Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Mini recension på rums FTX aggregatet Mitsubishi VL-100

 1. A
  Medlem · 304 inlägg

  aka_the_barf

  Medlem
  kolla detta noga, jag fick det minsta till 27 cm för att det skulle fungera, kollade dock aldrig modellen du tittar på. hålen blir även rätt stora, runt 160mm.

  Man kan köpa till andra galler om man vill, men det är givetvis fritt fram att sätta dit egna också, man ska tänka lite på att dom inte ska vara öppnade åt samma sida så man suger in gammal luft. de där har nästan halva sidan stängd vilket inte syns på bilderna.
  mina huvar sitter lyckligtvis under altan taket så det är inget man direkt tänker på om man inte aktivt kollar efter dom, dessutom är dom vita som huset. misstänker att jag kanske får göra egna när sommaren kommer och kärringen sitter på altanen, hon kommer INTE gilla dom. :dizzy:
   
  • Laddar…
 2. D
  Husägare · Skogen · 5 816 inlägg
  Har den mindre 50 samma funktioner som 100? Den mindre tycks ju bara ha en genomföring, vilket skulle passa mig bättre.
   
 3. A
  Medlem · 304 inlägg

  aka_the_barf

  Medlem
  En genom föring som är delad i 2 gångar så röret är lite större. Den kan även hängas på högkant om man vill. Såvitt jag vet så är funktionen densamma men lämpar sig bäst i mindre rum och ska vara tystare.
   
 4. D
  Husägare · Skogen · 5 816 inlägg
  Då kör man behöva den där särskilda stormkåpan, jag antar att den också är delad och pekar åt två olika håll.
   
 5. A
  Medlem · 304 inlägg

  aka_the_barf

  Medlem
  Ja om du inte bygger en egen, är nog inte jätte svårt. köp en plåt bit på biltema så är du på god väg, i värsta fall kan du måla den i husets färg så smälter den in bättre.
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem · Västmanland · 2 609 inlägg

  BSOD

  Medlem
 7. D
  Husägare · Skogen · 5 816 inlägg
  Den du länkade till har du möjlighet att ordna smart styrning till.
   
 8. O
  Medlem · T · 193 inlägg

  Otsef

  Medlem
  Jag har en vl 50 i ett rum på 25 kvm, den hörs inte på lägsta.
   
 9. A
  Medlem · 304 inlägg

  aka_the_barf

  Medlem
  Kollade själv på den och den kräver ganska tjock vägg 27cm har jag för mig, har du det så är det lungt. Enda problemet med dessa i väggen som jag kan tycka är att dom efter 70 sekunde byter riktning på luft strömmen. är dom inte tillräckligt tysta skulle iallafall jag bli galen på det.
  De flesta av dessa vägg modeller går att koppla ihop med varandra så att dom samarbetar. en kör in luft och den andra ut luft i 70 sekunder innan båda byter riktning. vissa har även funktionen att sitter den i badrum och känner fukt så skiter den i den andra och börjar pumpa ut fukten istället.
   
  • Laddar…
 10. D
  Husägare · Skogen · 5 816 inlägg
  Smart styrning för mig är att kunna styra med z-wave, zigbee, plejd eller liknande.
   
 11. B
  Medlem · Västmanland · 2 609 inlägg

  BSOD

  Medlem
  Jo det var lite så jag tänkte. Den där dyra dumma tillbehöret i form av kontrollpanel med några knappar kändes ju inte så lockande.

  T.ex. högre fart på ventilationen om det är fuktigt i badrummet. Eller högre fart på ventilationen sommartid om det är för varmt inne, och lite svalare ute... eller automatisk omkopplare till minflöde när ingen verkar vara hemma.

  Ska försöka få lite mer ordning på honeassistant innan jag bestämmer mig. Har i huvudsak kört en del nodered för att styra en del hemma, men det verkar som många kör homeassistant.
   
 12. A
  Medlem · 304 inlägg

  aka_the_barf

  Medlem
  Smart för mig är att man ställer sina inställningar och sedan glömmer bort att den finns, det är smart på riktigt (y)
  har en pax fläkt i badrummet som jag ställt i en gång för ca 2 år sedan och sedan dess sköter den det jag vill utan någon smart hubb. har själv samsung smart hubb men använder den mest till att automatiskt styra lamporna. nya kontrollpanelen i mobilen är en pina att gå in på de gånger jag vill stata en manuell plugg då den "tänker" för att se till att alla pluggar är som de ska. tar ca 20 sekunder så jag brukar under den tiden hinna tända pluggen själv vilket leder till att den tänker igen:seenoevil:
  Nä dessa smart saker ger jag inte mycket för, sega tröga och jag är snabbare än dom är :strong:
   
 13. B
  Medlem · Västmanland · 2 609 inlägg

  BSOD

  Medlem
  Tanken är väl att det ska ske automatiskt. Att den känner av din närvaro (eller frånvaro), fukt eller temperatur, tid eller andra villkor själv, och agerar enligt sin programmering utan att man själv gör något. Smart på riktigt.
   
  • Laddar…
 14. A
  Medlem · 304 inlägg

  aka_the_barf

  Medlem
  Precis så min fläkt i badrummet gör. tänder man lyset ökar den takten lite. duschar man drar den på 100% tills fukten är ute. en gång om dygnet så kör den 100% en timme för att få lite omväxling av luften.
   
 15. D
  Husägare · Skogen · 5 816 inlägg
  Kanonfläkt du har i badrummet!

  Tror kanske inte du kommer förstå varför det finns en poäng att integrera en fläkt i ett smart hem och kunna styra efter värden på externa sensorer, närvaro, frånvaro osv.

  men vi försöker…..

  Jag har en liknande fläkt men som går dessutom med ett grundflöde. Grundflödet vill jag stänga av när jag kör öppna spisen. Hade fläkten kunnat styras med z-wave, Zigbee mm. det kunnat lösas automatiskt.

  Btw

  Byt controller om den fungerar så som du beskriver.
   
  Redigerat 10 jan 05:53
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.