Byggahus.se

Minska risk för fukt på vinden

3k läst  35 svar

 1. E
  Anonym
  Skrivet av: Peter

  Skulle det inte gå att ta bort den gamla glasfiberisolering och spruta på skumisolering som är tät? Det finns några företag som gör sådant på tex. blocket. Det borde ju ge ett HELT tätt skal mot vinden utan att man behöver åtgärda den gamla söndriga plasten i väggarna. En idé bara....
   
  • Svara
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: maxiq

  Varför inte prova en luftsolfångare med kallrasskydd? En sådan bygger du själv på en eftermiddag av lite överblivet byggmaterial.
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Alex

  Någon som prövat mögelstopp som man borrar in på toppen av taket mellan varje takstol?
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Anders

  Glöm mögelstopper! De släpper bara in mer fuktig luft utifrån. På min vind är fukten direkt kopplat till utomhusklimatet (följt med hygrometer under några års tid). Villa från -50, ingen fuktspärr, bergvärme, bjälklag sprutat med lösull. Jag ökade frånluftsventilationen i bostaden, stängde till ventilationen på vinden och monterade endast kabeln från Trygghetsvakten (ser ingen direkt vits med att ventilera då fukthalten ändå är låg på vinden när det är torrt ute)
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Kalle

  Jag håller koll på fuktnivån på vind och i krypgrund med trådlösa givare från Powertell Electronics. Systemet startar avfuktaren vid behov och alla mätpunkter finns tillgängliga via webben.Tryggt, smidigt och ekonomiskt.
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: diana

  Byggbranschen har stannat I vad gäller utveckling, byggts likadant sen 60 talet, långt innan dess hade man byggt med naturliga material I flera tusen år, så jämfört med trä och lera..kan man kalla mineralull o plast osv för beprövade material?
   
  • Svara
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka