Byggahus.se

Mer pengar för snabbt bredband på landsbygden

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Nästa år kommer mer pengar märkta snabbt bredband att delas ut i de olika länen, eftersom den ekonomiska satsning som gjordes för perioden 2012-2014 redan är slut.

  Du kan läsa artikeln här: Mer pengar för snabbt bredband på landsbygden
   
  • Svara
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: lordmetroid

  Jaha?
  När pengarna för stöd av solcellsinstallationer ta slut i förtid resulterar det i att bidraget sänks från år till år. Visar klart och tydligt att politikerna inte tar energi frågan på allvar.
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Hans B

  Solceller i Sverige ?? dream on !
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Richard

  Galet ! 4g är snart utbyggt över hela sverige med flera olika leverantörer att välja mellan och billigt är det vem behöver surfa snabbare än 40-80mbps. helt galet att folket fortfarande drar in fiber för otroligt mycket pengar och sedan betalar otroligt mycket pengar för att få använda nätet istället för att bara ta ett 4g modem och en router om ni är fler och sen kan du surfa vart i sverige du vill( eller på de flesta ställen). hoppas de snart börjar göra mer reklam angående hur bra 4g och 3g och hi 3g faktiskt är.
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Marcus

  Vilket som blir billigast får framtiden utvisa. Men i och med att 3G aldrig fungerat med tillfredställande resultat för en majoritet på landsbygden. Så skull jag gå ut och gräva hellre än att vänta på 4 drömmar. En annan aspekt är ju att om några år kväver utbudet kanske ännu högre hastigheter. Vem kunde ana att vi skulle sitta med en 10 mbits lina och inte vara it ålderns förlovade år 2000. Men i eller nära en stad skulle jag sitta å skratta. Men det är ju så det funkar. Dem som bor på landsbygden är vana att ta saken i egna händer medans dem som bor i stan aldrig har fått göra något själv, stadsplanerare område kommunen sköter allt. Så sitter de i soffan och gapar och väntar på att bli matade.
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Dan

  Hoppas dom uppgraderar till 3G på landsbygden och kraftigare matning till mobilmasterna så att det kommer upp i lite hastighet. Eller monterar en 3G mast i direkt anslutning till varje telestation eftersom dessa ofta sitter centralt i byarna. Samt det viktigaste fiber med hög kapacitet till varje mast.
   
  • Svara
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Helder

  Det är fiber som matar mobilmasterna, så utan landfiber blir det ingen trådlös surf - hur mycket önskedrömmar man än har :)p)
   
  • Svara
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: Dan

  Ibland kör man med radiolänk mellan telefonstationerna för fasta nätet och där kan man bygga en kortare mobilmast . För bättre täckningen i byarna. Idag använder man Inte fiber till alla telestationer eftersom en del stationer ligger för avsides.
   
  • Svara
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Vi bor på landsbygden och vi fick ADSL i januari 2006 då kommunen med hjälp av statliga glesbygdspengar kunde se till att vår nårmaste telestation blev uppgraderad. Hela (upp till) 2Mbit fick vi då. Nu har vi sedan ett par år kunnat uppgradera till (upp till) 8Mbit vilket i verkligheten blir ca 5 Mbit.

  Det "roliga" i sammanhanget är att vi bor bara 5 mil norr on Stockholm och det är nästan ingen som kan tro att vi har så dålig internetuppkoppling så nära en storstad. 3G fungerar skitdåligt här, för det mesta är det bara 2G i mobilen, så det är inget alternativ heller. Skall omedelbart ringa kommunen och se om vi kan få tillgång till lite snabbare internet.
   
  • Svara
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: guzzi

  Här sitter vi med ADSL. Ingen 4G. Och detta 20 km söder om Stockholm. Pratet om 4G är väl välment men väldigt verklighetsfrämmande utanför tullarna.
   
  • Svara
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: Stefan

  Man kan ju hoppas att bidragen hamnar där dom behövs, d.v.s på landsbyggden och i mindre tätorter. I Kramfors är det fortfarande sunkig gammal kabel tv internet som gäller med max 8Mbit men med regel runt 1-2Mbit. Vill man ha snabbare får man ta ADSL eller VDSL, 3G fungerar skapligt på vissa ställen. Vi har knappast en modern IT struktur i Kramfors och det verkar ju vara ett bekymmer så fort man kommer utanför orter med minder än 50.000 invånare. Ibland kan det till och med vara bättre internet på landsbyggden då dom har fått bidrag men i mindre kommuner som våran så är IT inte alls utbyggt till dagens standard. 4G är tydligen på gång men när och hur bra det kommer fungera vet ingen. Hemma får jag runt 3Mbit på 3G nätet och 28Mbit via vdsl.
   
  • Svara