Byggahus.se

MCPA mot svårt ogräs i gräsmattan

 1. T
  Medlem · Sthlm · 691 inlägg

  Thiger

  Medlem
  Jag kan ta en för laget och testa att dubblera dosen Dicotex (eller egentligen halvera vattenmängden, alltså samma mängd aktiv substans /m2) Vi skall dränera huset i höst och jag kommer troligen passa på att skala av grässvålen, fylla upp halva tomten lite etc och då även rulla ut en nya matta..
   
  • Laddar…
 2. F
  Medlem · Västra götaland · 6 417 inlägg

  fsn

  Medlem
  Är det Agraking som gäller eller finns det nän annan billig och pålitlig leverantör?

  Jobbigt att leta sig fram bland 575 inlägg....
   
  • Laddar…
 3. Peter2400
  Medlem · Västkusten · 5 209 inlägg

  Peter2400

  Medlem
  • Laddar…
 4. A
  Medlem · Västra Götaland · 81 inlägg

  AdslVerbe

  Medlem
  Jag har inte heller sett något som varken blir billigare (med frakt), eller säkrare
   
 5. T
  Medlem · Sthlm · 691 inlägg

  Thiger

  Medlem
  Beställde precis av dem. Högst seriöst företag skulle jag säga. Allt sköttes minst lika bra som från en stor svenska e-handlare..
   
 6. A
  Medlem · Gävleborg · 19 inlägg

  Antefjante

  Medlem
  Just dedär med blandningen av dicotex har jag funderat på. 1 liter vatten på 10 kvadrat med 5 liters sprutan jag köpte skulle ta en evighet att få ut på mina 600 kvadrat gräsmatta. Så jag körde bara på i en långsam takt över hela gräsmattan och det slutade med att det gick åt 15 liter vatten och 150 ml dicotex.

  Det var 2 dagar sen och allt ogräs har börjat slokna förutom grobladen som står rätt upp.
   
 7. L
  Medlem · 82 inlägg

  LFN

  Medlem
  Hej o tack för en informativ tråd. En sak verkar dock inte ha avhandlats. Resultat på brännässlor med Dicotex? ☺️
   
 8. A
  Medlem · Västra Götaland · 81 inlägg

  AdslVerbe

  Medlem
  Ja, de verkar ja reagerat och vissnat hos mig.
   
  • Laddar…
 9. A
  Medlem · Västra Götaland · 81 inlägg

  AdslVerbe

  Medlem
  Nu har det gått en vecka sedan jag behandlade min gräsmatta med Dicotex. Vädret har varit varmt och det har inte kommit en droppe regn.

  Jag vet inte riktigt om jag är nöjd eller missnöjd. Kanske behöver jag ha mer tålamod?

  Maskrosorna har reagerat starkast. Allt har vissnat. Några har blivit helt lila. Alla ser döda ut och är på väg att tyna bort.

  Smörblomsjordrevan (eller vad de heter?) har definitivt reagerat. De har växt upp kraftigt och krullat sig och fått jättetjocka ljusa stjälkar. De har dock inte vissnat. Möjligen gulnat något och fått ljusare färg.

  Jordrevan har inte reagerat mycket. Det mesta har stannat av, men knappt något har vissnat. Ett fåtal verkar helt oberörda.

  Grobladen reste sig på de flesta ställen till en början. Knappt någon har vissnat. De flesta verkar dock ha tappat spänsten. Dessa har jag inte gett upp hoppet om ännu.

  Klövern, som jag inte hade några större förhoppningar om verkar faktiskt ha dött på väldigt många ställen och har definitivt blivit kraftigt påverkad på de flesta ställen. Inte på ett sådant sätt att de "växer ihjäl sig", de verkar helt enkelt bara vissna, gula och uttorkade.

  Rölekan har påverkats. De har krullat sig något och de flesta verkar börja torka ut i topparna.

  Låter detta som ett normalt förlopp eller kan tillväxten ha varit för dålig pga av torka både innan och efter behandlingen och därför misslyckats?
   
 10. T
  Husägare · Stockholm · 622 inlägg

  TreeView

  Husägare
  Det är ett normalt förfarande, grobladen brukar vara sega för en dag bara vara helt försvunna.
  Jordrevan kan behöva en ny behandling efter 4 veckor för att verkligen tappa suget. Klövern försvinner först, dock är jag förvånad över att den lika snabbt är tillbaka nästa år; övriga växter försvinner verkligen.
   
  • Laddar…
 11. A
  Medlem · Västra Götaland · 81 inlägg

  AdslVerbe

  Medlem
  Tack snälla! Det låter ändå positivt.
   
  • Laddar…
 12. G
  Medlem · 5 inlägg

  Garghamel

  Medlem
  Hej
  Hittade denna tråd för några veckor sedan och slog till på en flaska dicotex direkt. Körde även jag ut på framsidan för en vecka sedan. Har inte sett särskilt mycket påverkan, några ogrässorter visar tecken på att duka under men vissa ser oberörda ut. Är det för tidigt att se effekter efter en vecka eller borde jag sett mer effekt nu? Jag ska köra ut på baksidan också snart och min fråga är väl bara om jag då ska ge de till synes oberörda ogräsen på framsidan en duvning till?
  Jag tänker skära och dressa rejält på hela framsidan och sedan stödså, hur länge efter behandling ska jag vänta? Läste en vecka i tråden, men då har jag ju kvar en hel del ogräs, eller ska jag vänta till det dött bort? Är ju lite ivrig att få fint så att säga (tänkte testa skottkärremetoden som skrivits om i en annan tråd)
   
 13. A
  Medlem · Västra Götaland · 81 inlägg

  AdslVerbe

  Medlem
  Jag tror du bör vänta 4 veckor innan du sprutar igen.
  Dels tar det ganska många veckor innan man ser full effekt av behandlingen. Dessutom tar det vanliga gräset stryk och behöver återhämta sig om jag förstått rätt.
   
  • Laddar…
 14. G
  Medlem · 5 inlägg

  Garghamel

  Medlem
  Jo, kändes rimligt, körde på resten av tomten ikväll och undvek de områden jag redan gjort. Svårt med doseringen, jag tog bara på de områden som var ogräs på, kanske lite för försiktig med mängden.
   
 15. S
  Medlem · 16 inlägg

  shelter

  Medlem
  Märkte att kirshkålen faktiskt dog av Banvel M, trodde inte det bet på det ogräset. Men det var en mindre samling jag sprutade på.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.