Byggahus.se

Minerit VT och tätskikt??

 1. L
  Medlem Nivå 2
  Blir snart inte klok på vad man skall ha.

  Vi var helt inne på att sätta Minerit VT till vårt badrum, Jättekäckt tänkte vi då behöver man ju bara sätta tätskikt i skarvar och skruvhål. men icke sa nicke :( Nu säger dom att man måste tätskikta hela skivan för att det ej klarar ånggenommotståndet eller vad det heter. Detta sägs även vara lite klurigt iom att skivan redan har tätskikt och de ev tätskiktet som man skall kleta på ytterligare kanske har svårt att fästa. Hur har ni andra gjort som använt minerit?

  Vår snickare rekomenderade att sätta gyproc våtrumsskiva, sätta tätskikt, sedan någon typ av duk (tror han sa Mira) och sedan tätskikt igen. Låter det vettigt?

  Det är inte lätt att bygga hus , många val man ställs in för, men det skall bli skönt när allt är klart :p
   
 2. J
  Medlem Nivå 15
  Mineritens eget tätskikt räcker som sagt inte. Det är inga problem att komplettera med tätskikt över hela ytan. Det din snickare föreslår går också bra, om det nu är så man ska göra med Miras system. Står i monteringsanvisningen.
   
 3. L
  Medlem Nivå 2
  Tack för svar.
  Tänkte som så att eftersom mineritskivan är lite dyrare än de vanliga och att man ändå måste tätskikta så kanske man skall köra på den skivan han föreslår och har arbetat med då blir det väl en liten peng över som man lägger på tätskiktet då:rolleyes:

  inte rik på pengar, men mer och mer på kunskap
   
 4. J
  Medlem Nivå 15
  Visst, det är inte fel tänkt.