Byggahus.se

Matta på golv med golvvärme?

 1. fia_mstd
  Husägare · Skövde · 1 993 inlägg

  fia_mstd

  Husägare
  I vårt nuvarande hus har vi elburen golvvärme (Ebeco) i köket, och då kan man inte lägga mattor på golvet. Det blir då jättevarmt och det skall tydligen skada golvet. Katterna uppskattar det däremot och ligger gärna stilla! ;D

  Frågan är hur det funkar i "nya" hus där vi funderar på att välja klinkers i köket, och då med golvvärme under. Kan vi inte ha mattor då...? ???
   
 2. yonna
  Medlem · Österlen · 6 951 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Matta på golv med golvvärme?

  Kommer du att ha handknutna/handvävda mattor dvs mattor du vill behålla hela din livslängd skall du vara uppmärksam med golvvärme. Då är rådet att inte ha mellanlägg dvs undermattskydd eftersom det finns risk för fuktbildning mellan mattorna som gör att mattan skadas.

  Jag har hört olika versioner - sådana som inte haft några problem alls och sådana som fått sina mattor förstörda.

  Själv skulle jag inte lägga en dyrbar orientalisk matta på uppvärmt golv. Jag förmodar att en matta med bomullsvarp borde vara mindre känslig.
   
 3. fia_mstd
  Husägare · Skövde · 1 993 inlägg

  fia_mstd

  Husägare

  Re: Matta på golv med golvvärme?

  Ah! Fast jag menade tvärtom! *skrattar* Den informationen jag fick var alltså att själva värmegolvet tog skada av att det låg matt ovanpå eftersom värmegolvet då blir överhettat! Men det har du ju rätt i att det säkert inte är så nyttigt för "fina" mattor att ligge för varmt heller. Tack! :)
   
 4. yonna
  Medlem · Österlen · 6 951 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Matta på golv med golvvärme?

  *flinar* eftersom jag jobbar med mattrenovering ;D ;D ;D och lever av mattägare som felbehandlat sina klenoder ... såg jag naturligtvis mattan som det viktigaste ;D ;D ;D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.