Byggahus.se

Misskött hus beordras rivas

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Huset ska rivas inom tre månader, annars väntar en halv miljon kronor i vite.

  Du kan läsa artikeln här: Misskött hus beordras rivas
   
  • Svara
 2. nimhed
  Medlem · Nivå 12
  Jo, det ser ju risigt ut. Men rivning?

  På google.maps ser taket intakt ut, men man ser ju bara ena sidan.
   
  • Svara
 3. H
  Moderator · Nivå 25
  Vi hade ett liknande fall i närområdet. Ett hus som var kraftigt förfallet, men bebott redan när vi flyttade till området för drygt 15 år sedan. År 2004 klagade en granne till stadsbyggnadskontoret, både över husets skick och tomtens skick. Tomten är helt igenvuxen, och delvis belamrad med diverse bråte. Ägaren flyttade ut för några år sedan. Han gjorde ett ryck för 7 - 8 år sedan och påbörjade målning av fasaden, trots att fasadbrädorna var helt borta i sin nedre ände. Han borstade fasaden från en stege som ställdes i ett läge. Men sedan hände inget mer, bara just runt stegen var det borstat. Stegen stod sedan kvar i samma läge så länge att någon fick ta till en såg för att såga bort en gran som växte upp mellan stegpinnarna, när stegen till sluts togs ner i samband med en inspektion från kommunen.

  Skicket var osannolikt dåligt. Fönsterrutor ramlde ur sina bågar, inte för att kittet var borta, utan för att hela fönsterbågen murknade bort. Det var hål rakt igenom ytterväggen (typ 3- 50 cm stora) pga. murket virke. Stora hål i taket, där växte nu till slut en björk i mellanbjälklaget som växte ut genom ett hål i yttertaket, björken nådde drygt 2m höjd.

  Tittar man på bygglovssidan hos Stockholm stad (där kan man läsa rubriken på alla handlingar, inte resten) så har detta enda ärende genererat flera hundra handlingar genom åren, ärendet har varit öppet i 11 år. Ägaren har dömts att betala viten på över 400 000, för att han inte river huset. Men han lyckades vinna i mark o miljööverdomstolen så att han slapp betala, men huset revs inte.

  Men nu i förra vecka så står där en grävmaskin, och ett par dagar senare var huset borta. Enl. rykten så är det inte kommunen som tvångsriver, utan ägaren som skall ha beställt ett nytt hus.
   
  Redigerat 20 mar 2015 12:42
  • Laddar…
  • Svara
 4. 1
  Medlem · Nivå 14
  • Svara
 5. nimhed
  Medlem · Nivå 12
  Ja, ett hus, men säkert två fastigheter. Man hade inte varit glad som granne, kommer se dumt ut utan grannhuset. Som granne hade man nog hopppats på försäljning och upprustning.
   
  • Svara
 6. O
  Medlem Nivå 12
  Risken är stor att man får problem i gränsytan mellan "husen" för dom är nog säkert byggda som en enhet en gång i tiden. Dvs som ett parhus.
   
  • Svara
 7. R
  Medlem Nivå 2
  Bor i närheten av den här fastigheten. Det är inte huset på bilden som avses, utan ett annat högre typ hyreshus på samma tomt. Ägaren har flera hus i det här området, alla i olika stadier av förfall. Det är ett centralt område med mysiga gathus, så hur han tänker är det ingen som vet... Han är på Hyresgästföreningens svarta lista eftersom han hyr ut rucklen, som om de varit i skick varit värda många många miljoner...
   
  • Svara
 8. R
  Medlem Nivå 2
  • Svara
 9. nimhed
  Medlem · Nivå 12
  Ok, gårdshuset! Ja, det såg ju inte för muntert ut.
   
  • Svara
 10. G
  Anonym
  Rivningsbeskedet gäller gårdshuset. Byggnaden är helt utdömd efter en byggnadsinspektion som gjordes på stadsbyggnadsnämndens order. Ägaren har överklagat till länsstyrelsen. Inget har gjorts åt huset. Förfallet fortsätter och risken för egendom och/eller personskador är mkt stor. Att Malmö kommun inte har mer handlingskraft i ett så viktigt ärende är beklämmande!
  Att hålla sig undan, bortförklara och ren skär lögn från husägarens sida verkar vara nått man tolererar från kommunens sida!
   
  • Svara
 11. G
  Anonym
  Fast nu har renoveringen kommit igång. :) Blir säkert fint.
   
  • Svara
 12. G
  Anonym
  Gatuhuset har fått bygglov. Inflyttning sista mars 2017.
   
  • Svara
 13. G
  Anonym
  Gårdshuset är återställt, gavlarna ny putsade, nya golv är gjorda, taket är ny och kommer att göras om helt ny på hela fastighet.
   
  • Svara