Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Microcement

 1. H
  Medlem · 47 inlägg

  Hasselhagen

  Medlem
  Mycket snyggt!!!
  Hur händig behöver man vara?
  Vad använde du för märke?
  Pris?
  Tid?
  Mycket frågor... ;)
   
 2. sunnis
  Nybyggare · Hammarö · 1 055 inlägg

  sunnis

  Nybyggare
  I det här fallet gjorde jag ingenting, tjänsten köptes in av byggfirman som hade helentreprenaden på badrumsbygget. Men materialet kommer från designcement och gjort av en utbildad målare.

  "La själv" var väldigt missvisande i mitt inlägg :crysmile:
   
 3. H
  Medlem · 47 inlägg

  Hasselhagen

  Medlem
   
 4. Q
  Medlem · 35 inlägg

  Queen15

  Medlem
  Topplacken är nu på i två lager och det gjorde enorm skillnad! Ytan liksom släpades ut och mattades ner så nu är det inte blankt längre. Bänkskivans kanter är jag inte helt nöjd med men det får duga. Det kräver nog en del träning att jobba med microcement för att få perfekt resultat. Jag kom på att göra egna bänkskivor med microcement pga extrem försening av måttbeställa bänkskivor från Ikea mitt i pågående köksrenovering så jag hade inte tid och ork att börja träna med microcement innan jag gjorde bänkskivorna vilket naturligtvis hade varit att föredra.

  Kanterna är det svåra! Cementen blir väldigt vass så man måste slipa ordentligt och slipar man en halv sekund för länge har man slipat igenom och måste göra om vilket innebär ny torktid och att det drar ut på tiden. Det tog 4 dagar att göra bänskivorna från början till slut.

  Eftersom köket är u format plus separat del med spis är det många meter bänkskiva. Om jag hade ett kök med endast en bänkskiva eller separata bänkskivor hade jag gjort dem på annan plats och lagt in dem klara. Jobbet smutsar ner enormt, särskilt slipningen, och slipdamm är ju som bekant svårt att helt komma undan
   
  • Laddar…
 5. H
  Medlem · 47 inlägg

  Hasselhagen

  Medlem
  Härligt att det blev bättre!
  Hoppas få se bild på färdigt (köks) resultat!
  Lycka till med resten!
   
 6. Q
  Medlem · 35 inlägg

  Queen15

  Medlem
  Nu är problemet att vissa partier blev sträva efter topplacket och jag vet inte varför. Större delen av ytorna blev bra men vissa partier ör så ytsträva att det är omöjligt att torka med en trasa över. Trasan fastnar faktiskt i bänken. Vad ska man göra nu? Hoppas att någon här i forumet har erfarenhet av detta!! Det är ju naturligtvis lönlöst att fråga Biltema om råd. Kan aldrig drömma om att de har sådana produktkunskaper.
   
 7. O
  Medlem · stockholm · 54 inlägg

  oddiq

  Medlem
  Är det någon som kan återkoppla hur det funkar efter några års användning? Ni som la det för säg 5 år sedan, är ni fortfarande nöjda? Jag funderar på hur ett duschutrymme påverkas efter några år?
   
 8. J
  Medlem · Stockholms · 140 inlägg

  jliljeha

  Medlem
  Ang Sealer och Biltema - när jag köpte från FestFloor fick jag ju välja om den skulle vara blank eller matt. Det är klart att sealern, som är topplagret, påverkar glansen.
   
 9. J
  Medlem · Stockholm · 416 inlägg

  J-O

  Medlem
  Har bara haft det i ungefär ett år nu. Än så länge ingen som helst påverkan, dagligt duschande. Gissningsvis håller det hur bra som helst med tanke på vad det ursprungligen togs fram för.
   
 10. Q
  Medlem · 35 inlägg

  Queen15

  Medlem
  I Biltemas system är sealern INTE topplacket, det är skilda produkter. Enligt deras bruksanvisning behövs endast sealer om ytan ska utsättas för vatten.
   
  • Laddar…
 11. Gabbi79
  Medlem · 9 inlägg

  Gabbi79

  Medlem
  Hej, vet inte om det passar här men jag har ett kit på 10 kvm från Festfloor färg 7001.
  Jag har bestämt att göra om hela badrummet så detta behövs inte längre.
  Någon som är intresserad?
   
 12. nino
  Renoverare · Dalarna · 12 781 inlägg

  ninoPremiumikon: Hand

  Renoverare
  Vilken färg och var finns det, kan ta det i pm om du vill
   
 13. Gabbi79
  Medlem · 9 inlägg

  Gabbi79

  Medlem
  Finns i Stockholm
   
 14. K
  Medlem · 125 inlägg
  Halloj,

  Alldeles strax så anländer Festfloor Go kiten hem (totalt för 40m2) och det ska i vår microcementas köksgolv och hall.Det blir ju ganska stora ytor, är det någon som har bra tips på vilka verktyg som är att rekommendera?
   
 15. ullemont
  Medlem · 59 inlägg
  Jag köpte verktyg från designbycement. Spatlar med något rundade kanter. Nöjd med dessa!
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.