26B-7B79-41D5-8CAE-223FA8C0047B.jpeg

  Hejsan!

  Skulle byta sänggavel på min dotters rum. När jag tog bort den såg jag att tapeten typ hade släppt. ( den sitter kvar men man känner den buktar på olika ställen ) där var mörka områden som jag tyckte såg konstigt ut. Baksidan på gaveln är något svart plast/tyg. Den står mot en yttervägg. Jag skar upp tapeten där det var mörkt men allt såg bra ut på baksidan av tapeten osv. Kan det va som så att det bara har färgat av sig och jag är orolig i onödan eller kan det ändå va någon slags ytlig mögel ? Tacksam för svar.
   
 2. B
  Medlem · Nivå 22
  Välkommen till forumet!

  Det kan bli ytligt mögel på ett sånt ställe därför att varm inomhusluft kondenserar på den kalla ytterväggen. När en sänggavel står tätt mot väggen så blir det väldigt dålig ventilation av väggen så den blir inte uppvärmd. Sen om det är mögel eller avfärgning i ditt fall kan jag inte avgöra från bilden.

  Tvätta rent, vädra mycket ett par dar (med väggen fri) och ha sen den nya sänggaveln 5 cm från väggen (lägg t.ex. en bräda på golvet som hindrar sängen att åka in.
   
 3. R
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Tack för svar ! Här kommer hit en person i veckan som ska kolla på det bara för att va säker. Jag har nu så att sänggaveln står ca 3-5 cm från väggen. Har dock ej tvättat rent den. Hur tvättat jag rent? Med vad? Tack
   
 4. Raka
  Medlem Nivå 6
  Är det sänggaveln du vill tvätta eller väggen? Är det väggen så kan jag rekommendera Jape tvätt-direkt, blå flaska. Jape mögel-fri finns också men har ej testat den själv.
   
 5. R
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Ja främst väggen det är en vanlig strukturtapet. Tack för tipset