Byggahus.se

Mikrofon, Kareoke...

 1. Z
  Medlem · Stockholm · 93 inlägg

  Ziro

  Medlem
  Hej!

  Min son som är 6 år önskar sig en mikrofon med stativ. Han har sett en i leksakskatalogen. Den är i plast och så kan man trycka på knappar med fötterna för applåder och trumkomp. Istället för detta plastsmäck tänkte jag istället köpa en riktig mikrofon. Han gillar verkligen att sjunga så jag tror det skulle vara lyckat.

  Men vad behöver jag mer än mikrofonen?

  Jag har en stereoanläggning som jag tror att jag kan koppla en mikrofon till. Kan det räcka eller behöver man en mixer av nått slag så att man kan justera volymen på sången kontra musiken från CD-skivan? Brukar man kunna använda mikrofonen samtidigt som man spelar en CD-skiva?

  På OnOff säljer de en kareokekonverter för ca 400 pix. Då kan man koppla den mellan sin TV och DVD-spelaren. Kan det vara nått att ha?

  Kareoke kanske även funkar dåligt då han ju inte kan läsa ännu. Dock gillar han att sjunga till låtar.

  Är det någon som har tips på vad man ska satsa på? Finns det någon som vet ett mer lämpligt forum för denna fråga?

  /Ziro
   
 2. Y
  Medlem · Västra Götalands län · 4 363 inlägg

  yxis

  Medlem

  Re: Mikrofon, Kareoke...

  En varning:

  rundgång -> hemmastereo -> tokhögt tjust -> risk för grillade högtalare samt gråt och tandagnissel.

  När man sjunger i en riktig sång/pa-anläggning så har man dels högtalarna riktade från mikrofonen, och dels olika sorters skydd mot överbelastning o.s.v. samt stryktåligare anläggning, och en ljudtekniker som vet hur mycket det går att dra på utan risk för rundgång.

  Jag skulle nog tittat bland "musik"-prylar, eller iaf kört med någon enklare anläggning som det inte gör så mycket om den tar stryk, typ någon bärbar stereoanläggning eller liknande.

  Men, liksom, hur är det tänkt att användas, bara skråla på för stunden eller spela in vad man sjunger o.s.v.?
   
 3. Z
  Medlem · Stockholm · 93 inlägg

  Ziro

  Medlem

  Re: Mikrofon, Kareoke...

  Ja rundgång blir det ju lätt! Det tål ju att tänkas på. Det kommer det ju garanterat bli om man använder stora stereon med högtalarna utefter väggarna. Det hade jag glömt bort. Hur funkar det med rundgång i kareokemaskiner?

  Framförallt är det väl skråla för stunden. Men det kan ju även vara skoj att kunna spela in det man sjunger också. Om inte annat skulle det vara skoj att plåga honom med de gamla inspelningarna när han är i tonåren! ;-)

  /Ziro
   
 4. Y
  Medlem · Västra Götalands län · 4 363 inlägg

  yxis

  Medlem

  Re: Mikrofon, Kareoke...

  Ett tips om man vill prova hur en mikrofoningång fungerar men man inte har någon mikrofon är att ett par vanliga hörlurar fungerar hjälpligt som provmikrofon. Skrik i luren som är vänster kanal om det är ingång för mono-mikrofon (vilket väl är det vanligaste).

  Nåt man lätt glömmer är värdet av att få just exakt det man önskat sig, det ger en känsla av att ingen kritiserar det val man gjort, och det är inte så dumt heller, om det är en rimlig pryl man önskat sig.

  Just det här att få "något bättre" än man önskat sig har jag ett klart minne av från nån gång i senare tonår, mina päron hade radio-tv-affär och i sortimentet fanns det en grafisk eq på 2*10 band som faktiskt hade riktigt bra ljudkvalité och funktion, som inte kostade många kronor alls för det var ett "uddamärke", det tyckte jag kunde vara en lagom julklapp så jag önskade mig en sån. Då fick jag en mycket värre eq, visserligen bättre begagnad och kanske "för dyr" för att gå att sälja i affären lätt, men ändå klart över vad jag eg hade glädje av. Fast visst blinkar det fint med 14bands (eller var det 12) spektrumanalysator i displayen, och visst är det trevligt med fem minnen för olika kurvor så att man kan lagra inställningar för att t.ex. kompensera för dålig diskant på gamla trötta mono-vhs-band eller vad det nu kan vara, men ändå.
   
 5. Z
  Medlem · Stockholm · 93 inlägg

  Ziro

  Medlem

  Re: Mikrofon, Karaoke...

  Tack för all hjälp!

  Efter en massa funderande så lutar det åt att jag köper den plastmikrofon med applåder och allt som han önskar sig. Det blev för krångligt med en mer avancerad utrustning. Det får bli senare när han blivit större om intresset fortafarande finns kvar.

  /Ziro
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.